Her er en nem opskrift på tahindressing. En lækker dressing med tahin, som du kan lave på et par minutter, og som anvendes til salater, grønt og andet.
Tahindressing er en populær dressing, der laves med blandt andet tahin, citron og hvidløg.
Dressingen kan både laves af den saltede og usaltede udgave af tahin, afhængig af hvad du har i køkkenskabet.
Tahindressingen bruger jeg blandt andet som dressing til de mere almindelige grønne salater, men prøv den endelig også til dampet broccoli eller såmænd også til sprøde pommes frites i ovn.
Men anvendelsesmulighederne er ret brede, så prøv dig endelig frem.
En af mine favoritter er fintsnittet spidskål, der vendes med dressing med tahin. Simpelt og godt.
Opskriften giver en lille flaske dressing med tahin.
Ingredienser til tahindressing
75 gram tahin
1 økologisk citron
1 fed hvidløg
75 gram vand
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom tahin i en lille skål. Du kan som sagt enten anvende en tahin med eller uden salt, da du smager dressingen til med salt under alle omstændigheder. Vælger du den saltfri udgave, skal der selvfølgelig smager til med lidt mere salt.
- Pres saften af citronen i og pisk det sammen med tahin.
- Hvidløgsfed hakkes meget fint eller rives på et rivejern, kommes i skålen sammen med vand. Piskes grundigt sammen. Du kan jo justere mængden af vand i forhold til hvor tyk eller tynd, du ønsker din dressing.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med mere citronsaft, hvis du ønsker din tahindressing mere syrlig.
Tahindressingen kan enten anvendes med det samme, eller hældes på en ren skoldet flaske.
Dressingen holder sig fint i mindst en uge i køleskabet.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: