• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tærte med tun og flødeost - skøn frokost

Tærte med tun og flødeost - skøn frokost

Tærte med tun
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Tærte med tun, flødeost og masser af frisk persille samt oliven smager helt fantastisk. Tuntærten er perfekt som forret eller til frokost.

Tærte med tun har den skønneste smag, som vi kender den fra Middelhavet. Den består både af oliven, persille, tomater og tun, som sender smagsløgene direkte ned til varmen.

Jeg synes. at denne ret egner sig rigtig godt som en forret, men du kan også godt servere den som hovedret sammen med en salat.

Den smager både skønt varm og kold, så det er op til dig, hvad du foretrækker.

Du kan faktisk godt snyde lidt og vælge at bruge en færdigkøbt tærtedej eller butterdej i stedet for den hjemmelavede. Det gør, at det kun vil tage knap en halv time at lave retten.

Opskrift på tærte med tun

Tærte med tun
Rakel Seneca

Tærte med tun og flødeost

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Ret: Forret
Køkken: Middelhavet
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tærtebund
  • 100 g smør - koldt
  • 175 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 spsk vand - koldt
Tærtefyld
  • 100 g flødeost
  • 1 dl persille - frisk
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk oregano
  • 1 kvivspids chilipulver
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 dåse tun - fra vand
  • 1 håndfuld oliven
  • 1 hel tomat
  • 50 g mozzarella - revet

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader. Tag en skål og tilføj det kolde smør, skær det i små stykker.
  2. Tilføj nu hvedemel og salt. Brug dine hænder til at samle mel og smør sammen. Tilføj derefter vand og forsæt med at samle dejen sammen. Den skal ikke æltes.
  3. Tag derefter dejen og rul den ud, så den passer til din tærteform. Jeg brugte en rektangulær form på 10 x 33 centimeter. Pres dejen ned i formen og brug en gaffel til at lave små huller rundt omkring i dejen, så den ikke hæver op.
  4. Stil den på køl i 30 minutter, og bag den derefter i 10 minutter.
  5. I mens laver du fyldet. Tag en skål og tilføj flødeost. Hak persille og hvidløg fint og kom det i flødeosten. Tilføj derefter citronsaft, oregano, chilipulver og sort peber. Rør det godt sammen.
  6. Fordel denne flødeosteblanding i den forbagte tærtebund. Tag nu tunen og dræn fra vand, kom den jævnt ud over flødeosten.
  7. Skær tomaten i skiver og læg dem henover tunen, tilføj derefter oliven og drys med mozzarella.
  8. Bag tærten i cirka 20 minutter, eller indtil osten er gylden.
  9. Server enten tærte med tun varm eller lad den køle ned først og server derefter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også tilføje en blanding af friske krydderurter til flødeosten. Brug for eksempel frisk basilikum eller en blanding af persille og timian.

Begge dele smager godt til tærte med tun.

Se også vores andre opskrifter på madtærter her:

Laksetærte med spinat

Figentærte med gedeost

Spanakopita - græsk tærte med spinat og feta

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required