Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.
Valnøddekage med pære-både og en top af pærer og valnødder, som er karamelliseret af brun farin og kanel. Dette er så sandelig en famliefavorit.
Jeg kommer også marcipan i kagen, hvis opskrift er inspireret af pund til pundkagen. Det betyder, at der er samme mængde mel, smør og sukker i dejen.
Denne pærekage indeholder også marcipan, som rives ned i dejen. Alt i alt forkælelse i kageform.
Se andre opskrifter med pærer:
Opskrift på valnøddekage med pærer
Valnøddekage med pærer og marcipan
Ingredienser
- 4 små pærer - el. 3 store, i både
- 175 g smør
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 80 g marcipan - revet groft el. i små tern
- 100 g valnødder - groft hakkede
- 2 tsk kanel
- 2 spsk brun farin
Tilbehør
- 3 dl creme fraiche - el. flødeskum
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig over.- og undervarme. 160 grader, hvis du vælger varmluft.
- Hak valnødderne meget groft. Riv marcipanen og skær pærerne i tynde både.
- Bland halvdelen af valnødderne med halvdelen af pærebådene i en dyb tallerken, drys med kanel og brun farin og rør det sammen.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker, så det bliver en tyk creme. Tilsæt et æg ad gangen, mens du pisker.
- Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen. Rør derefter den sidste halvdel valnødder samt marcipanen og den sidste halvdel af pærer i dejen.
- Smør en bageform (ca. 26 centimeter i diameter) og hæld dejen deri. Kom nu pære- og valnøddemikset på toppen. Tryk en smule ned i dejen.
- Bag i ca. 40 minutter og tag formen ud på en rist. Efter fem minutter kan du fjerne springformen og drysse med flormelis. Nu er din valnøddekage med pærer klar til servering. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan lave den samme kage med andre frugter, for eksempel er nektariner og ferskner velegnet.
Vil du hellere bruge æbler, vil jeg foreslå, at du forvandler denne valnøddekage til en mandelkage. Så udskift valnødderne med smuttede mandler og vær mere rundhåndet med kanel.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sigrid Bjergbakke Meyer
Kan den fryses?
Britta Greve
hvilken størelse springform skal bruges??
Holger Rørby Madsen
Hej Britta
Brug en springform på ca. 26 cm.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Margrethe
Har lige bagt den 2. Gang virkelig en lækker sag.
Karen Seneca
Tak Margrethe, det er jeg glad for, at du synes. Nu får jeg lyst til at bage den igen 🙂 God weekend fra Karen
Annette
Kan man undlade marcipan ?
Karen Seneca
Hej Anette
Det kan man, men jeg tror, at det er en god ide at komme lidt ekstra smør og sukker i dejen - evt også lidt mere pære.
God fornøjelse fra Karen
Ragnhild
Er kagen også god dagen efter den er bagt ?
Karen Seneca
Hej Ragnhild
Det kan du tro 🙂 Husk blot at pakke den ind i film, så den holder sig svampet.
Mvh Karen
Vibeke
Hej, der mangler angivelse af mængden af bagepulver