Indhold
Tacos med hakket oksekød, salat og tacosauce
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød (med fedtprocent på 10)
- 40 g taco spice mix
- 1 tsk løgpulver
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl vand
- olie (til bruning af kødet)
- 1 agurk (i tern)
- 12 cherrytomater (i kvarte)
- 300 g majs
- 1 romainesalat (snittet)
- 12 tacos (tacosskåle (flere hvis du er virkelig sulten))
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie på en sauterpande eller stor pande, og varm det godt op ved høj varme. Brun så det hakkede oksekød. Her er det vigtigt, at kødet brunes godt, og det tager altså mindst fem minutter. Det giver en bedre smag til retten, og mange begår typisk den fejl ikke at brune hakket kød tilstrækkeligt. Det er altså ikke nok kun at give kødet farve!
- Kom så krydderiblandingen i sammen med løgpulver, vand og en dåse hakkede tomater, og rør rundt. Lad det stå og simre i 15 minutter.
- Samtidig sætter du tacos eller tacoskåle ind i ovnen ved 125 grader varmluft - her skal de også stå 15 minutter.
- Skær den friske agurk i små tern, tomaterne i små både, gør majs klar - og hak romainesalaten fint.
- Anret så med lidt salat i bunden af dine tacos eller skåle, dernæst kød, majs, agurk, tomatbåde, og slut af med en god klat tacosauce.
Opskrift på tacos med hakket oksekød
Det er måske lidt banalt at lave en opskrift på tacos, men jeg kan se en del brugere søger efter det på siden. Så derfor.
Og jeg har da også et par ekstra fif, der lige giver lidt ekstra til denne klassiske, mexicanske ret, som jo er næsten lige så populær i Danmark.
Når du laver kødsovsen kan du tilsætte en teskefuld løgpulver og en dåse hakkede tomater - det giver en mere smagfuld kødsovs.
Se flere opskrifter:
- Tacos med flankesteg og tomatsalsa
- Franske tacos - opskrift på french tacos
- Tacos med ananassalsa, svinekød og chilimayo
- Mexicansk fyld til tortillas og tacos
- Chili con carne
Tips
Husk at brune det hakkede oksekød grundigt af. Det er ikke nok at give kødet farve - det skal have stegeskorpesmag! Dejligt ord. Stegeskorpesmag. Og vi ved jo alle hvad det betyder.
Tacos varmer du 15 minutter i ovnen ved 125 grader - så er de helt perfekte. Du kan læse mere om taco her.
Og så skal du selvfølgelig have en god klat tacosauce på toppen, hvor jeg foretrækker medium styrke. Men du kan jo også vælge tøsedrenge-udgaven - eller den stærke. Guacamole passer også fint til.
Jeg har her brugt et brev af taco mix, som mest består af løg, chilipeber, spidskommen, hvidløg og oregano. Denne blanding kan du jo også bare vælge at krydre det hakkede oksekød med. Eller klik på linket her og lav dit eget taco-krydderi.
Du kan stadig tilsætte vand - og så bare jævne kødsovsen med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.
Jeg vil anbefale en god mexicansk øl til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.