• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggesnaps - forskellige opskrifter på æggesnapsen

Æggesnaps - forskellige opskrifter på æggesnapsen

Billede resultat for æggesnaps
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. december 2023 - Udgivet:  19. februar 2018

Indhold

  1. Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.
  2. Opskrift på æggesnaps
  3. Æggesnaps
  4. Noter
  5. Æggesnaps med smag
  6. Æggetoddy
  7. Æggesnaps med Baileys
  8. Æggepunch

Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.

Æggesnaps har gennem generationer været en populær drik, der samtidig er meget nem at lave.

Den består faktisk blot af æg og sukker, som røres sammen til en luftig creme eller masse. Den skal ikke piskes, men brug nogle minutter på at røre den i hånden.

Opskriften er til hver person.

Se også disse opskrifter:

Æggekage med bacon, tomater og purløg

Blødkogt æg

Ovnbagte æg med spinat

Omelet

Opskrift på æggesnaps

Billede resultat for æggesnaps
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æggesnaps

4.87 fra 15 stemmer
Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.
Forb. tid 2 minutter min
Samlet tid 2 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 193
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 tsk sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Æggeblommer og sukker kommes i en lille skål.
  2. Rør æggesnapsen grundigt sammen, så den til sidst får en mere cremet konsistens.
  3. Det tager lidt tid, og du er færdig når der ikke længere er knasende sukkerkorn i skålen.
  4. Nyd æggesnapsen som den er.

Næringsindhold

Kalorier: 193kcalKulhydrater: 21gProtein: 6gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 389mgNatrium: 17mgKalium: 40mgSukker: 20gVitamin A: 519IUCalcium: 47mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Det er den klassiske opskrift på en æggesnaps, som den laves med pasteuriserede æggeblommer.

Men den kan sagtens også laves med hele æg, som tilsvarende piskes sammen med sukker. Her skal du beregne fire teskefulde sukker pr. æg.

Sukker kan i øvrigt også udskiftes med flormelis, der er nemmere at røre ud i æggene.

Æggesnaps med smag

Æggesnapsen kan tilsættes forskellige slags smag, og her kommer en række forslag. I kommentarfeltet kan du komme med yderligere indspark til hvordan æggesnapsen kan smages til.

Kakao er er godt til æggesnapsen. Tilsæt en lille teskefuld kakao til ovenstående mængde, det smager altså rigtig godt.

Citron er også godt, og her skal du beregne en teskefuld citronsaft til hver portion. Eller smag den til. Her kan du også anvende friskpresset appelsinsaft.

Æggetoddy

Du kan også lave en udgave med spiritus, og her er der forskellige muligheder.

Især rom og cognac er gode i æggesnapsen, og her skal du beregne en spiseskefuld til hver. Måske lidt mere, hvis du ønsker alkoholen banker igennem.

Måske vil nogle endda hævde, at æggesnapsen ikke er ægte før den er tilsat rom.

Æggesnaps med Baileys

Baileys er også en fin smagsgiver til æggesnapsen.

Her pisker du fire æg sammen med fire spiseskefulde sukker, og det skal piskes luftigt. Kom tre deciliter mælk i sammen med med kornene fra en vaniljestang.

Pisk det sammen og tilsæt 1,5 deciliter Bailyes, hvorefter det er klar til servering til fire personer.

Æggepunch

Æggepunch er en gammel klassiker, som er ret nem at lave. Her er det en original opskrift  på den populære æggedrik med hvidvin.

Rør seks æggeblommer sammen med 350 gram sukker, så sukkeret er rørt ud.

Kog 2,5 deciliter vand op med en kanelstang og to nelliker, og si kanel og nelliker fra.

En flaske hvidvin (7,5 deciliter) varmes op i krydderilagen, men den må ikke koge, for så fordamper alkoholen i vinen.

Rør derefter blandingen ud i æggemassen, og her kan der tilsættes lidt gin, rom eller anden spiritus, hvis du ønsker din æggepunch mere stærk.

Æggepunchen serveres straks.

Du kan i øvrigt servere æggesnapsen til den klassiske opskrift på øllebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Clausen

    december 09, 2022 at 8:55 pm

    vi fik æggesnaps da vi var børn i tresserne. min mor piskede hviderne og kom dem i.

    Svar
  2. Jeanne

    december 08, 2018 at 10:16 pm

    Som barn lavede min far dem til os og vi kunne vælge smag mellem vanille, rom eller mandelessens det var lækkert som jeg husker det 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required