Tandoori kylling er en klassisk indisk opskrift, hvor du marinerer en kylling i yoghurt og tandoori krydderi, hvorefter kyllingen steges færdig i ovnen. Kan laves med hel kylling eller lår.
Tandoori kylling lyder måske noget bøvlet og besværligt, men det behøver det slet ikke at være. Det her er faktisk en nem opskrift på den lækre kylling fra Indien.
Her er der anvendt en færdig tandoori blanding (Tandoori Masala), der kan købes i de fleste supermarkeder. Den indeholder blandt andet hvidløg, paprika, gurkemeje, spidskommen og flere andre krydderier.
Jeg har lavet denne tandoori kylling med en hel kylling, men du kan også lave retten med enten kyllingelår eller kyllingefileter. Her er stegetiden i ovnen selvfølgelig lidt kortere.
Tandoori kyllingefilet skal blot have omkring 30 minutter i ovnen ved 190 grader varmluft, mens kyllingelårene skal have cirka 40 minutter. Afhængig selvfølgelig af størrelsen.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til tandoori kylling
1 hel og økologisk kylling på cirka 1,5 kilo
3 deciliter yoghurt uden smag
1 økologisk citron
3 spiseskefulde tandoori krydderi
Fremgangsmåde
- Skyl kyllingen under den kolde hane og dup den tør med lidt køkkenrulle. Skær eventuelt gumpen og fedt ved halsen væk.
- Bland yoghurt sammen med saften fra citronen og tandoori krydderi, og smør derefter kyllingen godt ind i blandingen. Du må gerne løsne lidt af skindet også, og smøre tandoori blandingen der på også. Så kom godt rundt, og du kan med fordel lave et par snit i brystkød og lårene med en skarp kniv.
- Læg den indsmurte kylling i en stor frysepose, og stil den på køl. Her skal den mindst stå i tre timer, men det bedste resultat får du altså, hvis du lader den marinere i et døgn tid.
- Dagen efter tages kyllingen ud af posen og lægges i en stegeso. Få så meget af marinaden med som muligt.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen nu steges i cirka 50 minutter. Kyllingen kan blive lidt mørk, men sådan skal den være. Den skal dog selvfølgelig ikke være brændt, men den kan altså godt blive mørk i farven. Her kan du i øvrigt læse mere om kernetemperatur i fjerkræ.
- Tag den færdigstegte kylling ud af ovnen og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.
Du kan også lave en langtidsstegt tandoori kylling. Her lægges den færdigmarinerede kylling i en stegeso, og derefter steges den i ovnen ved 125 grader i cirka tre timer. Det bliver også meget lækkert.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anya
Hejsa!
Jeg har desværre ikke en stegeso, kan jeg gøre på anden måde?
vh. Anya.
Jørgen
Har du en jerngryde med låg og håndtag, som ikke er lavet af træ eller plast, kan den fint bruges.
Alternativt en stegepose. 🙂