Æbledrøm er en fantastisk kage med æble, kanel og bagt marengs på toppen. Smager vidunderligt og er nem at bage.
Æbledrøm er en dejlig kage med æbler vendt i kanel og sukker og et lag bagt marengs på toppen.
Den er nem at bage og tager sig flot ud, hvis du skal have gæster til kaffe og kage.
Og så smager den helt vidunderligt med den skønne smag af æblekage sammen med den søde og bløde bagte marengs. En ægte æbledrøm.
Se også disse opskrifter:
- Æblekage med kanel, remonce og creme
- Gammeldags bradepandekage med æbler
- Sydfynsk æblekage med crumble på toppen
- Æblekage i springform
Opskrift på æbledrøm - skøn kage med æbler og bagt marengs
Æbledrøm - skøn kage med æbler og bagt marengs
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 135 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
Æblefyld
- 350 g æbler
- 15 g sukker
- 1 tsk kanel
Marengs
- 100 g pasteuriserede æggehvider
- 175 g flormelis
- 1 tsk eddike
Fremgangsmåde
- Sørg for at tage smørret ud i god tid, så det er blødt, når du skal røre det sammen med sukkeret. Hvis du ikke har fået gjort det, kan du blødgøre det i mikrobølgeovnen, men det må endelig ikke smelte, blot være blødt.
- Kom det bløde smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det med elpiskeren. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dem helt ud, inden du tilsætter et nyt.
- Sæt elpiskeren væk og erstat den med en dejskraber. Bland hvedemel og bagepulver i en skål og kom det ned i dejen lidt ad gangen. Vend det forsigtigt ind i dejen med dejskraberen. Tilsæt skiftevis med melet en smule mælk til dejen også.
- Vask æblerne og fjern kærnehusene. Skær dem i tern på cirka 1,5 gange 1,5 centimeter. Vend æbleternene med kanel og sukker.
- Kom cirka totredjedele af æblerne i dejen og vend dem forsigtigt ind i dejen med dejskraberen.
- Tag en springform på 20 centimeter i diameter, og kom bagepapir i bunden af den. Smør den med smør på siderne og drys med sukker. På den måde vil kagen slippe siderne af springformen, når den er færdigbagt.
- Kom dejen i springformen og kom nu de resterende æbletern oven på dejen og mas dem lidt ned i dejen.
- Bag din æbledrøm i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 45 minutter.
- Pisk nu din marengs. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem med en elpisker til de er så stive, at du kan vende skålen med bunden i vejret uden at de stive æggehvider ryger ud.
- Tilsæt nu en teskefuld eddike og flormelis, som du pisker ind i æggehviderne.
- Kom din færdige marengs i en sprøjtepose, så den er klar, når kagen kommer ud af ovnen.
- Tag din kage ud af ovnen og sprøjt den med toppe af marengs over det hele. Du kan også sagtens smøre din marengs ud over toppen af din æbledrøm, hvis du foretrækker et mere rustikt look.
- Bag nu din æbledrøm i yderligere 10 minutter til den bagte marengs har taget lidt farve.
- Tag kagen ud og lad den køle lidt ned, inden du serverer den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tip
Lad den færdigbagte æbledrøm køle lidt af, inden du åbner springformen og servere din kage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone
Hvor stor bageform vil du anbefale, og er det samme bagetid til dobbelt portion?
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.