Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Forretter › Vitello Tonnato

Vitello Tonnato (italiensk ret med kalvekød og tunsauce)

Vitello Tonnato
4.4 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vitello Tonnato
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Vitello Tonnato
  • Tips
  • Kommentarer

Vitello Tonnato

Karen SenecaKaren Seneca
4.4 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Vitello Tonnato er en italiensk ret, som består af kogt kalvekød i tynde skiver og en delikat tunsauce. Serveres som forret eller frokost.
Antal: 4
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 selleristav (i grove stykker)
  • 1 løg (i grove stykker)
  • 2 fed hvidløg (i grove stykker)
  • 1 gulerod (i grove stykker)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 laurbærblad
  • 8 peberkorn
  • 500 g kalvekød (inderlår eller culotte)
  • vand
Tunsauce
  • 3 æg (du skal bruge de hårdkogte blommer)
  • 2 dåser tun
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • citronsaft (friskpresset)
  • 1,5 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk mayonnaise
  • karse (el. rucola som pynt)

Fremgangsmåde

  1. Gør 1 selleristav, 1 løg, 2 fed hvidløg og 1 gulerod klar ved at skære dem i grove stykker.
  2. Hæld 1 dl hvidvin i en gryde og tilsæt grøntsagerne samt 8 peberkorn og 1 laurbærblad. Kog op.
  3. Tilsæt 500 g kalvekød og hæld vand over, så det lige dækker. Lad kølet simre, til det er kogt. Ca. en time.
Tunsauce
  1. Kog 3 æg i otte minutter, så de er hårdkogte. Fjern æggeblommerne fra hviderne, og kom æggeblommerne i en skål eller minihakker.
  2. Dræn 2 dåser tun for væde og hæld den ned til æggeblommerne sammen med 1 dl olivenolie, 1 spsk hvidvinseddike, citronsaft og 1,5 spsk kapers.
  3. Blend det hele, så det får en lidt grov konsistens. Du kan også vælge en meget lind konsistens, det er en smagssag.
  4. Smag til med eddike, salt og friskkværnet peber - eventuelt mere citronsaft. Vend 1 spsk mayonnaise i. Kom tunsaucen i køleskabet.
Vitello Tonnato
  1. Når kalvekødet er kølet ned, skærer du tynde skiver og anretter på et fad.
  2. Hæld tunsaucen henover kødet eller anret tunsaucen ved siden af kalvekødet. Drys med kapers og karse - eller rucolablade - og server med citronbåde.

Næringsindhold

Kalorier499kcalKulhydrater6gProtein28gFedt38gMættet fedt6gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt23gTransfedt0.01gKolesterol163mgNatrium1064mgKalium334mgKostfibre1gSukker2gVitamin A3054IUVitamin C7mgCalcium60mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Vitello Tonnato

Vitello Tonnato betyder kalvekød i tunsauce, og det er et meget præcist navn. Det er nemlig en ret af kolde skiver kalvekød anrettet med tunsauce, citronskiver og kapers henover.

Lyder det mærkeligt? Det er det faktisk ikke. Tværtimod er det en delikat forret med en fin smag.

Retten er traditionelt med kogt, koldt kalvekød, men du kan sagtens lave den af okseculotte eller andre okse-udskæringer.

Og står du med en rest kalve- eller oksesteg fra dagen før, ja, så er det en rigtig god måde at udnytte kødet på.

Se flere opskrifter:

  • Italiensk suppe med kalv og grønt
  • Italiensk saltimbocca (kalv med salvie)
  • Kylling cacciatore
  • Osso buco

Tips

Vitello Tonnato stammer fra Piemonte i Norditalien, hvor den tidligere blev serveret som hovedret.

I dag er det typisk en forret eller appetizer, som man nyder med sprødt brød.  

Normalt blender man ansjoser i tunsaucen for umami- og saltsmagen. Det kan du sagtens gøre, men jeg har udeladt dem i denne opskrift, fordi der er mange, som ikke bryder sig om de små fisk.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Jensen skriver

    maj 03, 2025 at 12:55 pm

    Dejlig nem opskrift på tunsovsen (uden ansjoser ❤️)
    Hav prøvet at lave kalven i sous. Vide og den er ikke færdig endnu så der kommer anmeldelse senere😉

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør (en lækker forret)
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges
  • italiensk bruschetta med tomat
    Italiensk bruschetta med tomat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Hov! Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Som medlem får du flere fordele på Madens Verden:

✔ Reklamefri

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

✔ Ingen bindingsperiode

✔ Nemt at tilmelde sig

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required