Nem og lækker opskrift på amerikansk gryde, der er en klassisk gryderet med svinekød, ris, ærter og ananas. Meget velsmagende og familievenlig.
Amerikansk gryde er en skøn ret til hele familien, og ananas giver den et lækkert og lidt eksotisk præg, men uden at dominere for meget.
Gryderetten er ganske nem at lave, og det hele laves i samme gryde. Først steges kødet helt mørt, og her har jeg anvendt nakkefilet, men andre udskæringer kan også bruges. Eventuelt kan du skære nakkekoteletter ud i grove tern.
Med hensyn til ris har jeg anvendt kogeposer med ris, da de har en kort kogetid. Derfor tilsættes de ca. 10 minutter før retten er færdig. Andre ris kan også bruges, men afhængig af kogetiden skal de så kommes i gryden tidligere.
Afhængig af hvor meget risene suger af væden, kan det være nødvendigt at tilsætte mere bouillon eller vand. Mængden af ananas svarer til en stor dåse. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på amerikansk gryde
Amerikansk gryde med svinekød, ris, ærter og ananas
Ingredienser
- 500 g nakkefilet - i mindre tern
- 2 spsk smør - til stegning
- 1 løg - hakket
- 2 spsk hvedemel
- 8 dl vand
- 2 terninger oksebouillon
- 1 spsk paprika
- 250 g ris - evt. 2 kogeposer med ris
- 360 g ananas - i stykker
- 300 g ærter
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld purløg - snittet
Fremgangsmåde
- Nakkefilet skæres i mindre tern, gerne på ca. 2x2 centimeter. Brunes af i lidt smør ved høj varme, så kødet får lidt stegeskorpe, hvilket giver smag til retten.
- Tilsæt løg og svits lidt mere.
- Drys hvedemel over og vend rundt. Kom vand ved sammen med bouillonterninger og paprika. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i 45 minutter.
- Tilsæt ris og rør rundt. Jeg bruger blot to kogeposer med ris, hvor poserne klippes og risene hældes i. Lad det koge indtil risene er møre, hvilket typisk tager ca. 10 minutter. Bruger du andre ris kan kogetiden være længere og derfor tilsættes risene så tidligere.
- Dræn dåsen med ananas og kom ananasstykkerne i gryden sammen med ærter og varm det godt igennem. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Serveringsforslag til amerikansk gryde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den amerikanske gryde serveres straks, og under anretningen pyntes med snittet purløg.
Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke groft brød er altid lækkert til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Frits Breitenstein Jensen
I opskriften til Amerikansk Gryde står der at man efter at have brunet kødet skal tilsætte løg og lade dem få farve. I opskriften er der imidlertid ikke nævnt noget om at der skal løg i retten ??
Venlig hilsen
Frits Jensen
Holger Rørby Madsen
Hej Frits
Tak for det - og det er min fejl. Jeg havde glemt at få det med under ingredienser - det er rettet nu. Tak.
Det er derfor jeg siger, at Madens Verden har verdens bedste brugere 🙂
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne her hvad du synes om den amerikanske gryde.