Tournedos af oksemørbrad er noget af det bedste kød du kan smide på grillen. Og med denne grillmetode er du sikret en mør bøf.Inkl. forslag på tilbehør.
Med denne grillmetode er du sikret en mør, saftig bøf af højeste kvalitet. Og tournedos af oksemørbrad behøver ikke være alt for dyr.
Hemmeligheden ved disse møre og lækre tournedos er, at de grilles et minut på hver side ad gangen. Og ved hver vending bliver penslet med grillolie.
Husk at lægge låget på grillen når du har vendt og penslet.
Du kan selvfølgelig sagtens også grille bøfferne på en gasgrill ved direkte varme. Stegetider og metode er de samme.
Du skal selvfølgelig beregne
Ingredienser til tournedos
200 gram oksemørbrad af god kvalitet
1 skive god bacon
Salt, lidt grillolie og peber
1 tandstikker
Fremgangsmåde
- Start med din oksemørbrad. Du kan entet købe færdige bøffer - eller købe en hel oksemørbrad. De er ofte på tilbud, og så er de til at komme i nærheden af for en almindelig pengepung.
- Skær det antal bøffer ud af oksemørbraden som du skal bruge til dine tournedos. Skær så sener, urent kød og andet af, så du har et stykke rent oksemørbrad tilbage.
- Omvikl så din bøffer med et stykke bacon. Saml bøffen så den ser pæn ud, omvikl med bacon, og fastgør bacon på din tournedos med en tandstikker - eller spidsen af et trægrillspyd.
- Gør grillolie klar i en lille skål, og find en grillpensel frem.
- Tænd din kuglegrill op (jeg griller i en Weber Performer). Jeg bruger gerne en blanding af briketter og trækul, da det giver en god varme. Men du kan sagtens enten bare bruge grillbriketter eller trækul.
- Briketterne holder længere - men det skal vi jo ikke bruge i denne sammenhæng. Mens trækul giver en noget højere varme - til gengæld holder de ikke varmen i lang tid. Derfor er trækul rigtig gode til direkte stegning i kuglegrill.
- Når kullene er klar - grå i toppen - hælder du dem ud i grillen. De skal fylde den ene side - mens du holder den anden fri. Vi skal nemlig lave en direkte grillning, hvor vi så kan lade bøfferne hvile i den anden side.
- Når grillen er varm - gerne 225-250 grader, smører du risten med lidt olie. Tag et stykke køkkenrulle, put lidt olie på, og smør risten grundigt. Sæt eventuelt papiret fast i din grilltang, og smør på den måde. Så du ikke brænder fingrene på den varme grill.
- Læg så forsigtigt tournedos af oksemørbrad på grillristen over de varme kul. Hemmeligheden er nu, at du lader bøfferne stege i intervaller på et minut.
- Det vil sige, at du bruner tournedos i et minut, vender, steger et minut på den anden side, vender, steger et minut, vender, og så videre.
- Hver gang du vender kødet, pensler du oversiden med lidt grillolie. Hver gang! Den præcise stegetid er svær at angive, da det især afhænger af tykkelsen på dine tournedos. Men du finder en oversigt over stegetider til bøffer og andet her.
- Disse tournedos med en tykkelse på 4 centimeter har fået ialt 10 minutter, og dermed medium stegte.
- Læg så bøfferne over på den anden side af risten, hvor de hviler 10 minutter - UDEN at du lægger låg på din kuglegrill.
Nu kan du så grille pølser, peberfrugt, squash eller andet på den direkte side, mens vi venter på, at dine lækre oksebøffer trækker færdigt.
Krydr nu dine bøffer med salt, friskkværnet peber eller et grillkrydderi.
Tournedos serveres selvfølgelig med hjemmelavet sauce bearnaise eller en skive hvidløgssmør.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
henrik hjortsberg rasmussen
Endnu en gang tak til Madens verden Holger du er grunden til at en amatør mig ☺️ kan lave hverdagens mad til familien for få penge.
Faktisk er jeg blevet modig nok til nu at inviterer gæster op mod 15 personer til fest middag.
Altid gode ideer du leverer uden man behøver et kokke køkken at tilgå.
Tak mad i 2024 rigtig godt nytår glæder mig allerede til nye spændende opskrifter.
Bh.Henrik Hjortsberg Rasmussen
Djursland.
Holger Rørby Madsen
Kære Henrik
Jeg kan kun kvittere et kæmpe tak - det er meget pænt af dig.
Jeg lover dig meget mere i 2025 - det skal nok blive godt.
Med de bedste hilsner - og et ønske om et godt nytår til dig og dine
Holger