Bedste opskrift på laksetærte, der er tærte i ovnen med laks og spinat. Her anvendes både fersk laks og røget laks for smagens skyld.
Til denne lækre laksetærte skal du bruge (til seks personer):
Tærtedej af
200 gram hvedemel
125 gram smør fra køleskabet
2 æggeblommer
3-4 spiseskefulde vand
250 gram fersk laks uden skind og ben
50 gram røget laks
1 skalotteløg
150 gram frisk spinat
2 deciliter mælk
6 æg
2-3 riv muskatnød
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ opskrift på den lækre bacontærte
Sådan laver du verdens bedste laksetærte med spinat:
- Start med tærtedejen. Det kolde smør skæres i mindre stykker/tern, og smuldres ud i hvedemelet i en skål. Tilsæt æggeblommer og en smule vand Saml dejen - tilsæt eventuelt lidt mere vand, men dejen må ikke blive for tynd!
- Rul dejen ud så den passer med en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Rul den eventuelt om kagerullen og derefter udrulles den i den smurte tærteforme. Så går dejen ikke fra hinanden. Ret dejen til så den passer med formen, og stil den derefter på køl i 30 minutter.
- Varm ovnen op til 180 grader varmluft, stik den med en gaffel og forbag tærten i 15 minutter.
- Laksen skæres i mindre stykker, og den røgede laks i tynde strimler. Spinaten skylles og slynges tør, mens skalotteløg hakkes fint.
- I lidt smør steger du først skalotteløg klare. Kom så spinat på panden og lad den lige falde sammen. Kom det over på en tallerken.
- Steg så de ferske laksestykker på panden - den røgede laks skal IKKE steges!
- Fordel stegt laks og røget laks i den forbagte tærte, og derefter spinat og skalotteløg. Æg og mælk piskes let sammen med lidt reven muskatnød, salt og peber - og hældes over.
- Stil laksetærten ind i ovnen, hvor den skal bages cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft.
Tag tærten ud og lad den køle lidt af inden servering.
-> SE OGSÅ hvordan laver en hel lakseside i ovn