• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Valnøddekage med pærer og marcipan

Valnøddekage med pærer og marcipan

Valnøddekage med pærer
4.5 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
468
SHARES
FacebookMessenger468PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. november 2023 - Udgivet:  4. oktober 2022

Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.

Valnøddekage med pære-både og en top af pærer og valnødder, som er karamelliseret af brun farin og kanel. Dette er så sandelig en famliefavorit.

Jeg kommer også marcipan i kagen, hvis opskrift er inspireret af pund til pundkagen. Det betyder, at der er samme mængde mel, smør og sukker i dejen.

Denne pærekage indeholder også marcipan, som rives ned i dejen. Alt i alt forkælelse i kageform.

Se andre opskrifter med pærer:

  • Pærekage med chokolade
  • Pære Belle Helene med chokoladesovs
  • Pærevælling

Opskrift på valnøddekage med pærer

Valnøddekage med pærer
Karen SenecaKaren Seneca

Valnøddekage med pærer og marcipan

4.45 fra 18 stemmer
Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 740
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 små pærer - el. 3 store, i både
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 80 g marcipan - revet groft el. i små tern
  • 100 g valnødder - groft hakkede
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk brun farin
Tilbehør
  • 3 dl creme fraiche - el. flødeskum
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig over.- og undervarme. 160 grader, hvis du vælger varmluft.
  2. Hak valnødderne meget groft. Riv marcipanen og skær pærerne i tynde både.
  3. Bland halvdelen af valnødderne med halvdelen af pærebådene i en dyb tallerken, drys med kanel og brun farin og rør det sammen.
  4. Pisk smør, vaniljesukker og sukker, så det bliver en tyk creme. Tilsæt et æg ad gangen, mens du pisker.
  5. Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen. Rør derefter den sidste halvdel valnødder samt marcipanen og den sidste halvdel af pærer i dejen.
  6. Smør en bageform (ca. 26 centimeter i diameter) og hæld dejen deri. Kom nu pære- og valnøddemikset på toppen. Tryk en smule ned i dejen.
  7. Bag i ca. 40 minutter og tag formen ud på en rist. Efter fem minutter kan du fjerne springformen og drysse med flormelis. Nu er din valnøddekage med pærer klar til servering. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 740kcalKulhydrater: 81gProtein: 8gFedt: 45gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 65mgNatrium: 246mgKalium: 256mgKostfibre: 5gSukker: 53gVitamin A: 763IUVitamin C: 4mgCalcium: 50mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan lave den samme kage med andre frugter, for eksempel er nektariner og ferskner velegnet.

Vil du hellere bruge æbler, vil jeg foreslå, at du forvandler denne valnøddekage til en mandelkage. Så udskift valnødderne med smuttede mandler og vær mere rundhåndet med kanel.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sigrid Bjergbakke Meyer

    februar 01, 2025 at 9:33 pm

    Kan den fryses?

    Svar
  2. Britta Greve

    november 07, 2023 at 10:17 am

    hvilken størelse springform skal bruges??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 07, 2023 at 10:29 am

      Hej Britta
      Brug en springform på ca. 26 cm.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Margrethe

    marts 23, 2023 at 4:29 pm

    Har lige bagt den 2. Gang virkelig en lækker sag.

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 24, 2023 at 11:47 am

      Tak Margrethe, det er jeg glad for, at du synes. Nu får jeg lyst til at bage den igen 🙂 God weekend fra Karen

      Svar
  4. Annette

    november 15, 2022 at 4:09 pm

    Kan man undlade marcipan ?

    Svar
    • Karen Seneca

      november 16, 2022 at 9:58 am

      Hej Anette
      Det kan man, men jeg tror, at det er en god ide at komme lidt ekstra smør og sukker i dejen - evt også lidt mere pære.
      God fornøjelse fra Karen

      Svar
  5. Ragnhild

    oktober 21, 2022 at 11:10 am

    Er kagen også god dagen efter den er bagt ?

    Svar
    • Karen Seneca

      oktober 21, 2022 at 3:38 pm

      Hej Ragnhild
      Det kan du tro 🙂 Husk blot at pakke den ind i film, så den holder sig svampet.
      Mvh Karen

      Svar
  6. Vibeke

    oktober 14, 2022 at 7:19 pm

    Hej, der mangler angivelse af mængden af bagepulver

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required