Oversigt over indhold
Min opskrift på asiatisk nakkefilet med nudler, broccoli og peberfrugt. Retten er nem at lave, og her får du sund mad med en himmelsk smag.
Asiatisk nakkefilet med nudler, broccoli og peberfrugt er en af mine opskrifter, som absolut vil anbefale dig at prøve. Retten er nem at lave, sund og med en virkelig lækker smag.
Her får du møre tern af nakkefilet, der skal steges halvanden time, men her passer retten jo sig selv. Du kan gøre det i ovn eller på kogeplade. Det er op til dig.
Jeg har selvfølgelig udviklet retten efter asiatisk inspiration, men forsøgt ikke at bruge for mange ingredienser i den. Og du kan finde dem i dit lokale supermarked.
Jeg jævner den lækre sauce med lidt majsstivelse, men det kan du også udelade, og fungerer retten nærmest som en suppe. Det er også lækkert. Rigtig god fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Gryderet med nakkefilet
- Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs
- Grydestegt nakkefilet - billigt kød til gæstemad
- Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin
Opskrift på asiatisk nakkefilet

Asiatisk nakkefilet
Ingredienser
- 500 g nakkefilet - i tern
- 2 spsk rapsolie
- 1 løg - hakket
- 4 hvidløg - i tynde skiver
- 5 dl vand
- 2 spsk østerssauce
- 4 spsk soja
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 150 g broccoli - i små buketter
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
- 250 g nudler - gerne friske ramennudler
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Brun nakkefilet i tern ved høj varme i en stegegryde sammen med lidt rapsolie. Det må gerne få en gdo stegeskorpe. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det stege med et minut mere. Vendes ofte rundt.
- Tilsæt vand sammen med østerssauce og soja og lad det koge op. Læg låg på og sæt gryden i ovnen, hvor den skal have 1 time oh 30 minutter ved 150 grader over- og undervarme. Sæt gryden på rist på næstnederste rille, og her passer den sig selv. Du kan som sagt også lade kødet simre på kogepladen i samme tid, hvis du ønsker det.
- Tag gryden ud af ovnen og fjern låget. Pas på, da det hele er meget varmt! Jævn saucen til ønsket konsistens med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Ønskes mere sauce, kan du blot tilsætte mere vand.
- Vend broccoli i små buketter i sammen med peberfrugt og nudler. Jeg bruger friske ramennudler, der blot kan tilsættes direkte. Anvendes almindelige tørrede nudler skal de lægges i en skål med kogende vand, hvor de trækker ca. 4 minutter. Det kogende vand hældes i skålen, hvorefter nudlerne trækker i vandet. Derefter kan de tilsættes (uden vand).
- Smag retten med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Ved servering kan du pynte med lidt hakket persille og sesamfrø. det er også lækkert med en skefuld hoisinsauce på toppen, hvis man er til det. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver også glad for din mening om retten her.