• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Veganske æg - alternativ til æg i mad og brød

Veganske æg - alternativ til æg i mad og brød

Hørfrø som alternativ til veganske æg
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. oktober 2021 - Udgivet: 25. oktober 2021

Veganske æg er to modsætninger, så hvordan opnår vi samme konsistens i bagværk og madretter? Her får du et overblik samt opskrifter.

Veganske æg er betegnelsen for alle de blandinger og fødevarer, vi kan bruge som alternativ til æg.

Da æg har en del funktioner i for eksempel bagværk, både som bindingsmiddel, hævemiddel og fugtgiver, kan det synes svært at erstatte.

Men det er det heldigvis ikke. Du kan vælge at købe produkter som den algebaserede VeganEgg, Megga Exx og No Egg, der blandt andet indeholder tapioka, kartoffelmel og bagepulver.

Men det er faktisk meget nemt at lave æggende alternativer selv, så det er ikke nødvendigt at købe blandingsproduktet.

Opskrift på hørfrø-æg

Hørfrø-æg ligner ikke æg overhovedet, men der er en grund til, at man kalder det et æg.

Hørfrø har nemlig samme effekt som æg - det kan binde maden sammen. Sådan gør du:

Hæld to spiseskefulde hørfrø i seks spiseskefulde vand. Lad det trække i et kvarter, blend eventuelt og brug massen som alternativ til et æg.

Loppefrøskaller opskrift

Loppefrøskaller har samme effekt som hørfrø. De bliver slimede og udvider sig i vand. Sådan gør du:

Bland en teskefuld loppefrøskaller med tre spiseskefulde vand. Lad det stå ti minutter, før du bruger det. Mængden gør det ud for et æg.

Andre typer veganske æg

Bananer kan binde brød, kager og pandekager sammen. Mos dem og brug dem som bindemiddel. En halv banan er nok til at erstatte et æg.

Frugtmos kan også binde ingredienserne sammen - og så giver det jo en dejlig smag. Prøv for eksempel at bage disse lilla blåbærcookies, hvor blåbærmosen giver smag, farve og konsistens.

Aquafaba er blevet meget populært og med rette. Tre spiseskefulde, pisket kikærtevand fra en dåse kikærter svarer til en æggehvide, når du skal lave for eksempel marengs.

Kartofler: Et par spiseskefulde mosede, kogte kartofler kan også bruges som bindingsmiddel i for eksempel vegetarpate eller vegetarfrikadeller.

Se også disse artikler:

  • Vegansk fløde - alternativer til fløde
  • Vegansk smør - se indholdet og få opskrifter
  • Havredrik - fakta om havremælken

Kilder: Veganske-opskrifter.dk, coop.dk, madforlivet.com m.fl.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.