Andeconfit, eller confit de canard, er en klassiker fra det franske køkken. Her får du opskriften trin for trin, og det er ikke så svært.
Andeconfit - eller på fransk confit de canard - er så meget en gudespise og himmelsk god comfort food.
Ja, det kan næsten være svært at sætte ord på hvor godt sådan en confitteret and smager, men heldigvis er retten rimelig nem at lave.
Du skal dog starte i god tid, for god mad som andeconfit tager altså tid. Der er dog ikke så meget arbejdstid i forbindelse med tilberedningen.
Confit de canard kan være svær at lave til mere end to personer, og det skyldes at du skal bruge en hel del andefedt til det.
Så vil du lave en større portion af den fantastiske andeconfit, må du nok ud og købe noget andefedt.
Rigtig god fornøjelse med denne trin for trin guide - du bliver glad for den.
Opskrift på andeconfit
Andeconfit
Ingredienser
- 2 andelår - berberi andelår, optøede
- andefedt - af ca. 2 stegte ænder
- timian - friske kviste
- rosmarin - friske kviste
- 1 tsk friskkværnet peber - hele sorte peberkorn
- 1 stort laurbærblade
- 7-8 fed hvidløg
- 2 spsk Maldon salt
Fremgangsmåde
- Skyl andelårene godt og fjern evt. urenheder og skær evt. overskydende skind af. Dup dem helt tørre.
- Bland Maldon salt, lidt rosmarinnåle og lidt timian sammen på et skærebræt.
- Knus 3-4 fed hvidløg med bladet på en tung kniv og hak nu det hele godt sammen.
- Gnid blandingen godt ind i andelårene, dæk dem til og stil på køl i 12-24 timer.
- Tag lårene ud og tør saltblandingen af, læg dem et lille, dybt fad, skål eller gryde - der kan tåle at komme i ovnen.
- Smelt andefedtet i en gryde og kom friske timian og rosmarinkviste i, sammen med hele upillede fed hvidløg, hele peberkorn og laurbærblad.
- Hæld fedt og krydderier over lårene, det er vigtigt at de er dækkede af fedtet.
- Klip et stykke bagepapir til og læg det over som låg.
- Sæt det i en forvarmet ovn ved 140 grader i 1 time, skru ned til 100 grader og giv dem endnu 2 timer.
- Tag det ud, fjern bagepapir og lad det hele køle en anelse af.
- Tag FORSIGTIGT lårene op (de er MEGET møre!) og læg over i et andet fad.
- Hæld fedtet over, dæk til og stil i køleskab i 2-3 dage.
- Når de så skal spises, graves de FORSIGTIGT fri af det stivnede fedt - som smeltes igen, sigtes, afkøles og kan så fryses igen til næste gang! - og lægges i et fad.
- Sæt i en 175 grader varm ovn og giv dem ca. 15 minutter.
- Tænd for ovnens grill og giv dem så 4-5 minutter - hold øje med dem - til skindet bliver sprødt og gyldent.
- Drys med lidt Maldon salt inden servering - og NYD dem så!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige andeconfit (confit de canard) kan med fordel serveres sammen med en rødkålssalat eller grønkålssalat, der så giver et godt modspil til den fede andespise. Velbekomme.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Claus Jørgen Grønhøj
Hej - gudespise, dog krydrer jeg først med diverse timian og rosmarin når de steges- ca. 50% hader de to krydderier 😀😀
Nå spørgsmålet gælder efter endt tilberedelse i gryden, kan man så vacumpakke lårene i det fedt der hænger ved lårene eller skal vacum pakken fyldes med fedt?