Kardemommesnurrer er rigtig hyggespise. Disse er lige som de skal være: Perfekt snaskede med en intens smag af kardemomme og en skøn sødme.
Kardemommesnurrer er noget af det lækreste og hyggeligste at spise. Det er et par dage siden, jeg bagte disse og nu, hvor jeg skriver min opskrift ned, kan jeg mærke, at min craving kommer tilbage, for wauw de var virkelig lækre!
Opskriften opstod faktisk også på grund af en craving. Lidt mærkeligt, fordi jeg har aldrig som sådan har spist kardemommesnurrer til daglig.
Men i en uges tid gik jeg bare og tænkte på disse snaskede snurrer hver dag.
Jeg bor i Indien, så jeg kunne ikke ty til den lette metode og bare gå ned til en bager og købe dem. Så jeg satte bagningen i gang, og jeg må sige, det var det hele værd.
Disse kardemommesnurrer er brandgode, måske de bedste? I hvert fald de bedste jeg har smagt.
De er relativt lette at lave, dog kan det godt kræve en smule øvelse at få formen helt i top, men efter et par forsøg så burde det gå fint. Selv hvis de ikke bliver perfekt formet, smager de skønt.
Du kan også lave dem med kanel i stedet for kardemomme, begge smage er lækre, men min favorit er selvfølgelig denne her opskrift.
Opskrift på kardemommesnurrer
Opskrift på de lækreste kardemommesnurrer
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Start med at tage kardemommefrøene ud af deres skal og stød dem derefter i en morter.
- Lun mælken, så den er lillefingervarm og rør derefter gæren ud i den. I en røremaskine tilføjes mælken med gær i, samt æg, sukker og halvdelen af kardemommefrøene.
- Bland det godt sammen. Tilføj hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i 10 minutter, til at dejen er glat og smidig.
- Skær 100 gram blødt smør i små tern og ælt dem ind i dejen. Put nu et rent viskestykke over dejen og lad den hæve i 1,5 timer.
- Lav nu remoncen ved at blande resten af smørret sammen med 5 gram kardemommefrø, vaniljesukker og brun farin.
- Hæl dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en rektangel på 40 x 50 cm. Tilføj remoncen jævnt ud på dejen.
- Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i tre lag.
- Skær strimler på tværs af dejen af cirka to centimeter bredde. Tag fat i hver ende af strimlen og roter den ene hånd, så dejen snos rundt, fastgør nu enderne under snurreren. Forsæt til alt dejen er blevet til snurrer.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.
- Bag dem nu ved varmluft ovn 225 grader i cirka 10 til 15 minutter eller indtil de er gyldne.
- Bland en spsk kogende vand sammen med en spsk honning og pensel denne glace på kardemommesnurrerene ligeså snart, de er kommet ud af ovnen.
- Så er de klar til servering.
Se også vores andre lækre opskrifter på bagværk:
Kom med din kommentar her