Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetarisk karry fra Japan med grøntsager

Vegetarisk karry fra Japan med grøntsager

Vegetarisk karry - japansk karry
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Vegetarisk karry fra Japan med grøntsager er virkelig den lækreste ret, som er smækfuld af vitaminer. Perfekt til både hverdag og weekender.

Vegetarisk karry fra Japan er faktisk en af de bedste currys, jeg har lavet, og det er ikke så lidt endda. Jeg har nemlig rejst og lært at lave currys fra alle mulige steder i Asien.

Men denne her slår dem. Ikke kun fordi den smager super godt, men også fordi den er dejlig sund, og så er den ret så nem at lave.

Jeg laver altid dobbeltportion af den, så den også kan serveres dagen efter.

Jeg plejer at spise den sammen med ris og i dette tilfælde syltede, japanske agurker med sesam. Du kan også vælge at tilføje kød, hvis du ikke ønsker den skal være vegetarisk. Kylling passer bedst.

Se også disse opskrifter:

  • Dumplings med et delikat fyld af grøntsager
  • Hjemmelavet, vegetarisk sushi
  • Vegetarcurry fra Indien - chana masala

Opskrift på vegetarisk karry fra Japan med grønsager

Vegetarisk karry fra Japan

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Vegetarisk karry fra Japan med grøntsager er virkelig den lækreste ret, som er smækfuld af vitaminer. Perfekt til både hverdag og weekender.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Japansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 hele gulerødder
  • 1 tsk ingefær stødt
  • 1 tsk karry stødt
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkemeje stødt
  • 1 spsk agavehonning eller sirup
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk tomatpuré
  • 0,5 stk bouillonterning vegetarisk
  • 5 dl vand
  • 0,5 hoved blomkål
  • 1 stk sød kartoffel

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke løget og hvidløg. Tag nu en stor gryde og tilføj olie, hakket løg og hakket hvidløg. Lad det stege sammen i et par minutter.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i fine stykker. Tilføj det til gryden og steg det sammen i fem minutter.
  3. Kom stødt ingefær, karry, garam masala og gurkemeje i gryden, rør det godt sammen og tilføj derefter tomatpuré. Rør det sammen og lad det stege i et minut.
  4. I en elkedel koges vandet, når vandet har kogt, blander du bouillonterningen sammen med vandet. Hæld det derefter over i gryden. Tilføj agavehonning og sojasauce. Rør det godt sammen.
  5. Put nu låg på gryden og lad det simre i cirka 10 minutter - eller indtil gulerodsstykkerne er blevet bløde.
  6. Tag derefter en stavblender og blend saucen til en cremet og ensartet sauce.
  7. I mens saucen simrer, forbereder du grøntsagerne. Skræl den søde kartoffel og skær den i mundrette stykker, skær også blomkålen i små buketter.
  8. Kom dem på en pande og tilføj en deciliter vand til panden, put derefter låg på. Lad grønsagerne dampe i cirka fem til ti minutter.
  9. Hæld vandet fra grønsagerne og tilføj dem til gryden med sauce. Lad nu saucen simre i fem minutter sammen med blomkålen og søde kartofler.
  10. Smag til med sojasauce og så er din vegetarisk karry til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan putte lige de grøntsager i vegetarisk karry, som du ønsker. Så det er bare med at tømme grønsagsskuffen.

Skal det være en vegansk ret, skal du bruge sirup i stedet for honning.

Japanerne har en særlig karryblok, som de bruger til deres karryretter. Men da den er svær at få fat på i Danmark, har jeg sammensat en række krydderier, som matcher deres blokke.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required