Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Andeconfit

Andeconfit (confit de canard - nem trin for trin guide)

billederesultat for andeconfit - confit de canard
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Indhold
  • Andeconfit
  • Opskrift på andeconfit
  • Tips
  • Kommentarer

Andeconfit

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 dag d
Tilb. tid: 3 timer t
På køl: 2 dage d
Samlet tid: 3 dage d 3 timer t
Andeconfit, eller confit de canard, er en klassiker fra det franske køkken. Her får du opskriften trin for trin, og det er ikke så svært.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 andelår berberi andelår, optøede
  • andefedt af ca. 2 stegte ænder
  • timian friske kviste
  • rosmarin friske kviste
  • 1 tsk friskkværnet peber hele sorte peberkorn
  • 1 stort laurbærblade
  • 7-8 fed hvidløg
  • 2 spsk Maldon salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl andelårene godt og fjern evt. urenheder og skær evt. overskydende skind af. Dup dem helt tørre.
  2. Bland Maldon salt, lidt rosmarinnåle og lidt timian sammen på et skærebræt.
  3. Knus 3-4 fed hvidløg med bladet på en tung kniv og hak nu det hele godt sammen.
  4. Gnid blandingen godt ind i andelårene, dæk dem til og stil på køl i 12-24 timer.
  5. Tag lårene ud og tør saltblandingen af, læg dem et lille, dybt fad, skål eller gryde - der kan tåle at komme i ovnen.
  6. Smelt andefedtet i en gryde og kom friske timian og rosmarinkviste i, sammen med hele upillede fed hvidløg, hele peberkorn og laurbærblad.
  7. Hæld fedt og krydderier over lårene, det er vigtigt at de er dækkede af fedtet.
  8. Klip et stykke bagepapir til og læg det over som låg.
  9. Sæt det i en forvarmet ovn ved 140 grader i 1 time, skru ned til 100 grader og giv dem endnu 2 timer.
  10. Tag det ud, fjern bagepapir og lad det hele køle en anelse af.
  11. Tag FORSIGTIGT lårene op (de er MEGET møre!) og læg over i et andet fad.
  12. Hæld fedtet over, dæk til og stil i køleskab i 2-3 dage.
  13. Når de så skal spises, graves de FORSIGTIGT fri af det stivnede fedt - som smeltes igen, sigtes, afkøles og kan så fryses igen til næste gang! - og lægges i et fad.
  14. Sæt i en 175 grader varm ovn og giv dem ca. 15 minutter.
  15. Tænd for ovnens grill og giv dem så 4-5 minutter - hold øje med dem - til skindet bliver sprødt og gyldent.
  16. Drys med lidt Maldon salt inden servering - og NYD dem så!

Næringsindhold

Kalorier525kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på andeconfit

Andeconfit - eller på fransk confit de canard - er så meget en gudespise og himmelsk god comfort food.

Ja, det kan næsten være svært at sætte ord på hvor godt sådan en confitteret and smager, men heldigvis er retten rimelig nem at lave.

Du skal dog starte i god tid, for god mad som andeconfit tager altså tid. Der er dog ikke så meget arbejdstid i forbindelse med tilberedningen.

Confit de canard kan være svær at lave til mere end to personer, og det skyldes at du skal bruge en hel del andefedt til det.

Så vil du lave en større portion af den fantastiske andeconfit, må du nok ud og købe noget andefedt.

Rigtig god fornøjelse med denne trin for trin guide - du bliver glad for den.

Tips

Den færdige andeconfit (confit de canard) kan med fordel serveres sammen med en rødkålssalat eller grønkålssalat, der så giver et godt modspil til den fede andespise. Velbekomme.

Se også disse opskrifter:

Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
Her finder du den perfekte stegetid på and. En oversigt over hvor længe anden skal steges ud fra hvor stor din and og andesteg er.
Se opskriften her
billederesultat for stegetid på and og andesteg
Andebryst i ovn - nem opskrift
Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.
Se opskriften her
billede til stegt andebryst i ovn
Andesovs - opskrift på den bedste sovs til andesteg
Andesovs til anden juleaften skal laves på en god fond, og tilsættes lidt fløde og ribsgele. Her får du min opskrift på den perfekte andesovs.
Se opskriften her
andesovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus Jørgen Grønhøj skriver

    december 05, 2024 at 1:23 pm

    Hej - gudespise, dog krydrer jeg først med diverse timian og rosmarin når de steges- ca. 50% hader de to krydderier 😀😀
    Nå spørgsmålet gælder efter endt tilberedelse i gryden, kan man så vacumpakke lårene i det fedt der hænger ved lårene eller skal vacum pakken fyldes med fedt?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required