• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Verdens bedste spareribs (skal ikke forkoges)

Verdens bedste spareribs (skal ikke forkoges)

billede med verdens bedste spareribs i grill
Verdens bedste spareribs skal ikke forkoges, men pakkes ind i sølvpapir, og grilles eller steges i en times tid. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  3. januar 2023 - Udgivet:  31. juli 2018

Del gerne:
118
SHARES
FacebookMessenger118PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på verdens bedste spareribs
  2. Verdens bedste spareribs
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Servering
  7. Spareribs i ovn
Gå til opskrift

Her er opskriften på verdens bedste spareribs, som du ikke behøver at forkoge. Med opskrift på hjemmelavet tørrub og barbecuesovs.

Så bliver det ikke nemmere at lave verdens bedste spareribs.

Med denne opskrift slipper du nemlig for at forkoge benene, som grilles ved direkte varme.

Tricket er, at du pakker benene ind i sølvpapir, og her får de lov til at stege helt møre. Samtidig bevarer du masser af smag i pakkerne.

Er det ikke farligt at bruge sølvpapir til madlavning? Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor jeg har kigget nærmere på brugen af sølvpapir til mad.

Opskriften er til fire personer, hvor der er beregnet en række ben til hver. Dette afhænger selvfølgelig af hvor store benene er, og hvor sultne I er.

Opskrift på verdens bedste spareribs

billede med verdens bedste spareribs i grill

Verdens bedste spareribs

Her er opskriften på verdens bedste spareribs, som du ikke behøver at forkoge. Med opskrift på hjemmelavet tørrub og barbecuesovs.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 rækker spareribs

Tørrub

  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk timian - tørret
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk chili - tørret
  • friskkværnet peber
  • Lidt æblemost - til spray
  • 1 portion barbecuemarinade - se opskrift på hjemmelavet BBQ-marinade her

Fremgangsmåde

  • Du skal starte med at fjerne hinden bag på benene. Jo, det er lidt bøvlet, men der er ingen vej udenom. Stik en lille kniv ind mellem ben og hinde, og træk den af. Så svært er det heller ikke.
  • Del hvert række ben i to eller tre lige store stykker, afhængig af størrelsen.
  • Bland alle ingredienserne til din tørrub sammen, og krydr nu alle benene på begge sider.
  • Hvert stykke ben pakkes nu ind i et dobbelt lag sølvpapir. Læg et stykke ben på to lag sølvpapir, og spray eller dryp med lidt æblemost. Luk så pakkerne helt sammen, men pas på der ikke går hul på sølvpapiret. Benene kan være skarpe, og derfor skal der ikke så meget til.
  • Læg pakkerne med spareribs på grillristen ved en lav og direkte varme, hvor de nu grilles i en time. Vend gerne pakkerne nogle gange undervejs, men pas igen på der ikke går hul på dem. Og det er vigtigt at holde varmen nede, hvor grillen helst ikke kommer meget over de 150 grader.
  • Efter en time tages pakkerne af grillen, og nu skal de lige køle af i små 10 minutter.
  • Lav den hjemmelavede barbecuesauce som anvist i linket længere oppe.
  • Pak dine spareribs ud og pensl alle med barbecuesaucen, hvorefter benene igen lægges på grillen, hvor de skal have 5-7 minutter på hver side ved en middel varme. Pas på de ikke bliver brændte!!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
272
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
2067
mg
90
%
Kalium
 
293
mg
8
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
224
IU
4
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
billede med verdens bedste spareribs
Verdens bedste spareribs, der ikke forkoges. Benene pakkes ind i sølvpapir, og til sidst pensles de med en hjemmelavet barbecuesauce. Foto: Madensverden.dk.

Servering

Verdens bedste spareribs skal lige hvile inden servering.

Her vil jeg foreslå at de anrettes med min opskrift på sprøde pommes frites, der også er nemme at lave. Dertil en lækker frillice salat.

Spareribs i ovn

Du kan også nemt lave verdens bedste spareribs i ovn.

Her følger du blot opskriften som anvist til grillen, men lægger pakkerne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og her skal de have en time.

Efterfølgende bliver de penslet med marinade, og steges i ovnen under grillelementet i cirka 8-10 minutter.

Se flere opskrifter

  • billede med glaserede stegeben
    Glaserede stegeben - opskrift på sticky ribs
  • kamben opskrift
    Kamben på grill, i ovn, med kogetid, marinade - det hele!
  • langtidsstegte ribben i ovn 2
    Langtidsstegte ribben i ovn (opskrift med BBQ-marinade)
  • revelsben i ovn
    Revelsben
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michael

    maj 23, 2023 at 9:41 pm

    Hej Holger,
    Jeg prøvede sidste år at lave spareribs, men jeg brugte din dry rub og marinade fra denne opskrift, og fulgte ellers den med opskrift du har på st. Louis cut ribs, og man må sige de blev vildt gode og meget møre. Du kan altså dit kram, det må man sige.
    Tak for en masse rigtig gode opskrifter.

    Svar
  2. Mikael wessel

    juni 13, 2022 at 4:15 pm

    Jeg kunne godt tænke mig at prøve de spareribs men skal de virkelig kun have en time indpakket i folie for at blive møre

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required