Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Tandoori kylling - hel indisk kylling

Tandoori kylling - hel indisk kylling

Tandoori kylling er oprindeligt en indisk opskrift, hvor kyllingen marineres i yoghurt og tandoori krydderi. Det må gerne tage et døgn, og derefter kan du stege kyllingen færdig i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
203
SHARES
FacebookMessenger203PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. september 2022 - Udgivet: 2. marts 2018

Tandoori kylling er en klassisk indisk opskrift, hvor du marinerer en kylling i yoghurt og tandoori krydderi, hvorefter kyllingen steges færdig i ovnen. Kan laves med hel kylling eller lår.

Tandoori kylling lyder måske noget bøvlet og besværligt, men det behøver det slet ikke at være. Det her er faktisk en nem opskrift på den lækre kylling fra Indien.

Her er der anvendt en færdig tandoori blanding (Tandoori Masala), der kan købes i de fleste supermarkeder. Den indeholder blandt andet hvidløg, paprika, gurkemeje, spidskommen og flere andre krydderier.

Jeg har lavet denne tandoori kylling med en hel kylling, men du kan også lave retten med enten kyllingelår eller kyllingefileter. Her er stegetiden i ovnen selvfølgelig lidt kortere.

Tandoori kyllingefilet skal blot have omkring 30 minutter i ovnen ved 190 grader varmluft, mens kyllingelårene skal have cirka 40 minutter. Afhængig selvfølgelig af størrelsen.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til tandoori kylling

1 hel og økologisk kylling på cirka 1,5 kilo
3 deciliter yoghurt uden smag
1 økologisk citron
3 spiseskefulde tandoori krydderi

Fremgangsmåde

  1. Skyl kyllingen under den kolde hane og dup den tør med lidt køkkenrulle. Skær eventuelt gumpen og fedt ved halsen væk.
  2. Bland yoghurt sammen med saften fra citronen og tandoori krydderi, og smør derefter kyllingen godt ind i blandingen. Du må gerne løsne lidt af skindet også, og smøre tandoori blandingen der på også. Så kom godt rundt, og du kan med fordel lave et par snit i brystkød og lårene med en skarp kniv.
  3. Læg den indsmurte kylling i en stor frysepose, og stil den på køl. Her skal den mindst stå i tre timer, men det bedste resultat får du altså, hvis du lader den marinere i et døgn tid.
  4. Dagen efter tages kyllingen ud af posen og lægges i en stegeso. Få så meget af marinaden med som muligt.
  5. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen nu steges i cirka 50 minutter. Kyllingen kan blive lidt mørk, men sådan skal den være. Den skal dog selvfølgelig ikke være brændt, men den kan altså godt blive mørk i farven. Her kan du i øvrigt læse mere om kernetemperatur i fjerkræ.
  6. Tag den færdigstegte kylling ud af ovnen og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.

Du kan også lave en langtidsstegt tandoori kylling. Her lægges den færdigmarinerede kylling i en stegeso, og derefter steges den i ovnen ved 125 grader i cirka tre timer. Det bliver også meget lækkert.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet karry

Butter Chicken

Kylling i karry

Boller i karry

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anya skriver

    marts 02, 2018 at 11:14 am

    Hejsa!
    Jeg har desværre ikke en stegeso, kan jeg gøre på anden måde?
    vh. Anya.

    Svar
    • Jørgen skriver

      maj 26, 2022 at 3:57 pm

      Har du en jerngryde med låg og håndtag, som ikke er lavet af træ eller plast, kan den fint bruges.
      Alternativt en stegepose. 🙂

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.