• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Forretter

Tarteletter med høns i asparges - nem og lækker opskrift

tarteletter med høns i asparges
Klassisk opskrift på tarteletter med høns i asparges. En kylling koges mør i en gryde sammen med suppeurter, og kødet pilles af kyllingen, inden det hele samles i en dejlig sovs med asparges. Fyldes i lune tarteletter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. oktober 2024 - Udgivet:  6. april 2023

Del gerne:
125
SHARES
FacebookMessenger125PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Tarteletter med høns i asparges
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips til opskriften
  8. Tarteletfyld: Høne eller kylling?
  9. Bag dine egne tarteletter
4.8 fra 60 stemmer
Gå til opskrift

Tarteletter med høns i asparges – så bliver det næsten ikke mere dansk. Det her er nemlig en vaskeægte klassiker fra det danske køkken, og tarteletterne vækker altid stor glæde.

De er et stort hit på mange jule- og påskeborde og andre festlige lejligheder, men kan også sagtens bruges som et godt, solidt måltid til aftensmad. 

Følger du opskriften her på siden – og har lidt tålmodighed – så er retten ret nem at lave fra bunden. Høns i asparges bruges primært som fyld i tarteletter, men retten kan også serveres som den er. Altså uden tarteletter. Server for eksempel med kogte kartofler til. Det er en skøn spise.

Denne opskrift er beregnet til 4 personer. Jeg har beregnet to tarteletter med fyld til hver, men det kan du jo selv justere, så det passer til anledningen. Se også fremgangsmåde i min video.

Se også disse opskrifter:

  • Tarteletter med kylling og knoldselleri
  • Tarteletter med ærter og gulerødder
  • Vegetariske tarteletter med asparges
  • Hjemmelavet hønsesalat

Opskrift

tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges – en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Bedømmelse
4.8 fra 60 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 45 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,4 kg kylling - eller høne
  • 1,5 l vand
  • 2 små gulerødder - i mindre stykker
  • 1 persillerod - i mindre stykker
  • 1 stykke knoldselleri - i mindre stykker
  • 1 porre - i skiver, inkl. lidt af toppen
  • 20 sorte peberkorn

Høns i asparges

  • 2 spsk smør - store
  • 2 spsk hvedemel
  • lage - fra de hvide asparges
  • 2 dl suppe - fra den kogte kylling
  • 1 dl fløde - måske lidt mere
  • 1 tsk sukker
  • citronsaft - friskpresset
  • 250 g hvide asparges - fra dåse eller glas, også vandet
  • 4 forårsløg - i 1 cm. tykke skiver
  • salt og friskkværnet peber

Tarteletter

  • 8 tarteletter - lunes i ovn

Fremgangsmåde

  • Kom kyllingen i en gryde og hæld kogende vand ved, så vandet netop dækker kyllingen. Se også fremgangsmåde til tarteletter med høns i asparges i min video.
  • Gulerødder, persillerod, knoldselleri og porre snittes og kommes ved. Lad det koge op, og salt og sorte peberkorn.
  • Skru lidt ned for varmen, læg låget på og lad nu suppen med kyllingen (eller hønen) koge i en time og 15 minutter, så den er helt mør.
  • Tag kyllingen op, lad den køle lidt af og pil derefter al kødet af den. Skroget kommes retur i gryden, som nu koges yderligere 15 minutter.
  • Sigt suppen og du skal bruge ca. et par deciliter til stuvningen. Resten kan evt. fryses ned eller anvendes som en skøn kyllingesuppe dagen efter.
  • Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Pisk derefter lage fra dåsen med de hvide asparges i, og derefter suppe. Slut af med fløde. Stuvningen til tarteletter med høns i asparges skal ikke være for tynd, men heller ikke for tyk. Så gå langsomt frem.
  • Smag stuvningen til med salt og friskkværnet peber, sukker og citronsaft. Lad stuvningen simre fem minutter for at fjerne smagen af mel. Pas på den ikke brænder på!
  • Kyllingekødet plukkes eller skæres i mundrette stykker, mens forårsløg i tyndere skiver på ca. 1 centimeters tykkelse.
  • Kom hvide asparges i stuvningen sammen med forårsløg og kylling, og varm det hele igennem i et par minutter.
  • Tarteletter lunes i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og her skal de have cirka fem minutter. Giv dem ikke for lang tid, da tarteletterne så risikerer at blive lidt tørre i det.
    billederesultat for tarteletter
  • Fordel fyldet i de lune tarteletter, og pynt med lidt persille på toppen. Velbekomme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
522
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
1151
mg
50
%
Kalium
 
