Indhold
De bedste blomkålsfrikadeller
Ingredienser
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 blomkål cirka 250 gram
- 0,5 dl rosmarin frisk
- 1 dl persille frisk
- 2 æg
- 30 g rasp
- 0,5 dl hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 teslkefuld salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- smør til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at hakke 1 rødløg og 2 fed hvidløg i en minihakker, hæld dem derefter over i en skål.
- Hak nu 1 blomkål halvfint i minihakkeren og kom det i skålen sammen med løg. Fin hak 0,5 dl rosmarin og 1 dl persille og tilføj det til skålen med de andre ingredienser.
- Tilføj nu 2 æg, 30 g rasp, 0,5 dl hvedemel og 1 dl mælk. Rør det godt sammen og tilføj derefter 1 teslkefuld salt og 1 tsk friskkværnet peber.
- Lad den stå og sætte sig i fem-ti minutter, tjek nu om dejen er lidt for våd eller for tør og tilføj eventuelt mere mel eller mælk.
- Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem ved mellem varme på en pande med smør.
- De skal steges cirka fem minutter på hver side, eller til de er gyldne og faste.
- Server straks og nyd dem.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på blomkålsfrikadeller
Blomkålsfrikadeller har masser af smag fra frisk persille og rosmarin. Det gør, at man slet ikke savner kød, tværtimod. De her frikadeller er i hvert fald en hverdagsklassiker herhjemme.
De har også en god tekstur, da der både er rasp og mel i - samt æg som får dem til at holde formen.
Jeg laver altid dobbeltportion, da de også er lækre til frokost dagen efter. Hvis altså ikke man spiser dem aftenen før.
Jeg bruger en minihakker til at hakke alle grøntsagerne, men du kan også bruge en foodprocessor eller en blender. Det skal hakkes fint, men bestemt ikke blendes fuldstændigt, da konsistensen er vigtig i retten.
Se flere opskrifter
Tips
Du kan vælge at udskifte krydderurterne med andre slags, så som basilikum for en mere italiensk smag.
Eller tilføj en teske stødt spidskommen for at få en smag, der minder om Mellemøstens køkken.
Server dem gerne med en lækker salat som tabbouleh salat med bulgur og nogle lækre dips som dip med grillet peberfrugt eller linsehummus med røde linser.
Du kan også servere dem til en god salat med edamamebønner og spidskål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Bodil skriver
Kære Rakel. Jeg er meget inspireret og vil prøve opskriften, men jeg tænker, du har skrevet forkert, når du skriver at der skal en hel spiseskefuld salt i. Det må være en teske 😉
Randi skriver
Jeg giver dig ret, de deller er simpelthen lækre. Laver dem helt sikkert igen!
Tak for en super god opskrift!