Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Ajvar - autentisk opskrift med peberfrugter

Ajvar - autentisk opskrift med peberfrugter

Ajvar
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS

Ajvar er en skøn creme af auberginer, peberfrugter og godt med chili. Har du først smagt den, bliver du afhængig af denne pure fra Balkanlandene.

Ajvar er en pure, som laves med stor kærlighed i køkkenerne på Balkan. Hver familie har en holdning til, hvordan man laver den mest perfekte ajvar.

Nogle lader den moste masse af auberginer, peberfrugter, hvidløg og chili simre i fem timer, andre i en en halv. Nogle giver den gas med chilien, andre laver en mild blanding.

Uanset hvad, så har peberfrugter altid hovedrollen og auberginen en vigtig birolle.

Du kan bruge pureen på lige fod med andre lækre dip, mos og pureer som for eksempel hummus og guacamole.

Se også disse populære opskrifter:

  • Baba Ganoush - den lækreste auberginedip
  • Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip
  • Persisk auberginedip med æg - autentisk og skønt

Opskrift på hjemmelavet ajvar

Ajvar - den autentiske opskrift på pure med peberfrugter

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 12 minutter min
Ajvar er en skøn creme af auberginer, peberfrugter og godt med chili. Har du først smagt den, bliver du afhængig af denne pure fra Balkanlandene.
Antal: 4 personer
Ret: Dip, Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 0,5 grøn chilipeber
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Grill de hele peberfrugter, chilifrugterne og auberginen i en halv time, så de bliver brændte på ydersiden og bløde indeni. Du kan også stege dem i ovnen ved 200 grader, hvis du ikke har en grill.
  2. Læg frugterne i en skål med film over i ti minutter, så er det lettere at pille skindet af bagefter.
  3. Skrab auberginekødet ud af skrællen og pil skindet af peber- og chilifrugterne.
  4. Blend auberginer, pebre, chili, hvidløg, jomfruolivenolie, eddike samt salt og peber til en pure.
  5. Hæld pureen i en gryde og bring den i kog. Skru derefter ned for varmen og lad det simre i mindst en halv time.
  6. Opbevar din ajvar i et patentglas i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier273kcalKulhydrater12gProtein2gFedt25gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt18gNatrium589mgKalium432mgKostfibre5gSukker7gVitamin A1997IUVitamin C95mgCalcium20mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Server sammen med et lækkert brød og et grillspyd med kød og grønt, brug det på tapasbordet eller som del af appetizers til velkomstdrikken.

Og så kan du sagtens bruge den som spread i en sandwich. Smagen er stærk og lækker, så ajvar kan sagtens spises i en bolle blot med salatblade og grøntsager eller mozzarella i skiver.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required