• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Persisk auberginedip med æg - autentisk og skønt

Persisk auberginedip med æg - autentisk og skønt

Persisk auberginedip
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2023 - Udgivet: 25. maj 2021

Autentisk persisk auberginedip med æg, bedre kendt som Mirza Ghasemil, er den lækreste ret fuld af smag. Og så er den nem at lave.

Persisk auberginedip med æg er en af de nemme rette fra det persiske køkken, men det gør den bestemt ikke mindre imponerende. Den kræver kun få ingredienser og minimal tid.

Den minder en smule om Mellemøstens Baba ganoush, men samtidig er den helt unik.

Der er stadig den gode smag af hvidløg og den røgede smag fra aubergine. Men det at der også er æg i, giver en helt fantastisk konsistens.

Jeg har gaskomfur hvilke gør det utrolig hurtigt og nemt at riste aubergine. Jeg putter den bare direkte ind i flammen fra komfuret og lader skindet blive helt sort. Det tager kun en fem minutters tid.

Hvis ikke du har gaskomfur, kan du også bage den i ovnen ved 250 grader, indtil skindet bliver sort. Eller du kan snildt smide auberginer på en gril, da dette vil give en rigtig lækker smag.

Opskrift på persisk auberginedip med æg

Persisk auberginedip
Rakel Seneca

Autentisk persisk auberginedip med æg

5 fra 3 stemmer
Autentisk persisk auberginedip med æg, bedre kendt som Mirza Ghasemil, er den lækreste ret fuld af smag. Og så er den nem at lave.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dip
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 stk aubergine
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk æg
  • 3 stk tomater - mellemstore
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk gurkemeje - stødt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forberede auberginerne. Hvis du har gaskomfur, så put auberginerne direkte ind i ilden og vend dem, efter hver side er blevet sort. Hvis du har ovn, så bag dem hele i cirka 30 minutter ved 250 grader og sørg for at vende dem undervejs.
  2. Forsigtig kan du nu skære det sorte, brændte skind af auberginerne. Skindet skal bare kasseres. Skær auberginerne i mindre stykker.
  3. Hak nu de fede hvidløg og tomaterne. Tag en pande og tilføj en spiseske olivenolie på en pande og tilføj nu de hakkede hvidløg.
  4. Steg hvidløget i et par minutter og tilføj de hakkede tomater, salt, sort peber og stødt gurkemeje. Lad tomaterne blive en smule bløde og tilføj nu auberginestykkerne.
  5. Lad det stege sammen i cirka 10 minutter og tilføj æggene. Bland det godt sammen og lad det stege sammen i 10 minutter mere, mens du rører rundt i det undervejs.
  6. Smag til med mere salt og peber. Server med olivenolie og nyd den lækreste dip.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Spis denne dip med gode fladbrød og server den eventuelt sammen med andre små retter, som dermed vil blive til en mezze.

Se også vores opskrifter på andre dips fra Mellemøsten:

Muhammara - dip med grillet peberfrugt

5 fra 5 stemmer
Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde i en mezze direkte fra Mellemøsten.
Gå til opskrift
Muhammara med grillet peberfrugt

Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser

4.9 fra 12 stemmer
Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser er en fast del af Mellemøstens madkultur og med god grund. Her er opskriften på den lækreste ost.
Gå til opskrift
Hjemmelavet labneh
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required