Tærte med tun, flødeost og masser af frisk persille samt oliven smager helt fantastisk. Tuntærten er perfekt som forret eller til frokost.
Tærte med tun har den skønneste smag, som vi kender den fra Middelhavet. Den består både af oliven, persille, tomater og tun, som sender smagsløgene direkte ned til varmen.
Jeg synes. at denne ret egner sig rigtig godt som en forret, men du kan også godt servere den som hovedret sammen med en salat.
Den smager både skønt varm og kold, så det er op til dig, hvad du foretrækker.
Du kan faktisk godt snyde lidt og vælge at bruge en færdigkøbt tærtedej eller butterdej i stedet for den hjemmelavede. Det gør, at det kun vil tage knap en halv time at lave retten.
Opskrift på tærte med tun
Tærte med tun og flødeost
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g smør - koldt
- 175 g hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 1,5 spsk vand - koldt
Tærtefyld
- 100 g flødeost
- 1 dl persille - frisk
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk oregano
- 1 kvivspids chilipulver
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 dåse tun - fra vand
- 1 håndfuld oliven
- 1 hel tomat
- 50 g mozzarella - revet
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 200 grader. Tag en skål og tilføj det kolde smør, skær det i små stykker.
- Tilføj nu hvedemel og salt. Brug dine hænder til at samle mel og smør sammen. Tilføj derefter vand og forsæt med at samle dejen sammen. Den skal ikke æltes.
- Tag derefter dejen og rul den ud, så den passer til din tærteform. Jeg brugte en rektangulær form på 10 x 33 centimeter. Pres dejen ned i formen og brug en gaffel til at lave små huller rundt omkring i dejen, så den ikke hæver op.
- Stil den på køl i 30 minutter, og bag den derefter i 10 minutter.
- I mens laver du fyldet. Tag en skål og tilføj flødeost. Hak persille og hvidløg fint og kom det i flødeosten. Tilføj derefter citronsaft, oregano, chilipulver og sort peber. Rør det godt sammen.
- Fordel denne flødeosteblanding i den forbagte tærtebund. Tag nu tunen og dræn fra vand, kom den jævnt ud over flødeosten.
- Skær tomaten i skiver og læg dem henover tunen, tilføj derefter oliven og drys med mozzarella.
- Bag tærten i cirka 20 minutter, eller indtil osten er gylden.
- Server enten tærte med tun varm eller lad den køle ned først og server derefter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også tilføje en blanding af friske krydderurter til flødeosten. Brug for eksempel frisk basilikum eller en blanding af persille og timian.
Begge dele smager godt til tærte med tun.
Se også vores andre opskrifter på madtærter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: