• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Amerikansk gryde med svinekød, ris, ærter og ananas

Amerikansk gryde med svinekød, ris, ærter og ananas

billede med amerikansk gryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. marts 2025 - Udgivet: 17. marts 2025

Nem og lækker opskrift på amerikansk gryde, der er en klassisk gryderet med svinekød, ris, ærter og ananas. Meget velsmagende og familievenlig.

Amerikansk gryde er en skøn ret til hele familien, og ananas giver den et lækkert og lidt eksotisk præg, men uden at dominere for meget.

Gryderetten er ganske nem at lave, og det hele laves i samme gryde. Først steges kødet helt mørt, og her har jeg anvendt nakkefilet, men andre udskæringer kan også bruges. Eventuelt kan du skære nakkekoteletter ud i grove tern.

Med hensyn til ris har jeg anvendt kogeposer med ris, da de har en kort kogetid. Derfor tilsættes de ca. 10 minutter før retten er færdig. Andre ris kan også bruges, men afhængig af kogetiden skal de så kommes i gryden tidligere.

Afhængig af hvor meget risene suger af væden, kan det være nødvendigt at tilsætte mere bouillon eller vand. Mængden af ananas svarer til en stor dåse. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Indianergryde
  • Cowboygryde
  • Mørbradgryde
  • Broccoligryde

Opskrift på amerikansk gryde

billede med amerikansk gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Amerikansk gryde med svinekød, ris, ærter og ananas

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på amerikansk gryde, der er en klassisk gryderet med svinekød, ris, ærter og ananas. Meget velsmagende og familievenlig.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 571
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g nakkefilet - i mindre tern
  • 2 spsk smør - til stegning
  • 1 løg - hakket
  • 2 spsk hvedemel
  • 8 dl vand
  • 2 terninger oksebouillon
  • 1 spsk paprika
  • 250 g ris - evt. 2 kogeposer med ris
  • 360 g ananas - i stykker
  • 300 g ærter
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld purløg - snittet

Fremgangsmåde
 

  1. Nakkefilet skæres i mindre tern, gerne på ca. 2x2 centimeter. Brunes af i lidt smør ved høj varme, så kødet får lidt stegeskorpe, hvilket giver smag til retten.
  2. Tilsæt løg og svits lidt mere.
  3. Drys hvedemel over og vend rundt. Kom vand ved sammen med bouillonterninger og paprika. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i 45 minutter.
    bouillon tilsættes til retten og der røres rundt
  4. Tilsæt ris og rør rundt. Jeg bruger blot to kogeposer med ris, hvor poserne klippes og risene hældes i. Lad det koge indtil risene er møre, hvilket typisk tager ca. 10 minutter. Bruger du andre ris kan kogetiden være længere og derfor tilsættes risene så tidligere.
  5. Dræn dåsen med ananas og kom ananasstykkerne i gryden sammen med ærter og varm det godt igennem. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  6. Serveringsforslag til amerikansk gryde.
    serveringsforslag til amerikansk gryde

Næringsindhold

Kalorier: 571kcalKulhydrater: 78gProtein: 38gFedt: 12gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 94mgNatrium: 714mgKalium: 870mgKostfibre: 7gSukker: 14gVitamin A: 880IUVitamin C: 90mgCalcium: 70mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den amerikanske gryde serveres straks, og under anretningen pyntes med snittet purløg.

Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke groft brød er altid lækkert til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frits Breitenstein Jensen

    marts 25, 2025 at 8:51 am

    I opskriften til Amerikansk Gryde står der at man efter at have brunet kødet skal tilsætte løg og lade dem få farve. I opskriften er der imidlertid ikke nævnt noget om at der skal løg i retten ??
    Venlig hilsen

    Frits Jensen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 25, 2025 at 6:09 pm

      Hej Frits
      Tak for det - og det er min fejl. Jeg havde glemt at få det med under ingredienser - det er rettet nu. Tak.
      Det er derfor jeg siger, at Madens Verden har verdens bedste brugere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    marts 17, 2025 at 8:11 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne her hvad du synes om den amerikanske gryde.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required