Her er Syltedronningens variation af Pan Tumaca – den lækreste tomat mums med hvidløg til at smøre på brødet.
Pan Tumaca er oprindeligt en spansk tomat-hvidløgssauce, der smøres på brødet.
Den er super nem at lave og smager fantastisk til bruschetta – ovnbagte sprøde skriver brød med frisk og smagsrig tomat og hvidløgssauce.
Vi har fået lov at dele Syltedronningens variation af Pan Tumaca – den lækreste tomat mums med hvidløg.
Den kan forvandle det mest kedelige og tørre brød til en lækker mundfuld fuld af smag.
Se også: Italiensk bruschetta med tomat
Syltning for begyndere
Syltning er for mange forbundet med en langsommelig proces med mange timer i køkkenet og en god mængde færdigheder. Men sådan behøver det slet ikke at være.
Madens Verden har talt med Syltedronningen, der med sin store kærlighed til syltning fortæller, at alle kan lære at sylte.
Alle kan være med – syltning er både for begyndere og øvede.
Syltedronningen
Opskriften på Pan Tumaca er et rigtig godt eksempel på en ekstrem nem måde at sylte på.
Den laves på dåsetomater, så du skal stort set ikke kunne andet end at presse hvidløg, blende dåsetomaterne og røre i en gryde.
Moderne syltning
Pan Tumaca er en mere moderne måde at sylte på. Moderne syltning er nemlig meget mere end sød marmelade og syrlige agurker.
Det ses også i Syltedronningens anden syltebog, Syltedronningens forråd, der er fyldt med masser af sylte-opskrifter for både begyndere og øvede. Det er også herfra, vi har fået opskriften på tomat-hvidløgssaucen.
Moderne syltning handler om at skabe smagsgivere. Har du et lille forråd af smagsgivere i dit køkken, kan du altid tilføre smag og ikke mindst velsmag til din mad.
Syltning fungerer som en fantastisk smagsgiver i både det salte og søde køkken.
Syltedronningen
Men moderne syltning handler også om at bruge mindre sukker samt bruge det vi har og reducere madspild ved at bruge rester. Se for eksempel denne opskrift fra Syltedronningen på Tøm fryseren alliance:
Tøm fryseren alliance fra Syltedronningen
4 ingredienser og et kvarter
Pan Tumaca er noget af det simpleste, du kan kaste dig over. Du skal kun bruge fire ingredienser: Hvidløg, olivenolie, dåsetomater og salt.
Og så kan det laves på max. 15 minutter, hvoraf de 10 er simretid. Nemmere bliver det ikke.
Du kan sagtens lave den i forvejen og gemme den i køleskabet.
Pan Tumaca – Bruschetta med tomat mums
Du kan bruge tomat-hvidløgssaucen som et spread, du altid har stående i køleskabet – lige til at smøre på et stykke brød.
Vil du lave Pan Tumaca, skal du blot pensle skriver af brød med olivenolie, bage dem i ovnen ved 200 grader i 3-5 minutter, komme tomat-hvidløgssaucen på brødskiverne og bage dem videre i 2-3 minutter.
Server og nyd!
Opskrift på Pan Tumaca
Pan Tumaca
Ingredienser
- 5-6 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater - eller flåede
- salt
Sådan gør du
- Pil hvidløgene og pres dem i en hvidløgspresser.
- Sauter hvidløgene let i varm olie i cirka 5 minutter, de skal ikke blive brune.
- Tilsæt de blendede tomater, rør godt rundt og småkog i 5-10 minutter.
- Smag til med lidt salt.
- Hæld på rene glas og luk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Læs mere om syltning her:
Se også Syltedronningens opskrift på lynsyltede gulerødder:
Syltedronningens lynsyltede gulerødder
Helena Grayston er også kendt som Syltedronningen, og hun har startet virksomheden med samme navn. Syltedronningen producerer forskellige syltede produkter af højeste kvalitet. Helena er syltenørd og ekspert i syltning. Hun ønsker, at alle skal finde og opleve glæden ved at sylte og har skrevet flere bøger om syltning, fyldt med moderne og velsmagende sylteopskrifter. Helena formidler om syltning i et væld af opskrifter, igennem sine bøger, sin blog, syltekurser og foredrag. Læs mere om Syltedronningen på www.syltedronningen.dk
Del dine ideer og tanker med os andre her: