Tandoori kylling er en klassisk indisk opskrift, hvor du marinerer en kylling i yoghurt og tandoori krydderi, hvorefter kyllingen steges fรฆrdig i ovnen. Kan laves med hel kylling eller lรฅr.
Tandoori kylling lyder mรฅske noget bรธvlet og besvรฆrligt, men det behรธver det slet ikke at vรฆre. Det her er faktisk en nem opskrift pรฅ den lรฆkre kylling fra Indien.
Her er der anvendt en fรฆrdig tandoori blanding (Tandoori Masala), der kan kรธbes i de fleste supermarkeder. Den indeholder blandt andet hvidlรธg, paprika, gurkemeje, spidskommen og flere andre krydderier.
Jeg har lavet denne tandoori kylling med en hel kylling, men du kan ogsรฅ lave retten med enten kyllingelรฅr eller kyllingefileter. Her er stegetiden i ovnen selvfรธlgelig lidt kortere.
Tandoori kyllingefilet skal blot have omkring 30 minutter i ovnen ved 190 grader varmluft, mens kyllingelรฅrene skal have cirka 40 minutter. Afhรฆngig selvfรธlgelig af stรธrrelsen.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til tandoori kylling
1 hel og รธkologisk kylling pรฅ cirka 1,5 kilo
3 deciliter yoghurt uden smag
1 รธkologisk citron
3 spiseskefulde tandoori krydderi
Fremgangsmรฅde
- Skyl kyllingen under den kolde hane og dup den tรธr med lidt kรธkkenrulle. Skรฆr eventuelt gumpen og fedt ved halsen vรฆk.
- Bland yoghurt sammen med saften fra citronen og tandoori krydderi, og smรธr derefter kyllingen godt ind i blandingen. Du mรฅ gerne lรธsne lidt af skindet ogsรฅ, og smรธre tandoori blandingen der pรฅ ogsรฅ. Sรฅ kom godt rundt, og du kan med fordel lave et par snit i brystkรธd og lรฅrene med en skarp kniv.
- Lรฆg den indsmurte kylling i en stor frysepose, og stil den pรฅ kรธl. Her skal den mindst stรฅ i tre timer, men det bedste resultat fรฅr du altsรฅ, hvis du lader den marinere i et dรธgn tid.
- Dagen efter tages kyllingen ud af posen og lรฆgges i en stegeso. Fรฅ sรฅ meget af marinaden med som muligt.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen nu steges i cirka 50 minutter. Kyllingen kan blive lidt mรธrk, men sรฅdan skal den vรฆre. Den skal dog selvfรธlgelig ikke vรฆre brรฆndt, men den kan altsรฅ godt blive mรธrk i farven. Her kan du i รธvrigt lรฆse mere om kernetemperatur i fjerkrรฆ.
- Tag den fรฆrdigstegte kylling ud af ovnen og lad den hvile 15 minutter pรฅ et skรฆrebrรฆt inden udskรฆring.
Du kan ogsรฅ lave en langtidsstegt tandoori kylling. Her lรฆgges den fรฆrdigmarinerede kylling i en stegeso, og derefter steges den i ovnen ved 125 grader i cirka tre timer. Det bliver ogsรฅ meget lรฆkkert.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Anya
Hejsa!
Jeg har desvรฆrre ikke en stegeso, kan jeg gรธre pรฅ anden mรฅde?
vh. Anya.
Jรธrgen
Har du en jerngryde med lรฅg og hรฅndtag, som ikke er lavet af trรฆ eller plast, kan den fint bruges.
Alternativt en stegepose. ๐