Æblesnegle med marcipan og kanel er lidt lige som kanelsnegle, men de har et fyld af revet æble i en lækker remonce med marcipan.
Æblesnegle med marcipan og kanel er en af de kager, hvor man umuligt kan undgå at spise minimum to portioner. Jeg er i hvert fald stor fan af dem.
Jeg synes, at kombinationen af æble og kanel altid sende mine tanker hen på kolde hyggelige efterårsaftner. Derfor vil jeg mene, at denne opskrift er perfekt lige præcis til at spise, når der rigtig skal hygges.
I opskriften nævner jeg, at man skal klemme væden fra det revet æble, og det er meget vigtigt, da væden ellers kan gøre dejen våd og bevirke, at hævningen ikke bliver ligeså flot.
Se også de lækre opskrifter på:
- Kanelsnegle med creme og remonce
- Kringle med æble, kanel og remonce
- Søren Ryges kringle
- Kardemommesnurrer - lækre og snaskede
Opskrift på æblesnegle med marcipan
Æblesnegle med marcipan og kanel
Ingredienser
Dej
- 2 dl mælk
- 20 g gær
- 2 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 stk æg
- 450 g hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 80 g smør - blødt
Æblefyld
- 1 stk æble - revet
- 150 g marcipan
- 150 g smør
- 150 g brun farin
- 2 spsk kanel
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen. Først varmes mælken op så det er lunkent, smuldre derefter gæren deri. Tilføj sukker og kardemomme, rør det godt sammen.
- Tilføj derefter æg, hvedemel, salt og ælt dejen grundigt sammen, tilføj derefter det bløde smør i mens du forsat ælter.
- Dæk derefter dejen til med et viskestykke og lad den hæve i halvanden timer.
- I mens dejen hæver, kan du lave fyldet. Start med at tage det bløde smør i en skål og tilføj brun farin og kanel. Rør det godt sammen.
- Riv æblet groft og kram væsken ud af det, før du tilføjer det til remoncen. Riv derefter marcipanen groft og tilføj til remoncen. Rør det hele godt sammen.
- Strø nu lidt mel på en ren bordplade og ælt dejen hurtigt igennem. Rul den ud til en rektangel med en tykkelse på cirka en halv centimeter. Fordel nu remoncen jævnt udover dejen.
- Rul dejen til en roulade. Skær nu rouladen i cirka 12 snegle. Put sneglene på en bageplade med en anelse plads imellem dem. Dæk dem til, og lad dem efterhæve i 45 minutter.
- Pensel dem med et pisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i cirka 20 minutter.
- Server æblesnegle med marcipan, mens de stadig er lune.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan også bage æblesnegle med marcipan i en kageform og ligge dem tæt på hinanden.
Så får du en slags æblesneglekage ligesom den amerikanske kanelsneglekage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: