Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs

Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs

Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Min opskrift på udbenede kyllingelår med fyld i ovn, der laves sammen med en skøn tomatsovs. Retten serveres sammen med kogt pasta.

Udbenede kyllingelår med fyld er en lækker ret fra det italienske køkken, og lårene tilberede i et fad i ovnen sammen med en god tomatsovs.

Der bruges udbenede overlår fra kylling, og dem kan man købe i mange supermarkeder. Og ellers kan man selv udbene lårene.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på fyldte udbenede kyllingelår

Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Min opskrift på udbenede kyllingelår med fyld i ovn, der laves sammen med en skøn tomatsovs. Retten serveres sammen med kogt pasta.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Fyldte kyllingelår
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 6 fed hvidløg (finthakket)
  • 100 g spinat
  • 4 spsk soltørrede tomater (hakkes fint)
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 kyllingelår (udbenede, overlår)
  • kødsnor
Tomatsovs
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 4 spsk soltørrede tomater (hakket)
  • 700 g tomatpassata
  • 2 dl hvidvin (eller vand)
  • 1 håndfuld basilikum (blade)
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 400 g pasta (koges al dente)

Fremgangsmåde

  1. Til de udbenede kyllingelår med fyld starter du med at lave fyldet i en stor pande. Her sauteres løg og hvidløg af i lidt olie, hvorefter spinat tilsættes og falder sammen. Kom så de soltørrede tomater ved og krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Fold de udbenede kyllingelår ud og bred en spiseske fyld på hver. Rul sammen og bind med kødsnor/bomuldssnor.
  3. Brød kyllingestykkerne i samme pande, så de får lidt farve. Krydres med lidt salt og peber, og lægges i et ovnfast fad.
  4. Lav tomatsovs i samme pande, hvor løg og hvidløg sauteres af. Tilsæt de soltørrede tomater og tomatpassata sammen med hvidvin (eller vand), basilikum og oregano. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det koge et par minutter.
  5. Fordel tomatsovsen rundt om de udbenede kyllingelår og giv det ca. 45 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
  6. Imens koges pasta al dente, så pastaen er klar sammen med kyllingestykkerne og tomatsovsen.

Næringsindhold

Kalorier833kcalKulhydrater81gProtein49gFedt36gMættet fedt9gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.2gKolesterol201mgNatrium2172mgKalium1665mgKostfibre7gSukker13gVitamin A3526IUVitamin C47mgCalcium145mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De udbenede og fyldte kyllingelår serveres straks sammen med tomatsovs og pasta. Du kan også servere en lækker spinatsalat til.

Relaterede opskrifter

Italiensk kyllingefad
Få min opskrift på italiensk kyllingefad, der er nem omgang mad i fad. Her steges kyllingestykker med grøntsager i ovn, og serveres med pasta.
Se opskriften her
billede med italiensk kyllingefad
Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.
Min opskrift på italiensk gryde med kylling og kartofler. Det er en nem gryderet, der laves som et hovedmåltid med bla. soltørrede tomater.
Se opskriften her
italiensk gryde med kylling og kartofler
Alt i et fad med bønner og kylling
Her får du min opskrift på alt i et fad med bønner og kylling. Det er en både sund og nem ret med inspiration fra det italienske køkken.
Se opskriften her
alt i et fad med bønner og kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britt skriver

    maj 07, 2025 at 6:27 am

    Super opskrift med meget smag

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required