Revelsben bliver helt perfekte når du først steger dem i ovnen i en time, og derefter griller dem færdig ved direkte varme på grillen. Her finder du også opskriften på en hjemmelavet barbecue sovs.
Hvad er forskellen på revelsben og spareribs? Det er ikke et dumt spørgsmål, faktisk er det super godt.
Spareribs eller revelsben
For der er nemlig forskellige opfattelser af hvad revelsben og spareribs egentlig er, og selv langt ind i slagterbranchen er der uenigheder.
Men grundlæggende er revelsben et stykke ribben (en "skive") med et godt stykke kød på. Typisk en 3-5 centimeter høj. De kan også være uden ben.
Spareribs er hele rækker af ben, som du måske kender fra Jensens Bøfhus eller de færdige pakker fra supermarkedet. Disse spareribs laves af kamben, og dem er der en god opskrift på her.
Så det er den helt korte forklaring. Under dette er der nemlig så forskellige varianter af spareribs, men det gemmer vi til en anden god gang.
Opskriften er til fire personer
Ingredienser til revelsben i ovn
8 stykker revelsben af god kvalitet
Lidt balsamico
Groft salt
+ en portion hjemmelavet barbecue sauce
Sådan laver man revelsben i ovn
- Dup revelsbenene tørre med et stykke køkkenrulle, og smør dem med lidt balsamico og giv dem lidt salt på begge sider.
- Læg dem i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Så er rengøringen nemmere efterfølgende 🙂
- Steg nu revelsbenene i ovnen ved 170 grader varmluft - de skal have cirka en times tid.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem stå fem minutter.
- Lav en portion hjemmelavet barbecue sauce (link længere oppe i opskriften).
- Tænd grillen og varm den godt igennem. Uanset om du bruger gasgrill eller kuglegrill, skal revelsbenene grilles ved direkte varme - gerne ikke mere end middel varme, da barbecue saucen ellers brænder for hurtigt på.
- Grill nu revelsbenene 3-4 minutter på begge sider, og pensl dem med barbecue saucen nogle gange undervejs, hvor du vender benene hvert minut. Vent gerne med BBQ-marinaden til de sidste par minutter af tiden, så den ikke brænder på.
Og så er det ellers bare at servere de grillede revelsben med en lækker salat med asparges.