Træstammer er en af de mest populære kager. Her er en nem opskrift på hjemmelavede trøfler, der omvikles med marcipan og dyppes i chokolade.
Træstammer er meget nemme at lave selv, og her får du en god opskrift på dem.
Med en lækker trøffeldej (romkugledej), der betrækkes med et tyndt lag marcipan, inden træstammerne dyppes i smeltet chokolade.
Du skal bruge 400 gram kagerester til trøffeldejen, og her kan du anvende rester af chokoladekage, drømmekage, wienerbrød, mazarinkage og lignende.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på træstammer
Opskriften giver cirka 15 stk.
Træstammer
Ingredienser
Trøffeldej
- 400 g kagerester
- 175 g Odense Mørk chokolade
- 125 g Odense Marcipan
- 2 spsk hindbærmarmelade
- 1 spsk romessens
Overtræk
- 400 g Odense Marcipan
- 150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Vej kageresterne af og smuld dem i skålen til din røremaskine med påmonteret kagespartel.
- Smelt 175 gram mørk chokolade (med en kakaoprocent på 55), og kom den i skålen sammen med smuldret marcipan.
- Tilsæt også hindbærmarmelade og romessens og kør hurtigt trøffelmassen til en ensartet konsistens.
- Stil på køl i en time.
- Tag trøffelmassen til dine træstammer ud af køleskabet, og tril til en aflang pølse.
- 400 gram Odense Marcipan rulles ud i et tyndt lag, og trøffelpølsen rulles om marcipanen.
- Med en skarp kniv deles i passende stykker træstammer. Du skal lave cirka 14-16 stk. af denne opskrift.
- Smelt 150 gram mørk chokolade og dyp enderne på træstammerne i chokoladen, og læg til tørre, Se evt. her hvordan du tempererer chokolade perfekt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdiglavede træstammer opbevares på køl.
Opskriften er udviklet af Odense Marcipan.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Rikke
Kan jeg bruge saltkaramel-marcipan fra Odense?