Den bedste spareribs opskrift: Se her hvordan du steger dine spareribs helt perfekte, så de bliver både sticky og meget møre.
Her er min bedste spareribs opskrift, der samtidig er nem at gå til.
Stegeflæsk skæres i tykke skiver med ben på, og steges en time i ovnen. Kødet bliver både meget saftigt, mørt og klæbrigt (sticky). Ligesom spareribs skal være.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to gode stykker spareribs til hver person. Men du kan selvfølgelig dosere som du synes.
Ingredienser til denne spareribs opskrift
1 kilo stegeben i tykke skiver
1 teskefuld stødt ingefær
1 teskefuld rosmarin
2 teskefulde sambal oelek - eller anden chili
1 stort rødløg
2 spiseskefulde soja
5 spiseskefulde akaciehonning
1 spiseskefuld hvidvinseddike
5 deciliter kyllingefond
Fremgangsmåde
- Stegebenstykket deles i otte stykker spareribs, hvor du lader benet sidde på. Du kan selvfølgelig også bare købe otte stykker spareribs, som slagteren i forvejen har skåret ud.
- Kom lidt olie på en varm pande, og brun nu kødet grundigt på begge sider. Det skal virkelig tage farve, for det er her meget af smagen sidder.
- Brun først fire stykker spareribs godt og grundigt på begge sider, og læg dem i et ildfast fad med plads til alle otte stykker. Fortsæt derefter med de sidste fire stykker.
- Når de sidste fire stykker spareribs er godt brunet af, kommes ingefær, rosmarin og chili/sambal oelek ved sammen med finthakket rødløg.
- Tilsæt så soja, akaciehonning, hvidvinseddike og kyllingefond. Kyllingfond kan erstattes med en almindelig hønsebouillon.
- Kom så de fire første stykker spareribs ved, og lad det varme godt igennem. Læg kødet over i fadet og fordel væden i fadet over og rundt om kødet.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og giv dem i første 30 minutter.
- Tag så fadet ud af ovnen, vend kødet om, stil fadet tilbage i ovnen, nu ved 180 grader varmluft. Steg færdig i yderligere 30 minutter, så den samlede tid i ovnen er en time.
- Tag kødet ud og anret i et fad.
Servering
De færdigstegte spareribs nydes med sprøde pommes frites og en lækker avocadosalat.
Del dine ideer og tanker med os andre her: