• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Æblesnegle med marcipan og kanel

Æblesnegle med marcipan og kanel

Æblesnegle
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. november 2022 - Udgivet:  10. november 2022

Æblesnegle med marcipan og kanel er lidt lige som kanelsnegle, men de har et fyld af revet æble i en lækker remonce med marcipan.

Æblesnegle med marcipan og kanel er en af de kager, hvor man umuligt kan undgå at spise minimum to portioner. Jeg er i hvert fald stor fan af dem.

Jeg synes, at kombinationen af æble og kanel altid sende mine tanker hen på kolde hyggelige efterårsaftner. Derfor vil jeg mene, at denne opskrift er perfekt lige præcis til at spise, når der rigtig skal hygges.

I opskriften nævner jeg, at man skal klemme væden fra det revet æble, og det er meget vigtigt, da væden ellers kan gøre dejen våd og bevirke, at hævningen ikke bliver ligeså flot.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Kanelsnegle med creme og remonce
  • Kringle med æble, kanel og remonce
  • Søren Ryges kringle
  • Kardemommesnurrer - lækre og snaskede

Opskrift på æblesnegle med marcipan

Æblesnegle
Rakel Seneca

Æblesnegle med marcipan og kanel

4.50 fra 4 stemmer
Æblesnegle med marcipan og kanel er lidt lige som kanelsnegle, men de har et fyld af revet æble i en lækker remonce med marcipan.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
hævning 2 timer t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t 55 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 423
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 2 dl mælk
  • 20 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 stk æg
  • 450 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 80 g smør - blødt
Æblefyld
  • 1 stk æble - revet
  • 150 g marcipan
  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave dejen. Først varmes mælken op så det er lunkent, smuldre derefter gæren deri. Tilføj sukker og kardemomme, rør det godt sammen.
  2. Tilføj derefter æg, hvedemel, salt og ælt dejen grundigt sammen, tilføj derefter det bløde smør i mens du forsat ælter.
  3. Dæk derefter dejen til med et viskestykke og lad den hæve i halvanden timer.
  4. I mens dejen hæver, kan du lave fyldet. Start med at tage det bløde smør i en skål og tilføj brun farin og kanel. Rør det godt sammen.
  5. Riv æblet groft og kram væsken ud af det, før du tilføjer det til remoncen. Riv derefter marcipanen groft og tilføj til remoncen. Rør det hele godt sammen.
  6. Strø nu lidt mel på en ren bordplade og ælt dejen hurtigt igennem. Rul den ud til en rektangel med en tykkelse på cirka en halv centimeter. Fordel nu remoncen jævnt udover dejen.
  7. Rul dejen til en roulade. Skær nu rouladen i cirka 12 snegle. Put sneglene på en bageplade med en anelse plads imellem dem. Dæk dem til, og lad dem efterhæve i 45 minutter.
  8. Pensel dem med et pisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i cirka 20 minutter.
  9. Server æblesnegle med marcipan, mens de stadig er lune.

Næringsindhold

Kalorier: 423kcalKulhydrater: 54gProtein: 7gFedt: 21gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 70mgNatrium: 243mgKalium: 148mgKostfibre: 3gSukker: 22gVitamin A: 559IUVitamin C: 1mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også bage æblesnegle med marcipan i en kageform og ligge dem tæt på hinanden.

Så får du en slags æblesneglekage ligesom den amerikanske kanelsneglekage.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required