Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller (verdens bedste vegetardeller)

Blomkålsfrikadeller
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMS
Indhold
  • De bedste blomkålsfrikadeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blomkålsfrikadeller
  • Tips
  • Kommentarer

De bedste blomkålsfrikadeller

Rakel Seneca
4.9 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.
Antal: 12
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 blomkål cirka 250 gram
  • 0,5 dl rosmarin frisk
  • 1 dl persille frisk
  • 2 æg
  • 30 g rasp
  • 0,5 dl hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 teslkefuld salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke 1 rødløg og 2 fed hvidløg i en minihakker, hæld dem derefter over i en skål.
  2. Hak nu 1 blomkål halvfint i minihakkeren og kom det i skålen sammen med løg. Fin hak 0,5 dl rosmarin og 1 dl persille og tilføj det til skålen med de andre ingredienser.
  3. Tilføj nu 2 æg, 30 g rasp, 0,5 dl hvedemel og 1 dl mælk. Rør det godt sammen og tilføj derefter 1 teslkefuld salt og 1 tsk friskkværnet peber.
  4. Lad den stå og sætte sig i fem-ti minutter, tjek nu om dejen er lidt for våd eller for tør og tilføj eventuelt mere mel eller mælk.
  5. Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem ved mellem varme på en pande med smør.
  6. De skal steges cirka fem minutter på hver side, eller til de er gyldne og faste.
  7. Server straks og nyd dem.

Næringsindhold

Kalorier74kcalKulhydrater12gProtein3gFedt2gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.003gKolesterol28mgNatrium86mgKalium279mgKostfibre3gSukker2gVitamin A887IUVitamin C38mgCalcium99mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller har masser af smag fra frisk persille og rosmarin. Det gør, at man slet ikke savner kød, tværtimod. De her frikadeller er i hvert fald en hverdagsklassiker herhjemme.

De har også en god tekstur, da der både er rasp og mel i - samt æg som får dem til at holde formen.

Jeg laver altid dobbeltportion, da de også er lækre til frokost dagen efter. Hvis altså ikke man spiser dem aftenen før.

Jeg bruger en minihakker til at hakke alle grøntsagerne, men du kan også bruge en foodprocessor eller en blender. Det skal hakkes fint, men bestemt ikke blendes fuldstændigt, da konsistensen er vigtig i retten.

Se flere opskrifter

  • Gammeldags frikadeller
  • Squashfrikadeller
  • Gulerodsdeller

Tips

Du kan vælge at udskifte krydderurterne med andre slags, så som basilikum for en mere italiensk smag.

Eller tilføj en teske stødt spidskommen for at få en smag, der minder om Mellemøstens køkken.

Server dem gerne med en lækker salat som tabbouleh salat med bulgur og nogle lækre dips som dip med grillet peberfrugt eller linsehummus med røde linser.

Du kan også servere dem til en god salat med edamamebønner og spidskål.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil skriver

    september 11, 2023 at 8:52 pm

    Kære Rakel. Jeg er meget inspireret og vil prøve opskriften, men jeg tænker, du har skrevet forkert, når du skriver at der skal en hel spiseskefuld salt i. Det må være en teske 😉

    Svar
  2. Randi skriver

    september 01, 2021 at 6:58 pm

    Jeg giver dig ret, de deller er simpelthen lækre. Laver dem helt sikkert igen!
    Tak for en super god opskrift!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required