Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Valnøddekage med pærer og marcipan

Valnøddekage med pærer og marcipan

Valnøddekage med pærer
4.5 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
536
SHARES
FacebookMessenger536PinterestEmailSMS

Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.

Valnøddekage med pære-både og en top af pærer og valnødder, som er karamelliseret af brun farin og kanel. Dette er så sandelig en famliefavorit.

Jeg kommer også marcipan i kagen, hvis opskrift er inspireret af pund til pundkagen. Det betyder, at der er samme mængde mel, smør og sukker i dejen.

Denne pærekage indeholder også marcipan, som rives ned i dejen. Alt i alt forkælelse i kageform.

Se andre opskrifter med pærer:

  • Pærekage med chokolade
  • Pære Belle Helene med chokoladesovs
  • Pærevælling

Opskrift på valnøddekage med pærer

Valnøddekage med pærer og marcipan

Karen SenecaKaren Seneca
4.5 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 små pærer (el. 3 store, i både)
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 80 g marcipan (revet groft el. i små tern)
  • 100 g valnødder (groft hakkede)
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk brun farin
Tilbehør
  • 3 dl creme fraiche (el. flødeskum)
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig over.- og undervarme. 160 grader, hvis du vælger varmluft.
  2. Hak valnødderne meget groft. Riv marcipanen og skær pærerne i tynde både.
  3. Bland halvdelen af valnødderne med halvdelen af pærebådene i en dyb tallerken, drys med kanel og brun farin og rør det sammen.
  4. Pisk smør, vaniljesukker og sukker, så det bliver en tyk creme. Tilsæt et æg ad gangen, mens du pisker.
  5. Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen. Rør derefter den sidste halvdel valnødder samt marcipanen og den sidste halvdel af pærer i dejen.
  6. Smør en bageform (ca. 26 centimeter i diameter) og hæld dejen deri. Kom nu pære- og valnøddemikset på toppen. Tryk en smule ned i dejen.
  7. Bag i ca. 40 minutter og tag formen ud på en rist. Efter fem minutter kan du fjerne springformen og drysse med flormelis. Nu er din valnøddekage med pærer klar til servering. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier740kcalKulhydrater81gProtein8gFedt45gMættet fedt21gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt10gTransfedt1gKolesterol65mgNatrium246mgKalium256mgKostfibre5gSukker53gVitamin A763IUVitamin C4mgCalcium50mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan lave den samme kage med andre frugter, for eksempel er nektariner og ferskner velegnet.

Vil du hellere bruge æbler, vil jeg foreslå, at du forvandler denne valnøddekage til en mandelkage. Så udskift valnødderne med smuttede mandler og vær mere rundhåndet med kanel.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Højlund skriver

    oktober 09, 2025 at 1:19 pm

    Jeg synes, at beskrivelsen af det med valnødder og pæreblanding er temmelig kryptisk. Først den ene halvdel af pære/ valnøddeblanding i dejen, så mel og så den sidste del af valnøddeblandingen.
    Til sidst står at valnødder/ pæreblandingen skal drysses over. Hvor kommer den blanding fra??.
    Vi jeg har jo puttet de to halvdele i forinden?.

    Mvh. Kirsten

    Svar
  2. Sigrid Bjergbakke Meyer skriver

    februar 01, 2025 at 9:33 pm

    Kan den fryses?

    Svar
  3. Britta Greve skriver

    november 07, 2023 at 10:17 am

    hvilken størelse springform skal bruges??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 07, 2023 at 10:29 am

      Hej Britta
      Brug en springform på ca. 26 cm.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Margrethe skriver

    marts 23, 2023 at 4:29 pm

    Har lige bagt den 2. Gang virkelig en lækker sag.

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      marts 24, 2023 at 11:47 am

      Tak Margrethe, det er jeg glad for, at du synes. Nu får jeg lyst til at bage den igen 🙂 God weekend fra Karen

      Svar
  5. Annette skriver

    november 15, 2022 at 4:09 pm

    Kan man undlade marcipan ?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      november 16, 2022 at 9:58 am

      Hej Anette
      Det kan man, men jeg tror, at det er en god ide at komme lidt ekstra smør og sukker i dejen - evt også lidt mere pære.
      God fornøjelse fra Karen

      Svar
  6. Ragnhild skriver

    oktober 21, 2022 at 11:10 am

    Er kagen også god dagen efter den er bagt ?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      oktober 21, 2022 at 3:38 pm

      Hej Ragnhild
      Det kan du tro 🙂 Husk blot at pakke den ind i film, så den holder sig svampet.
      Mvh Karen

      Svar
  7. Vibeke skriver

    oktober 14, 2022 at 7:19 pm

    Hej, der mangler angivelse af mængden af bagepulver

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required