1331
mg
38
%
Kulhydrater
 
41
g
14
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
5996
IU
120
%
Vitamin C
 
31
mg
38
%
Calcium
 
175
mg
18
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips til opskriften

Servér straks dine tarteletter med høns i asparges, så retten serveres varm. 

Laver du retten i sæsonen for hvide asparges, anbefaler jeg at du bruger friske hvide asparges i stedet for dem på glas. 

Er der rester af tarteletfyldet kan det med fordel fryses ned, så du har til en anden gang. Det kan også sagtens klare et par dage i køleskabet. 

Tarteletfyld: Høne eller kylling?

Det er ikke afgørende for retten om du bruger høne eller kylling til dit tarteletfyld. Vægt hellere at købe en god høne eller kylling, som så koges med forskellige suppeurter.

Derefter pilles kødet fra og vendes i en hvid sovs med asparges og et par andre lækre ingredienser – det kan du se i selve opskriften længere nede på siden.

Bag dine egne tarteletter

De fleste ville nok vælge at købe selve tarteletterne for så selv at lave fyldet.

Ønsker du i stedet at bage hjemmelavede tarteletter har vi den perfekte opskrift her. 

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise Willerslev-Olsen

    november 23, 2024 at 8:29 am

    Smager lige præcis, som man håber 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2024 at 8:45 am

      Mange tak, Louise - dejligt at høre 🙂
      Og rigtig god weekend
      Holger

      Svar
  2. Thomas

    december 21, 2023 at 7:37 am

    kald det nu det det er! du kan ikke lave høns i asparges med en kylling ! du kan lave kylling i asparges. Høns i asparges laves af den høne man har kogt suppe på! kan du så også lave risengrød med cornflakes ?Det er synd i ødelægge de gamle opskrifter så de til sidst er glemt !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 3:47 pm

      Hej Thomas
      Jeg tror mere det er tiderne der skifter. Der koges ikke så mange høns som tidligere, og forskellen i smagen er altså ikke den store.
      Så høne eller kylling er lidt tomato-tomato 🙂
      Måske skal den hedde tarteletter med fjerkræ i asparges.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Birthe Ellen Rasmussen

    maj 21, 2023 at 12:33 pm

    Skal friske grønne asparges lige koges op, inden de kommes sovsen. Tak for gode opskrifter.

    Svar
  4. Rie Hedrich

    februar 14, 2023 at 7:24 pm

    Hej Holger ! Tak for de bedste tarteletter jeg har smagt. At følge din opskrift er nemt og smager fantastisk !!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 15, 2023 at 7:33 am

      Hej Rie
      Mange tak for din tilbagemelding, og det er godt at høre.
      Og så er tarteletter med høns i asparges jo altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Hans

    december 01, 2022 at 6:21 pm

    Hvorfor skal skroget koges 2 gange?

    Svar
  6. Lars Bredgaard

    april 04, 2022 at 1:54 pm

    1 stykke Knoldselleri? Hvor meget er det ? Jeg har brugt en halv men jeg aner ikke om det er for meget eller for lidt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 04, 2022 at 2:28 pm

      Hej Lars
      Det kommer sig ikke så nøje, men jeg bruger gerne en tyk skive selleri på ca. 2 cm, som skæres i tern.
      BH Holger

      Svar
  7. Henrik

    december 24, 2021 at 12:19 pm

    Jævningen af sovsen gik helt galt med kun 2 tsk Maizena - skulle have meget mere for at opnå “normal” tykkelse ? Alt andet super - forårsløg fungerer rigtig godt 👍

    Svar
  8. Bjarne Jensen

    februar 22, 2019 at 5:01 pm

    God inspirerende tekst. Tak for det

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required