Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Tacos

Tacos med hakket oksekød, salat og tacosauce

Billede af tacos med hakket oksekød.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
6
DELINGER
Facebook6PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Tacos med hakket oksekød, salat og tacosauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på tacos med hakket oksekød
  • Tips
  • Kommentarer

Tacos med hakket oksekød, salat og tacosauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Tacos kan fyldes med lige det man lyster, og her er det med hakket oksekød, salat, tomater, agurk, majs og selvfølgelig en småstærk tacosauce.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød (med fedtprocent på 10)
  • 40 g taco spice mix
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • olie (til bruning af kødet)
Salat til tacos
  • 1 agurk (i tern)
  • 12 cherrytomater (i kvarte)
  • 300 g majs
  • 1 romainesalat (snittet)
  • 12 tacos (tacosskåle (flere hvis du er virkelig sulten))

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt olie på en sauterpande eller stor pande, og varm det godt op ved høj varme. Brun så det hakkede oksekød. Her er det vigtigt, at kødet brunes godt, og det tager altså mindst fem minutter. Det giver en bedre smag til retten, og mange begår typisk den fejl ikke at brune hakket kød tilstrækkeligt. Det er altså ikke nok kun at give kødet farve!
  2. Kom så krydderiblandingen i sammen med løgpulver, vand og en dåse hakkede tomater, og rør rundt. Lad det stå og simre i 15 minutter.
  3. Samtidig sætter du tacos eller tacoskåle ind i ovnen ved 125 grader varmluft - her skal de også stå 15 minutter.
  4. Skær den friske agurk i små tern, tomaterne i små både, gør majs klar - og hak romainesalaten fint.
  5. Anret så med lidt salat i bunden af dine tacos eller skåle, dernæst kød, majs, agurk, tomatbåde, og slut af med en god klat tacosauce.

Næringsindhold

Kalorier556kcalKulhydrater50gProtein25gFedt30gMættet fedt11gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gTransfedt1gKolesterol71mgNatrium443mgKalium1036mgKostfibre7gSukker11gVitamin A580IUVitamin C25mgCalcium124mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på tacos med hakket oksekød

Det er måske lidt banalt at lave en opskrift på tacos, men jeg kan se en del brugere søger efter det på siden. Så derfor.

Og jeg har da også et par ekstra fif, der lige giver lidt ekstra til denne klassiske, mexicanske ret, som jo er næsten lige så populær i Danmark.

Når du laver kødsovsen kan du tilsætte en teskefuld løgpulver og en dåse hakkede tomater - det giver en mere smagfuld kødsovs.

Se flere opskrifter:

  • Tacos med flankesteg og tomatsalsa
  • Franske tacos - opskrift på french tacos
  • Tacos med ananassalsa, svinekød og chilimayo
  • Mexicansk fyld til tortillas og tacos
  • Chili con carne

Tips

Husk at brune det hakkede oksekød grundigt af. Det er ikke nok at give kødet farve - det skal have stegeskorpesmag! Dejligt ord. Stegeskorpesmag. Og vi ved jo alle hvad det betyder.

Tacos varmer du 15 minutter i ovnen ved 125 grader - så er de helt perfekte. Du kan læse mere om taco her.

Og så skal du selvfølgelig have en god klat tacosauce på toppen, hvor jeg foretrækker medium styrke. Men du kan jo også vælge tøsedrenge-udgaven - eller den stærke. Guacamole passer også fint til.

Jeg har her brugt et brev af taco mix, som mest består af løg, chilipeber, spidskommen, hvidløg og oregano. Denne blanding kan du jo også bare vælge at krydre det hakkede oksekød med. Eller klik på linket her og lav dit eget taco-krydderi.

Du kan stadig tilsætte vand - og så bare jævne kødsovsen med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.

Jeg vil anbefale en god mexicansk øl til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 01, 2025 at 8:17 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required