Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.
Æggesnaps har gennem generationer været en populær drik, der samtidig er meget nem at lave.
Den består faktisk blot af æg og sukker, som røres sammen til en luftig creme eller masse. Den skal ikke piskes, men brug nogle minutter på at røre den i hånden.
Opskriften er til hver person.
Se også disse opskrifter:
Æggekage med bacon, tomater og purløg
Opskrift på æggesnaps
Æggesnaps
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 5 tsk sukker
Fremgangsmåde
- Æggeblommer og sukker kommes i en lille skål.
- Rør æggesnapsen grundigt sammen, så den til sidst får en mere cremet konsistens.
- Det tager lidt tid, og du er færdig når der ikke længere er knasende sukkerkorn i skålen.
- Nyd æggesnapsen som den er.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Det er den klassiske opskrift på en æggesnaps, som den laves med pasteuriserede æggeblommer.
Men den kan sagtens også laves med hele æg, som tilsvarende piskes sammen med sukker. Her skal du beregne fire teskefulde sukker pr. æg.
Sukker kan i øvrigt også udskiftes med flormelis, der er nemmere at røre ud i æggene.
Æggesnaps med smag
Æggesnapsen kan tilsættes forskellige slags smag, og her kommer en række forslag. I kommentarfeltet kan du komme med yderligere indspark til hvordan æggesnapsen kan smages til.
Kakao er er godt til æggesnapsen. Tilsæt en lille teskefuld kakao til ovenstående mængde, det smager altså rigtig godt.
Citron er også godt, og her skal du beregne en teskefuld citronsaft til hver portion. Eller smag den til. Her kan du også anvende friskpresset appelsinsaft.
Æggetoddy
Du kan også lave en udgave med spiritus, og her er der forskellige muligheder.
Især rom og cognac er gode i æggesnapsen, og her skal du beregne en spiseskefuld til hver. Måske lidt mere, hvis du ønsker alkoholen banker igennem.
Måske vil nogle endda hævde, at æggesnapsen ikke er ægte før den er tilsat rom.
Æggesnaps med Baileys
Baileys er også en fin smagsgiver til æggesnapsen.
Her pisker du fire æg sammen med fire spiseskefulde sukker, og det skal piskes luftigt. Kom tre deciliter mælk i sammen med med kornene fra en vaniljestang.
Pisk det sammen og tilsæt 1,5 deciliter Bailyes, hvorefter det er klar til servering til fire personer.
Æggepunch
Æggepunch er en gammel klassiker, som er ret nem at lave. Her er det en original opskrift på den populære æggedrik med hvidvin.
Rør seks æggeblommer sammen med 350 gram sukker, så sukkeret er rørt ud.
Kog 2,5 deciliter vand op med en kanelstang og to nelliker, og si kanel og nelliker fra.
En flaske hvidvin (7,5 deciliter) varmes op i krydderilagen, men den må ikke koge, for så fordamper alkoholen i vinen.
Rør derefter blandingen ud i æggemassen, og her kan der tilsættes lidt gin, rom eller anden spiritus, hvis du ønsker din æggepunch mere stærk.
Æggepunchen serveres straks.
Du kan i øvrigt servere æggesnapsen til den klassiske opskrift på øllebrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lotte Clausen
vi fik æggesnaps da vi var børn i tresserne. min mor piskede hviderne og kom dem i.
Jeanne
Som barn lavede min far dem til os og vi kunne vælge smag mellem vanille, rom eller mandelessens det var lækkert som jeg husker det 🙂