Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Amerikansk gryde

Amerikansk gryde (med svinekød, ris, ærter og ananas)

billede med amerikansk gryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Indhold
  • Amerikansk gryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på amerikansk gryde
  • Servering
  • Kommentarer

Amerikansk gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Nem og lækker opskrift på amerikansk gryde, der er en klassisk gryderet med svinekød, ris, ærter og ananas. Meget velsmagende og familievenlig.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g nakkefilet (i mindre tern)
  • 2 spsk smør (til stegning)
  • 1 løg (hakket)
  • 2 spsk hvedemel
  • 8 dl vand
  • 2 terninger oksebouillon
  • 1 spsk paprika
  • 250 g ris (evt. 2 kogeposer med ris)
  • 360 g ananas (i stykker)
  • 300 g ærter
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg (snittet)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 500 g nakkefilet skæres i mindre tern, gerne på ca. 2x2 centimeter. Brunes af i 2 spsk smør ved høj varme, så kødet får lidt stegeskorpe, hvilket giver smag til retten.
  2. Tilsæt 1 løg og svits lidt mere.
  3. Drys 2 spsk hvedemel over og vend rundt. Kom 8 dl vand ved sammen med 2 terninger oksebouillon og 1 spsk paprika. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i 45 minutter.
    bouillon tilsættes til retten og der røres rundt
  4. Tilsæt 250 g ris og rør rundt. Jeg bruger blot to kogeposer med ris, hvor poserne klippes og risene hældes i. Lad det koge indtil risene er møre, hvilket typisk tager ca. 10 minutter. Bruger du andre ris kan kogetiden være længere og derfor tilsættes risene så tidligere.
  5. Dræn 360 g ananas og kom ananasstykkerne i gryden sammen med 300 g ærter og varm det godt igennem. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  6. Serveringsforslag til amerikansk gryde. Pynt med lidt hakket purløg.
    serveringsforslag til amerikansk gryde

Næringsindhold

Kalorier571kcalKulhydrater78gProtein38gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.2gKolesterol94mgNatrium714mgKalium870mgKostfibre7gSukker14gVitamin A880IUVitamin C90mgCalcium70mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på amerikansk gryde

Amerikansk gryde er en skøn ret til hele familien, og ananas giver den et lækkert og lidt eksotisk præg, men uden at dominere for meget.

Gryderetten er ganske nem at lave, og det hele laves i samme gryde. Først steges kødet helt mørt, og her har jeg anvendt nakkefilet, men andre udskæringer kan også bruges. Eventuelt kan du skære nakkekoteletter ud i grove tern.

Med hensyn til ris har jeg anvendt kogeposer med ris, da de har en kort kogetid. Derfor tilsættes de ca. 10 minutter før retten er færdig. Andre ris kan også bruges, men afhængig af kogetiden skal de så kommes i gryden tidligere.

Afhængig af hvor meget risene suger af væden, kan det være nødvendigt at tilsætte mere bouillon eller vand. Mængden af ananas svarer til en stor dåse. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Indianergryde
  • Cowboygryde
  • Mørbradgryde
  • Broccoligryde

Servering

Den amerikanske gryde serveres straks, og under anretningen pyntes med snittet purløg.

Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke groft brød er altid lækkert til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frits Breitenstein Jensen skriver

    marts 25, 2025 at 8:51 am

    I opskriften til Amerikansk Gryde står der at man efter at have brunet kødet skal tilsætte løg og lade dem få farve. I opskriften er der imidlertid ikke nævnt noget om at der skal løg i retten ??
    Venlig hilsen

    Frits Jensen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 25, 2025 at 6:09 pm

      Hej Frits
      Tak for det - og det er min fejl. Jeg havde glemt at få det med under ingredienser - det er rettet nu. Tak.
      Det er derfor jeg siger, at Madens Verden har verdens bedste brugere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 17, 2025 at 8:11 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne her hvad du synes om den amerikanske gryde.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required