Indhold
Vitello Tonnato
Ingredienser
- 1 selleristav (i grove stykker)
- 1 løg (i grove stykker)
- 2 fed hvidløg (i grove stykker)
- 1 gulerod (i grove stykker)
- 1 dl hvidvin
- 1 laurbærblad
- 8 peberkorn
- 500 g kalvekød (inderlår eller culotte)
- vand
- 3 æg (du skal bruge de hårdkogte blommer)
- 2 dåser tun
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- citronsaft (friskpresset)
- 1,5 spsk kapers
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk mayonnaise
- karse (el. rucola som pynt)
Fremgangsmåde
- Gør 1 selleristav, 1 løg, 2 fed hvidløg og 1 gulerod klar ved at skære dem i grove stykker.
- Hæld 1 dl hvidvin i en gryde og tilsæt grøntsagerne samt 8 peberkorn og 1 laurbærblad. Kog op.
- Tilsæt 500 g kalvekød og hæld vand over, så det lige dækker. Lad kølet simre, til det er kogt. Ca. en time.
- Kog 3 æg i otte minutter, så de er hårdkogte. Fjern æggeblommerne fra hviderne, og kom æggeblommerne i en skål eller minihakker.
- Dræn 2 dåser tun for væde og hæld den ned til æggeblommerne sammen med 1 dl olivenolie, 1 spsk hvidvinseddike, citronsaft og 1,5 spsk kapers.
- Blend det hele, så det får en lidt grov konsistens. Du kan også vælge en meget lind konsistens, det er en smagssag.
- Smag til med eddike, salt og friskkværnet peber - eventuelt mere citronsaft. Vend 1 spsk mayonnaise i. Kom tunsaucen i køleskabet.
- Når kalvekødet er kølet ned, skærer du tynde skiver og anretter på et fad.
- Hæld tunsaucen henover kødet eller anret tunsaucen ved siden af kalvekødet. Drys med kapers og karse - eller rucolablade - og server med citronbåde.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på Vitello Tonnato
Vitello Tonnato betyder kalvekød i tunsauce, og det er et meget præcist navn. Det er nemlig en ret af kolde skiver kalvekød anrettet med tunsauce, citronskiver og kapers henover.
Lyder det mærkeligt? Det er det faktisk ikke. Tværtimod er det en delikat forret med en fin smag.
Retten er traditionelt med kogt, koldt kalvekød, men du kan sagtens lave den af okseculotte eller andre okse-udskæringer.
Og står du med en rest kalve- eller oksesteg fra dagen før, ja, så er det en rigtig god måde at udnytte kødet på.
Se flere opskrifter:
- Italiensk suppe med kalv og grønt
- Italiensk saltimbocca (kalv med salvie)
- Kylling cacciatore
- Osso buco
Tips
Vitello Tonnato stammer fra Piemonte i Norditalien, hvor den tidligere blev serveret som hovedret.
I dag er det typisk en forret eller appetizer, som man nyder med sprødt brød.
Normalt blender man ansjoser i tunsaucen for umami- og saltsmagen. Det kan du sagtens gøre, men jeg har udeladt dem i denne opskrift, fordi der er mange, som ikke bryder sig om de små fisk.
Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Annette Jensen skriver
Dejlig nem opskrift på tunsovsen (uden ansjoser ❤️)
Hav prøvet at lave kalven i sous. Vide og den er ikke færdig endnu så der kommer anmeldelse senere😉