• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Veganske æg - alternativ til æg i mad og brød

Veganske æg - alternativ til æg i mad og brød

Hørfrø som alternativ til veganske æg
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. oktober 2021 - Udgivet: 25. oktober 2021

Veganske æg er to modsætninger, så hvordan opnår vi samme konsistens i bagværk og madretter? Her får du et overblik samt opskrifter.

Veganske æg er betegnelsen for alle de blandinger og fødevarer, vi kan bruge som alternativ til æg.

Da æg har en del funktioner i for eksempel bagværk, både som bindingsmiddel, hævemiddel og fugtgiver, kan det synes svært at erstatte.

Men det er det heldigvis ikke. Du kan vælge at købe produkter som den algebaserede VeganEgg, Megga Exx og No Egg, der blandt andet indeholder tapioka, kartoffelmel og bagepulver.

Men det er faktisk meget nemt at lave æggende alternativer selv, så det er ikke nødvendigt at købe blandingsproduktet.

Opskrift på hørfrø-æg

Hørfrø-æg ligner ikke æg overhovedet, men der er en grund til, at man kalder det et æg.

Hørfrø har nemlig samme effekt som æg - det kan binde maden sammen. Sådan gør du:

Hæld to spiseskefulde hørfrø i seks spiseskefulde vand. Lad det trække i et kvarter, blend eventuelt og brug massen som alternativ til et æg.

Loppefrøskaller opskrift

Loppefrøskaller har samme effekt som hørfrø. De bliver slimede og udvider sig i vand. Sådan gør du:

Bland en teskefuld loppefrøskaller med tre spiseskefulde vand. Lad det stå ti minutter, før du bruger det. Mængden gør det ud for et æg.

Andre typer veganske æg

Bananer kan binde brød, kager og pandekager sammen. Mos dem og brug dem som bindemiddel. En halv banan er nok til at erstatte et æg.

Frugtmos kan også binde ingredienserne sammen - og så giver det jo en dejlig smag. Prøv for eksempel at bage disse lilla blåbærcookies, hvor blåbærmosen giver smag, farve og konsistens.

Aquafaba er blevet meget populært og med rette. Tre spiseskefulde, pisket kikærtevand fra en dåse kikærter svarer til en æggehvide, når du skal lave for eksempel marengs.

Kartofler: Et par spiseskefulde mosede, kogte kartofler kan også bruges som bindingsmiddel i for eksempel vegetarpate eller vegetarfrikadeller.

Se også disse artikler:

  • Vegansk fløde - alternativer til fløde
  • Vegansk smør - se indholdet og få opskrifter
  • Havredrik - fakta om havremælken

Kilder: Veganske-opskrifter.dk, coop.dk, madforlivet.com m.fl.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her