• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Tærte med tun og flødeost - skøn frokost

Tærte med tun og flødeost - skøn frokost

Tærte med tun
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. juni 2022 - Udgivet: 9. juni 2022

Tærte med tun, flødeost og masser af frisk persille samt oliven smager helt fantastisk. Tuntærten er perfekt som forret eller til frokost.

Tærte med tun har den skønneste smag, som vi kender den fra Middelhavet. Den består både af oliven, persille, tomater og tun, som sender smagsløgene direkte ned til varmen.

Jeg synes. at denne ret egner sig rigtig godt som en forret, men du kan også godt servere den som hovedret sammen med en salat.

Den smager både skønt varm og kold, så det er op til dig, hvad du foretrækker.

Du kan faktisk godt snyde lidt og vælge at bruge en færdigkøbt tærtedej eller butterdej i stedet for den hjemmelavede. Det gør, at det kun vil tage knap en halv time at lave retten.

Opskrift på tærte med tun

Tærte med tun
Rakel Seneca

Tærte med tun og flødeost

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Ret: Forret
Køkken: Middelhavet
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Tærtebund
  • 100 g smør - koldt
  • 175 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 spsk vand - koldt
Tærtefyld
  • 100 g flødeost
  • 1 dl persille - frisk
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk oregano
  • 1 kvivspids chilipulver
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 dåse tun - fra vand
  • 1 håndfuld oliven
  • 1 hel tomat
  • 50 g mozzarella - revet

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader. Tag en skål og tilføj det kolde smør, skær det i små stykker.
  2. Tilføj nu hvedemel og salt. Brug dine hænder til at samle mel og smør sammen. Tilføj derefter vand og forsæt med at samle dejen sammen. Den skal ikke æltes.
  3. Tag derefter dejen og rul den ud, så den passer til din tærteform. Jeg brugte en rektangulær form på 10 x 33 centimeter. Pres dejen ned i formen og brug en gaffel til at lave små huller rundt omkring i dejen, så den ikke hæver op.
  4. Stil den på køl i 30 minutter, og bag den derefter i 10 minutter.
  5. I mens laver du fyldet. Tag en skål og tilføj flødeost. Hak persille og hvidløg fint og kom det i flødeosten. Tilføj derefter citronsaft, oregano, chilipulver og sort peber. Rør det godt sammen.
  6. Fordel denne flødeosteblanding i den forbagte tærtebund. Tag nu tunen og dræn fra vand, kom den jævnt ud over flødeosten.
  7. Skær tomaten i skiver og læg dem henover tunen, tilføj derefter oliven og drys med mozzarella.
  8. Bag tærten i cirka 20 minutter, eller indtil osten er gylden.
  9. Server enten tærte med tun varm eller lad den køle ned først og server derefter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også tilføje en blanding af friske krydderurter til flødeosten. Brug for eksempel frisk basilikum eller en blanding af persille og timian.

Begge dele smager godt til tærte med tun.

Se også vores andre opskrifter på madtærter her:

Laksetærte med spinat

Figentærte med gedeost

Spanakopita - græsk tærte med spinat og feta

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required