• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Syltedronningens Pan Tumaca

Syltedronningens Pan Tumaca

Pan Tumaca er en spansk tomat-hvidløgssauce, der smager fantastisk på brød og bruchetta. Her får du Syltedronningens variant, der er super nem at lave. Foto: Peter Bilde Fogh
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. juli 2023 - Udgivet:  17. december 2020

Indhold

  1. Her er Syltedronningens variation af Pan Tumaca – den lækreste tomat mums med hvidløg til at smøre på brødet.
  2. Syltning for begyndere
  3. Moderne syltning
  4. 4 ingredienser og et kvarter
  5. Pan Tumaca – Bruschetta med tomat mums
  6. Opskrift på Pan Tumaca
  7. Pan Tumaca

Her er Syltedronningens variation af Pan Tumaca – den lækreste tomat mums med hvidløg til at smøre på brødet.

Pan Tumaca er oprindeligt en spansk tomat-hvidløgssauce, der smøres på brødet.

Den er super nem at lave og smager fantastisk til bruschetta – ovnbagte sprøde skriver brød med frisk og smagsrig tomat og hvidløgssauce.

Vi har fået lov at dele Syltedronningens variation af Pan Tumaca – den lækreste tomat mums med hvidløg.

Den kan forvandle det mest kedelige og tørre brød til en lækker mundfuld fuld af smag.

Se også: Italiensk bruschetta med tomat

Syltning for begyndere

Syltning er for mange forbundet med en langsommelig proces med mange timer i køkkenet og en god mængde færdigheder. Men sådan behøver det slet ikke at være.

Madens Verden har talt med Syltedronningen, der med sin store kærlighed til syltning fortæller, at alle kan lære at sylte.

Alle kan være med – syltning er både for begyndere og øvede.

Syltedronningen

Opskriften på Pan Tumaca er et rigtig godt eksempel på en ekstrem nem måde at sylte på.

Den laves på dåsetomater, så du skal stort set ikke kunne andet end at presse hvidløg, blende dåsetomaterne og røre i en gryde.

Moderne syltning

Pan Tumaca er en mere moderne måde at sylte på. Moderne syltning er nemlig meget mere end sød marmelade og syrlige agurker.

Det ses også i Syltedronningens anden syltebog, Syltedronningens forråd, der er fyldt med masser af sylte-opskrifter for både begyndere og øvede. Det er også herfra, vi har fået opskriften på tomat-hvidløgssaucen.

Moderne syltning handler om at skabe smagsgivere. Har du et lille forråd af smagsgivere i dit køkken, kan du altid tilføre smag og ikke mindst velsmag til din mad.

Syltning fungerer som en fantastisk smagsgiver i både det salte og søde køkken.

Syltedronningen

Men moderne syltning handler også om at bruge mindre sukker samt bruge det vi har og reducere madspild ved at bruge rester. Se for eksempel denne opskrift fra Syltedronningen på Tøm fryseren alliance:

Tøm fryseren alliance fra Syltedronningen

4 ingredienser og et kvarter

Pan Tumaca er noget af det simpleste, du kan kaste dig over. Du skal kun bruge fire ingredienser: Hvidløg, olivenolie, dåsetomater og salt.

Og så kan det laves på max. 15 minutter, hvoraf de 10 er simretid. Nemmere bliver det ikke.

Du kan sagtens lave den i forvejen og gemme den i køleskabet.

Pan Tumaca – Bruschetta med tomat mums

Du kan bruge tomat-hvidløgssaucen som et spread, du altid har stående i køleskabet – lige til at smøre på et stykke brød.

Vil du lave Pan Tumaca, skal du blot pensle skriver af brød med olivenolie, bage dem i ovnen ved 200 grader i 3-5 minutter, komme tomat-hvidløgssaucen på brødskiverne og bage dem videre i 2-3 minutter.

Server og nyd!

Opskrift på Pan Tumaca

Pan Tumaca er en spansk tomat-hvidløgssauce, der smager fantastisk på brød og bruchetta. Her får du Syltedronningens variant, der er super nem at lave. Foto: Peter Bilde Fogh
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Pan Tumaca

5 fra 3 stemmer
Her er Syltedronningens variation af Pan Tumaca – den lækreste tomat mums med hvidløg til at smøre på brødet.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Spansk
Kalorier: 80
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5-6 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater - eller flåede
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Pil hvidløgene og pres dem i en hvidløgspresser.
  2. Sauter hvidløgene let i varm olie i cirka 5 minutter, de skal ikke blive brune.
  3. Tilsæt de blendede tomater, rør godt rundt og småkog i 5-10 minutter.
  4. Smag til med lidt salt.
  5. Hæld på rene glas og luk.

Næringsindhold

Kalorier: 80kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Læs mere om syltning her:

Derfor er syltning sundt

Se også Syltedronningens opskrift på lynsyltede gulerødder:

Syltedronningens lynsyltede gulerødder

Syltedonningen Helena GraystonHelena Grayston er også kendt som Syltedronningen, og hun har startet virksomheden med samme navn. Syltedronningen producerer forskellige syltede produkter af højeste kvalitet. Helena er syltenørd og ekspert i syltning. Hun ønsker, at alle skal finde og opleve glæden ved at sylte og har skrevet flere bøger om syltning, fyldt med moderne og velsmagende sylteopskrifter. Helena formidler om syltning i et væld af opskrifter, igennem sine bøger, sin blog, syltekurser og foredrag. Læs mere om Syltedronningen på www.syltedronningen.dk

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required