• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkålshummus - opskrift på hummus med blomkål

Blomkålshummus - opskrift på hummus med blomkål

blomkålshummus
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. december 2019 - Udgivet: 7. juni 2019

Min bedste opskrift på blomkålshummus, og se også hvad du kan bruge den til. En god og nem opskrift på hummus med blomkål i stedet for kikærter.

Blomkålshummus er simpelthen super lækker, og så er den utrolig nem at lave.

Normalt laver man en god hummus af kikærter, men hummus med blomkål er mindst lige så godt.

Samtidig er den jo sund, da den hovedbestanddelen er blomkål, der indeholder masser af vitaminer og mineraler.

Hvad bruger man hummus til?

Hvis du undrer dig over, hvad man egentlig bruger hummus til, så er svaret her.

Og der er faktisk en del svar, for blomkålshummus (og den almindelige hummus af kikærter) kan bruges til utallige ting.

Prøv blandt andet at komme hummus på et stykke rugbrød, eller brug den som dip til grøntsagsstave. Det vil ungerne også elske.

Generelt kan hummus erstatte en dip eller dressing, og jeg bruger den også som tilbehør til blandt andet oksekød.

Der er altså ikke særlige regler for anvendelse af hummus - brug den hvor du synes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til blomkålshummus

1 lille blomkål
2 fed hvidløg
Olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
2 spiseskefulde tahin
1 lille teske stødt spidskommen
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Fjern bladene på blomkålen og del kålen i fire stykker. Skær den tykkeste del af stokken fra, da den ikke er så god i en blomkålshummus.
  3. Del blomkålen i mindre stykker/skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie.
  4. Bages cirka 25 minutter uden at tage for meget farve.
  5. Kom de bagte blomkålsstykker i en blender og blend sammen med fintsnittede hvidløgsfed, citronsaft, tahin og lidt stødt spidskommen.
  6. Smag din blomkålshummus godt til med salt og peber.

Blomkålshummus

Opbevaring

Blomkålshummus opbevares på køl. Stil den færdige hummus i køleskabet straks den er færdig.

Her kan den holde sig 2-3 dage uden problemer.

Hummus af dampet blomkål

Her har jeg lavet hummus med bagt blomkål, som giver en dejlig smag.

Men den kan også laves af dampet blomkål.

Her skæres blomkålen i mindre buketter, som derefter dampes i kogende vand i 2-3 minutter. Ikke længere.

Hæld den dampede blomkål i et dørslag, kom koldt vand over og dryp kålen grundigt af!

Derefter følges opskriften som ovenstående.

Blomkålshummus af dampet blomkål smager skønt, men den er bliver en smule mere vandet i konsistensen i forhold til versionen med bagt blomkål.

Se også mine opskrifter på:

Den bedste blomkålssuppe

Blomkål i ovn

Blomkålscurry

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her