• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Tournedos af oksemørbrad på grill - opskrift med stegetid

Tournedos af oksemørbrad på grill - opskrift med stegetid

tournedos af oksemørbrad
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  26. juli 2015

Tournedos af oksemørbrad er noget af det bedste kød du kan smide på grillen. Og med denne grillmetode er du sikret en mør bøf.Inkl. forslag på tilbehør.

Med denne grillmetode er du sikret en mør, saftig bøf af højeste kvalitet. Og tournedos af oksemørbrad behøver ikke være alt for dyr.

Hemmeligheden ved disse møre og lækre tournedos er, at de grilles et minut på hver side ad gangen. Og ved hver vending bliver penslet med grillolie.

Husk at lægge låget på grillen når du har vendt og penslet.

Du kan selvfølgelig sagtens også grille bøfferne på en gasgrill ved direkte varme. Stegetider og metode er de samme.

Du skal selvfølgelig beregne

Ingredienser til tournedos

200 gram oksemørbrad af god kvalitet
1 skive god bacon
Salt, lidt grillolie og peber
1 tandstikker

Fremgangsmåde

  1. Start med din oksemørbrad. Du kan entet købe færdige bøffer - eller købe en hel oksemørbrad. De er ofte på tilbud, og så er de til at komme i nærheden af for en almindelig pengepung.
  2. Skær det antal bøffer ud af oksemørbraden som du skal bruge til dine tournedos. Skær så sener, urent kød og andet af, så du har et stykke rent oksemørbrad tilbage.
  3. Omvikl så din bøffer med et stykke bacon. Saml bøffen så den ser pæn ud, omvikl med bacon, og fastgør bacon på din tournedos med en tandstikker - eller spidsen af et trægrillspyd.
  4. Gør grillolie klar i en lille skål, og find en grillpensel frem.
  5. Tænd din kuglegrill op (jeg griller i en Weber Performer). Jeg bruger gerne en blanding af briketter og trækul, da det giver en god varme. Men du kan sagtens enten bare bruge grillbriketter eller trækul.
  6. Briketterne holder længere - men det skal vi jo ikke bruge i denne sammenhæng. Mens trækul giver en noget højere varme - til gengæld holder de ikke varmen i lang tid. Derfor er trækul rigtig gode til direkte stegning i kuglegrill.
  7. Når kullene er klar - grå i toppen - hælder du dem ud i grillen. De skal fylde den ene side - mens du holder den anden fri. Vi skal nemlig lave en direkte grillning, hvor vi så kan lade bøfferne hvile i den anden side.
  8. Når grillen er varm - gerne 225-250 grader, smører du risten med lidt olie. Tag et stykke køkkenrulle, put lidt olie på, og smør risten grundigt. Sæt eventuelt papiret fast i din grilltang, og smør på den måde. Så du ikke brænder fingrene på den varme grill.
  9. Læg så forsigtigt tournedos af oksemørbrad på grillristen over de varme kul. Hemmeligheden er nu, at du lader bøfferne stege i intervaller på et minut.
  10. Det vil sige, at du bruner tournedos i et minut, vender, steger et minut på den anden side, vender, steger et minut, vender, og så videre.
  11. Hver gang du vender kødet, pensler du oversiden med lidt grillolie. Hver gang! Den præcise stegetid er svær at angive, da det især afhænger af tykkelsen på dine tournedos. Men du finder en oversigt over stegetider til bøffer og andet her.
  12. Disse tournedos med en tykkelse på 4 centimeter har fået ialt 10 minutter, og dermed medium stegte.
  13. Læg så bøfferne over på den anden side af risten, hvor de hviler 10 minutter - UDEN at du lægger låg på din kuglegrill.

Nu kan du så grille pølser, peberfrugt, squash eller andet på den direkte side, mens vi venter på, at dine lækre oksebøffer trækker færdigt.

Krydr nu dine bøffer med salt, friskkværnet peber eller et grillkrydderi.

Tournedos serveres selvfølgelig med hjemmelavet sauce bearnaise eller en skive hvidløgssmør.

Se også mine opskrifter på:

Helstegt oksemørbrad

Chateaubriand

Oksemørbrad i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. henrik hjortsberg rasmussen

    december 31, 2024 at 4:52 pm

    Endnu en gang tak til Madens verden Holger du er grunden til at en amatør mig ☺️ kan lave hverdagens mad til familien for få penge.
    Faktisk er jeg blevet modig nok til nu at inviterer gæster op mod 15 personer til fest middag.
    Altid gode ideer du leverer uden man behøver et kokke køkken at tilgå.
    Tak mad i 2024 rigtig godt nytår glæder mig allerede til nye spændende opskrifter.
    Bh.Henrik Hjortsberg Rasmussen
    Djursland.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2024 at 5:01 pm

      Kære Henrik
      Jeg kan kun kvittere et kæmpe tak - det er meget pænt af dig.
      Jeg lover dig meget mere i 2025 - det skal nok blive godt.
      Med de bedste hilsner - og et ønske om et godt nytår til dig og dine
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her