Kamben og spareribs er noget af det mest populære kød, at smide på grillen eller i ovnen. Giv benene en god omgang barbecue marinade.
Kamben ser ikke ud af meget når de ikke er tilberedte, men man skal ikke lade sig snyde. Og her gennemgår jeg lige hvordan du laver de perfekte kamben og spareribs.
Og det er uanset om du vælger at grille dine kamben - eller steger dem i ovnen.
Køb de bedste kamben
Først og fremmest skal du købe kamben af en god kvalitet! Så find en slagter, som du har tillid til.
Jeg har et par gange købt forkert ind, hvor det er endt med grillede kamben, der lugtede af ornepis.For at sige det lige ud.
Og det er ikke rart! Jeg plejer at købe kamben hos Slagter Theilgaard, der leverer over hele Danmark. Og nej, det får jeg ikke penge for at sige.
Barbecue marinade
Dernæst skal du lave din egen barbecue marinade - klik på linket for at få min opskrift på den.
Du får ikke bedre marinade til dine grillede spareribs.
Forkog kambenene
Du skal starte med koge kambenene. Du kan koge hele rækken, hvis du kan mase den ned i gryden, men jeg plejer at dele den i tre stykker. Jeg synes det er passende størrelse ben at servere.
Find den store gryde frem, og fyld den godt op med vand - og tilsat salt.
Brug en teskefuld salt pr. række ben du koger, og vandet skal helst dække benene.
Kog så benene ved svag varme og under låg i cirka 40 minutter. Tag kambenene op, og lad dem køle lidt af.
Smør benene godt ind
Smør dem så med den hjemmelavede marinade, og du skal beregne en spiseskefuld til hvert stykke ben - altså tre spiseskefulde, hvis du har en HEL række kamben eller spareribs.
Brug hænder og fingre, og smør benene grundigt ind i grillmarinaden. Læg dem så på køl - og her må de gerne trække mindst en time.
Og hvis du har tid til det, så lad dem gerne trække et døgn.
Se også her hvordan du laver langtidsstegte ribben i ovn uden forkogning.
Stegetid (eller grilltid)
Så er det tid til at stege eller grille kambenene. De skal steges eller grilles i 25 minutter.
Hvis du steger kambenene i ovnen, skal du lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem så midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
Er du mere til kamben i grillen, så skal de grilles ved indirekte varme, og grilltiden er 20-25 minutter. Alt afhængig af hvor varm din grill er.
Griller du kambenene i kuglegrill, lægger du kullene i hver side af grillen, og griller benene på midten. Læg låg på - og hold alle spjæld helt åbne.
Er det på gasgrill slukker du den inderste brænder, og lægger eller stiller kambenene i et stativ midt i grillen.
Hold gasgrillen på omrking 200 grader - og grill kamben/spareribs i 25 minutter.
Du kan servere grillede eller ovnstegte spareribs med bagte kartofler og en skøn tomatsalat.
Ole Stander Morville
Hvor længe skal kambenene have i ovnen med varmluft?
erik birk
Jeg plejer også at købe ben der. Jeg piller altid hinden af da den ikke tilfører noget godt.