• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Æbledrøm - skøn kage med æbler og bagt marengs

Æbledrøm - skøn kage med æbler og bagt marengs

Billede af æbledrøm
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
240
SHARES
FacebookMessenger240PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  3. marts 2025

Æbledrøm er en fantastisk kage med æble, kanel og bagt marengs på toppen. Smager vidunderligt og er nem at bage.

Æbledrøm er en dejlig kage med æbler vendt i kanel og sukker og et lag bagt marengs på toppen.

Den er nem at bage og tager sig flot ud, hvis du skal have gæster til kaffe og kage.

Og så smager den helt vidunderligt med den skønne smag af æblekage sammen med den søde og bløde bagte marengs. En ægte æbledrøm.

Se også disse opskrifter:

  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Gammeldags bradepandekage med æbler
  • Sydfynsk æblekage med crumble på toppen
  • Æblekage i springform

Opskrift på æbledrøm - skøn kage med æbler og bagt marengs

Billede af æbledrøm
KatrineKatrine Rørby Madsen

Æbledrøm - skøn kage med æbler og bagt marengs

5 fra 1 stemme
Æbledrøm er en fantastisk kage med æble, kanel og bagt marengs på toppen. Smager vidunderligt og er nem at bage.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 minute min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 313
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - blødt
  • 135 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
Æblefyld
  • 350 g æbler
  • 15 g sukker
  • 1 tsk kanel
Marengs
  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Sørg for at tage smørret ud i god tid, så det er blødt, når du skal røre det sammen med sukkeret. Hvis du ikke har fået gjort det, kan du blødgøre det i mikrobølgeovnen, men det må endelig ikke smelte, blot være blødt.
  2. Kom det bløde smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det med elpiskeren. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dem helt ud, inden du tilsætter et nyt.
  3. Sæt elpiskeren væk og erstat den med en dejskraber. Bland hvedemel og bagepulver i en skål og kom det ned i dejen lidt ad gangen. Vend det forsigtigt ind i dejen med dejskraberen. Tilsæt skiftevis med melet en smule mælk til dejen også.
  4. Vask æblerne og fjern kærnehusene. Skær dem i tern på cirka 1,5 gange 1,5 centimeter. Vend æbleternene med kanel og sukker.
  5. Kom cirka totredjedele af æblerne i dejen og vend dem forsigtigt ind i dejen med dejskraberen.
  6. Tag en springform på 20 centimeter i diameter, og kom bagepapir i bunden af den. Smør den med smør på siderne og drys med sukker. På den måde vil kagen slippe siderne af springformen, når den er færdigbagt.
  7. Kom dejen i springformen og kom nu de resterende æbletern oven på dejen og mas dem lidt ned i dejen.
    Æbledrøm ikke bagt
  8. Bag din æbledrøm i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 45 minutter.
    Æbledrøm bagt
  9. Pisk nu din marengs. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem med en elpisker til de er så stive, at du kan vende skålen med bunden i vejret uden at de stive æggehvider ryger ud.
  10. Tilsæt nu en teskefuld eddike og flormelis, som du pisker ind i æggehviderne.
  11. Kom din færdige marengs i en sprøjtepose, så den er klar, når kagen kommer ud af ovnen.
  12. Tag din kage ud af ovnen og sprøjt den med toppe af marengs over det hele. Du kan også sagtens smøre din marengs ud over toppen af din æbledrøm, hvis du foretrækker et mere rustikt look.
    Æbledrøm ubagt marengs
  13. Bag nu din æbledrøm i yderligere 10 minutter til den bagte marengs har taget lidt farve.
  14. Tag kagen ud og lad den køle lidt ned, inden du serverer den.

Næringsindhold

Kalorier: 313kcalKulhydrater: 68gProtein: 7gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 63mgNatrium: 187mgKalium: 137mgKostfibre: 2gSukker: 46gVitamin A: 134IUVitamin C: 2mgCalcium: 35mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Lad den færdigbagte æbledrøm køle lidt af, inden du åbner springformen og servere din kage.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone

    marts 09, 2025 at 4:01 pm

    Hvor stor bageform vil du anbefale, og er det samme bagetid til dobbelt portion?

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    marts 03, 2025 at 10:40 am

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required