• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Ajvar - autentisk opskrift med peberfrugter

Ajvar - autentisk opskrift med peberfrugter

Ajvar
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  9. januar 2023

Ajvar er en skøn creme af auberginer, peberfrugter og godt med chili. Har du først smagt den, bliver du afhængig af denne pure fra Balkanlandene.

Ajvar er en pure, som laves med stor kærlighed i køkkenerne på Balkan. Hver familie har en holdning til, hvordan man laver den mest perfekte ajvar.

Nogle lader den moste masse af auberginer, peberfrugter, hvidløg og chili simre i fem timer, andre i en en halv. Nogle giver den gas med chilien, andre laver en mild blanding.

Uanset hvad, så har peberfrugter altid hovedrollen og auberginen en vigtig birolle.

Du kan bruge pureen på lige fod med andre lækre dip, mos og pureer som for eksempel hummus og guacamole.

Se også disse populære opskrifter:

  • Baba Ganoush - den lækreste auberginedip
  • Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip
  • Persisk auberginedip med æg - autentisk og skønt

Opskrift på hjemmelavet ajvar

Ajvar
Karen SenecaKaren Seneca

Ajvar - den autentiske opskrift på pure med peberfrugter

5 fra 5 stemmer
Ajvar er en skøn creme af auberginer, peberfrugter og godt med chili. Har du først smagt den, bliver du afhængig af denne pure fra Balkanlandene.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 12 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dip, Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Kalorier: 273
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 0,5 grøn chilipeber
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Grill de hele peberfrugter, chilifrugterne og auberginen i en halv time, så de bliver brændte på ydersiden og bløde indeni. Du kan også stege dem i ovnen ved 200 grader, hvis du ikke har en grill.
  2. Læg frugterne i en skål med film over i ti minutter, så er det lettere at pille skindet af bagefter.
  3. Skrab auberginekødet ud af skrællen og pil skindet af peber- og chilifrugterne.
  4. Blend auberginer, pebre, chili, hvidløg, jomfruolivenolie, eddike samt salt og peber til en pure.
  5. Hæld pureen i en gryde og bring den i kog. Skru derefter ned for varmen og lad det simre i mindst en halv time.
  6. Opbevar din ajvar i et patentglas i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier: 273kcalKulhydrater: 12gProtein: 2gFedt: 25gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gNatrium: 589mgKalium: 432mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 1997IUVitamin C: 95mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server sammen med et lækkert brød og et grillspyd med kød og grønt, brug det på tapasbordet eller som del af appetizers til velkomstdrikken.

Og så kan du sagtens bruge den som spread i en sandwich. Smagen er stærk og lækker, så ajvar kan sagtens spises i en bolle blot med salatblade og grøntsager eller mozzarella i skiver.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required