• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Udskæring af culottesteg (sådan skærer du en culotte)

Udskæring af culottesteg (sådan skærer du en culotte)

udskæring af culottesteg
Del gerne:
269
SHARES
FacebookMessenger269PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. maj 2024 - Udgivet: 10. august 2017
Oversigt over indhold
  • Tilberedning
  • Udskæring
  • Brug en tandstikker
  • Kommentarer

Udskæring af culottesteg på ingen måder besværligt, når blot man ved hvordan man gør. Og det er ikke ligegyldigt.

Culottestegen sidder bagest på koen eller kalven, og er et glimrende stykke kød at stege i ovnen eller lægge i grillen.

Men det er vigtigt, at man under udskæringen skærer stegen på tværs af kødfibrene.

Se også min opskrift på ovnstegt culottesteg med stegetid og kernetemperatur.

Tilberedning

Det kan være svært at angive en præcis stegetid på culottestegen, men den skal steges indtil den har en kernetemperatur på 55 grader. Så er kødet rosa og helt perfekt. Sådan foretrækker jeg i hvert fald en culottesteg.

Steger du den længere tid eller til en højere kernetemperatur, risikerer du nemt at stegen bliver tør.

Og så er hviletiden vigtig! Lad den færdigstegte culottesteg hvile i mindst 15 minutter på et skærebræt, og du skal IKKE dække stegen til.

Derefter kan du skære culotten ud med denne anvisning på udskæring af culottesteg.

Se også hvordan du steger en culotte i airfryer.

Udskæring

Start fra den spidse ende, hvor du med en skarp kniv skærer tynde skiver af stegen. Tjek at du skærer på tværs af kødfibrene.

Cirka halvvejs inde vendes culottestegen en kvart omgang, og så kan du fortsætte med at skære de tynde skiver. På den måde får du altid perfekte og møre skiver af stegen.

Brug en tandstikker

TIP: Culottestegen kan krumme sig noget sammen under tilberedningen, og så kan det være vanskeligt at se hvilken ende der egentlig var den spidse.

Men jeg har et godt tip. Stik en tandstikker eller kødnål i den tynde ende inden du begynder at stege den, for så er du aldrig i tivl når stegen skal skæres ud.

udskæring af culottesteg

En anden måde at vise udskæringen på:

Billede resultat for udskæring af culotte
Her er den perfekte udskæring af culottesteg, der skæres fra den spidse ende, og halvvejs inde drejes stegen en kvart omgang. Foto: Madensverden.dk.

Se også mine opskrifter på:

  • 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
  • Sådan laver du grydestegt kalveculotte med god sovs
  • Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky
  • Culotte sous vide opskrift med tid og temperatur
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her