Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Æggesnaps

Æggesnaps (forskellige opskrifter på æggesnapsen)

Billede resultat for æggesnaps
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • Æggesnaps
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æggesnaps
  • Noter
  • Æggesnaps med smag
  • Æggetoddy
  • Æggesnaps med Baileys
  • Æggepunch
  • Kommentarer

Æggesnaps

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 2 minutter min
Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.
Antal: 1 person
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Æggeblommer og sukker kommes i en lille skål.
  2. Rør æggesnapsen grundigt sammen, så den til sidst får en mere cremet konsistens.
  3. Det tager lidt tid, og du er færdig når der ikke længere er knasende sukkerkorn i skålen.
  4. Nyd æggesnapsen som den er.

Næringsindhold

Kalorier193kcalKulhydrater21gProtein6gFedt10gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gKolesterol389mgNatrium17mgKalium40mgSukker20gVitamin A519IUCalcium47mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æggesnaps

Æggesnaps har gennem generationer været en populær drik, der samtidig er meget nem at lave.

Den består faktisk blot af æg og sukker, som røres sammen til en luftig creme eller masse. Den skal ikke piskes, men brug nogle minutter på at røre den i hånden.

Opskriften er til hver person.

Se også disse opskrifter:

  • Æggekage med bacon, tomater og purløg
  • Blødkogt æg
  • Ovnbagte æg med spinat
  • Omelet

Noter

Det er den klassiske opskrift på en æggesnaps, som den laves med pasteuriserede æggeblommer.

Men den kan sagtens også laves med hele æg, som tilsvarende piskes sammen med sukker. Her skal du beregne fire teskefulde sukker pr. æg.

Sukker kan i øvrigt også udskiftes med flormelis, der er nemmere at røre ud i æggene.

Æggesnaps med smag

Æggesnapsen kan tilsættes forskellige slags smag, og her kommer en række forslag. I kommentarfeltet kan du komme med yderligere indspark til hvordan æggesnapsen kan smages til.

Kakao er er godt til æggesnapsen. Tilsæt en lille teskefuld kakao til ovenstående mængde, det smager altså rigtig godt.

Citron er også godt, og her skal du beregne en teskefuld citronsaft til hver portion. Eller smag den til. Her kan du også anvende friskpresset appelsinsaft.

Æggetoddy

Du kan også lave en udgave med spiritus, og her er der forskellige muligheder.

Især rom og cognac er gode i æggesnapsen, og her skal du beregne en spiseskefuld til hver. Måske lidt mere, hvis du ønsker alkoholen banker igennem.

Måske vil nogle endda hævde, at æggesnapsen ikke er ægte før den er tilsat rom.

Æggesnaps med Baileys

Baileys er også en fin smagsgiver til æggesnapsen.

Her pisker du fire æg sammen med fire spiseskefulde sukker, og det skal piskes luftigt. Kom tre deciliter mælk i sammen med med kornene fra en vaniljestang.

Pisk det sammen og tilsæt 1,5 deciliter Bailyes, hvorefter det er klar til servering til fire personer.

Æggepunch

Æggepunch er en gammel klassiker, som er ret nem at lave. Her er det en original opskrift  på den populære æggedrik med hvidvin.

Rør seks æggeblommer sammen med 350 gram sukker, så sukkeret er rørt ud.

Kog 2,5 deciliter vand op med en kanelstang og to nelliker, og si kanel og nelliker fra.

En flaske hvidvin (7,5 deciliter) varmes op i krydderilagen, men den må ikke koge, for så fordamper alkoholen i vinen.

Rør derefter blandingen ud i æggemassen, og her kan der tilsættes lidt gin, rom eller anden spiritus, hvis du ønsker din æggepunch mere stærk.

Æggepunchen serveres straks.

Du kan i øvrigt servere æggesnapsen til den klassiske opskrift på øllebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Clausen skriver

    december 09, 2022 at 8:55 pm

    vi fik æggesnaps da vi var børn i tresserne. min mor piskede hviderne og kom dem i.

    Svar
  2. Jeanne skriver

    december 08, 2018 at 10:16 pm

    Som barn lavede min far dem til os og vi kunne vælge smag mellem vanille, rom eller mandelessens det var lækkert som jeg husker det 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required