Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.
Blomkålsfrikadeller har masser af smag fra frisk persille og rosmarin. Det gør, at man slet ikke savner kød, tværtimod. De her frikadeller er i hvert fald en hverdagsklassiker herhjemme.
De har også en god tekstur, da der både er rasp og mel i - samt æg som får dem til at holde formen.
Jeg laver altid dobbeltportion, da de også er lækre til frokost dagen efter. Hvis altså ikke man spiser dem aftenen før.
Jeg bruger en minihakker til at hakke alle grøntsagerne, men du kan også bruge en foodprocessor eller en blender. Det skal hakkes fint, men bestemt ikke blendes fuldstændigt, da konsistensen er vigtig i retten.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på blomkålsfrikadeller
De bedste blomkålsfrikadeller
Ingredienser
- 1 blomkål - cirka 250 gram
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 1 dl persille - frisk
- 0,5 dl rosmarin - frisk
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 30 g rasp
- 0,5 dl hvedemel
- 1 teslkefuld salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- smør - til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at hakke rødløg og hvidløg i en minihakker, hæld dem derefter over i en skål.
- Hak nu blomkålshovedet halvfint i minihakkeren og kom det i skålen sammen med løg. Fin hak rosmarin og persille og tilføj det til skålen med de andre ingredienser.
- Tilføj nu æg, rasp, hvedemel og mælk. Rør det godt sammen og tilføj derefter salt og sort peber.
- Lad den stå og sætte sig i fem-ti minutter, tjek nu om dejen er lidt for våd eller for tør og tilføj eventuelt mere mel eller mælk.
- Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem ved mellem varme på en pande med smør.
- De skal steges cirka fem minutter på hver side, eller til de er gyldne og faste.
- Server straks og nyd dem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan vælge at udskifte krydderurterne med andre slags, så som basilikum for en mere italiensk smag.
Eller tilføj en teske stødt spidskommen for at få en smag, der minder om Mellemøstens køkken.
Server dem gerne med en lækker salat som tabbouleh salat med bulgur og nogle lækre dips som dip med grillet peberfrugt eller linsehummus med røde linser.
Du kan også servere dem til en god salat med edamamebønner og spidskål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bodil
Kære Rakel. Jeg er meget inspireret og vil prøve opskriften, men jeg tænker, du har skrevet forkert, når du skriver at der skal en hel spiseskefuld salt i. Det må være en teske 😉
Randi
Jeg giver dig ret, de deller er simpelthen lækre. Laver dem helt sikkert igen!
Tak for en super god opskrift!