Her er opskriften på and i stegepose. Anden fyldes med svesker, æbler og appelsin, inden den langtidssteges i stegeposen ved lav varme.
And i stegepose er en smart måde at stege anden på, for du undgår en masse svineri i ovnen.
Og anden bliver både saftig og lækker.
Samtidig skal du ikke være bange for, at du ikke opnår et sprødt skind på dine andesteg.
For efter stegning i stegeposen, tages anden ud og grilles derefter under grillelementet i ovnen - og så er der sprødt skind.
Opskriften er til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
- Stegetid på and og andesteg
- Langtidsstegt and i ovn
- Andesovs
- Stegt andebryst i airfryer
- Video: Udskæring og partering af andesteg
Opskrift på and i stegepose
And i stegepose
Ingredienser
- 3,5 kg and
- 200 g svesker
- 1 æble - gerne økologisk og usprøjtet
- 1 appelsin - gerne økologisk og usprøjtet
- 30 g smør
- salt
Fremgangsmåde
- Tag indmaden ud af anden, og læg det til side. Se eventuelt her, hvordan du laver verdens bedste andesovs.
- Skær fedtet væk ved gumpen, og rengør anden. Dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Giv nu anden noget salt indvendigt.
- Skær æblet i tynde både, og det samme med appelsinen.
- Prop anden med svesker, æblebåde og appelsinbåde, og luk den til. Eventuelt med en kødnål.
- Smelt smørret i en kasserolle, og pensl så anden grundigt med det smeltede smør. Giv den også en god omgang salt.
- Læg anden forsigtigt i en stegepose, og luk den til. Klip eller prik et par huller i toppen, så dampen kan slippe ud.
- Så skal anden i ovnen, og det sker ud fra følgende stegetid:
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig luft - du skal ikke anvende varmluft. Læg anden på en bradepande, og giv den nu 30 minutter.
- Derefter skrues varmen ned på 125 grader, og her steges anden nu videre i cirka 3 timer.
- Tag anden ud af stegeposen, men pas på du ikke brænder dig på dampen.
- Nu kan du så grille anden for at få et sprødt skind, og derefter partere den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan også partere din and, inden du griller den.
Læg den i et ildfast fad med svesker, æbler og appelsin nederst, og så kan du pensle anden med lidt andefedt, inden du griller den indtil skindet er sprødt.
Men vær opmærksom når du griller anden, så den ikke bliver sort.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susanne Mikkelsen
Utrolig mør, men faldt fuldstændig fra hinanden.
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Du har simpelthen lavet den perfekte, møre and 🙂
Ja, man skal være lidt forsigtigt når den parteres, for den kan være meget mør.
Alt det bedste - og med ønsket om en glædelig jul
Holger
Carl
Øv hvor ærgerligt, at jeg fulgte din opskrift. Mit forslag: fjern den fra nettet! At sætte stegetiden til 4,5 time er helt ud i hampen, med mindre meningen er at resultatet skal blive en and der er gået helt i opløsning. Men nu må det gå som det kan. For sent (og for dyrt) at købe og tilberede bye ænder.
Holger Rørby Madsen
Hej Carl
Dejligt du skriver, og det er simpelthen min fejl. Stegetiden er ikke 4, men derimod 3 timer. Det beklager jeg.
Det er simpelthen en skrivefejl fra min side.
Jeg har nu rettet opskriften til.
Alt det bedste til dig - med ønsket om en glædelig jul
Holger
Christina
Til en and på 3,5 kilo skal du kun beregne 3 timer ved 125g. De anbefalede 4 timer er ALT for meget.
Henrik
Ikke voldsomt imponeret. Efter den anbefalede tid så tog jeg anden ud. Halvdelen af skindet sad fast i indersiden af stegeposen og gik ikke at få af. Resten af anden var fuldstændigt opløst, den var gået totalt fra hinanden så partering var helt unødvendig men nok ikke det der var meningen......
Trine
Hvad med alt væsken, skal det ikke hældes ud en gang imellem?