Spanakopita er den lækreste græske spinattærte med butterdej og feta. Den er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk.
Spanakopita har en god smag af feta, frisk persille, dild og muskatnød, som gør tærten til en oplevelse at spise.
Den smager af autentisk græsk mad og kan give selv den største spinathader lyst til at smage.
Du kan lave tærten med både butterdej eller filodej. Filodej er faktisk det mest autentiske valg, men jeg vælger at bruge butterdej, da jeg elsker konsistensen.
Selve tærten kan spises både varm eller kold. Jeg laver altid en stor portion, da jeg synes det er lækkert at have rester til dagen efter, hvor jeg kan nyde dem kolde.
Opskrift på spanakopita
Spanakopita
Ingredienser
- 500 gram spinat - frisk
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk olivenolie
- 1 hel forårsløg
- 0,5 dl persille - finthakket
- 2 spsk dild - frisk
- 2 stk æg
- 100 gram feta
- 1 knivspids muskatnød - stødt
- sort peber
- salt
- 275 gram butterdej - svare til en pakke
Sådan gør du
- Start med at vaske spinaten og put den i en gryde med låg. Skru op for mellem varme og lad vandet koge ud af spinaten, dette tager cirka fem minutter. Hæld derefter vandet fra og lad spinaten køle ned, hak den derefter groft.
- Skær rødløg og hvidløg i fine stykker. Tag en pande og tilføj olivenolie, rødløg og hvidløg. Steg det nu sammen i fem minutter. Tag panden af varmen og tilføj den kogte spinat og muskatnød.
- Skær forårsløg, persille og dild fint og tilføj til spinaten. Smag til med salt og peber.
- Tilføj derefter æggene og brug fingrene til at smuldre fetaen ned i blandingen. Rør det godt sammen.
- Tænd ovnen på 200 grader og gør et fad klar. Kom halvdelen af butterdejen i bunden af fadet og hæld fyldet henover bunden. Put nu den anden halvdel af butterdej ovenpå fyldet.
- Bag tærten i cirka 30 minutter, eller indtil dejen er gylden og fyldet virker stift. Lad tærten køle ned og så er din spanakopita klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens bruge frossen spinat i opskriften, du skal dog bare tø den op og klemme så meget vand ud af det som muligt.
Herefter kan du følge opskriften på græske tærter - spanakopita - som beskrevet.
Se også andre opskrifter med spinat:
Kirsten Thomsen
Filodejen er ikke sammenhængende, når den er bagt. Mangler noget at binde sammen med.
Vh Kirsten Thomsen
Mette
Skulle butterdejen ikke have været penslet med lidt æg?
Per Værum Mikkelsen
Skal butterdejen ikke rules ud?
Tut
Fin opskrift, dog mangler der info om hvor længe spinaten skal koge. Gram af butterdej mangler ,samt anvisning af størrelse fad. Har dog sjusset mig frem og venter spændt på resultatet .
Rakel Seneca
Hej Tut
Tak for din besked, jeg har været inde og rette opskriften så nu skulle den gerne være mere præcis.
Jeg håber at spanakopita stadig smagte skønt, trods manglende info.
Hav en god dag.
Vh
Rakel