Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Syltede hvidløg

Syltede hvidløg med dild (lækkert tilbehør)

Syltede hvidløg
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS
Indhold
  • Syltede hvidløg med dild
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på syltede hvidløg
  • Noter
  • Kommentarer

Syltede hvidløg med dild

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Syltede hvidløg er virkelig lækre som tilbehør til en middagsret, i salater eller som del af en tapas. Her med korianderfrø og dild.
Antal: 3 deciliter
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g hvidløg ca. 5 løg
  • 1.25 dl vand
  • 1.25 dl lagereddike klar
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk honning
  • 5 stk peberkorn
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 potte dild klippet

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at koge vand, eddike og salt, så saltet opløses. Tilsæt honning og rør rundt. Sluk for varmen.
  2. Tilsæt peberkorn, korianderfrø og dild, som du kan klippe direkte ned i eddikevæsken. Rør rundt.
  3. Nu skal du pille alle hvidløgsfeddene, så der ikke er nogen skaller tilbage.
  4. Skyl et patentglas med kogende vand og tør det af. Kom nu alle hvidløgsfeddene i glasset og hæld væsken henover. Rør rundt.
  5. Kom låg på glasset og sørg for, at det er godt forseglet. Placer derefter de syltede hvidløg i køleskabet og lad dem marinere i 2-3 uger, før du spiser dem.

Næringsindhold

Kalorier117kcalKulhydrater24gProtein5gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.3gNatrium2341mgKalium315mgKostfibre3gSukker1gVitamin A41IUVitamin C21mgCalcium146mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på syltede hvidløg

Syltede hvidløg kender du måske fra de glas, vi kan købe i supermarkeder. Men hvorfor købe, når man kan sylte dem selv?

Det er nemlig supernemt. Krydderier blandes med en eddike- og saltlage, hældes over hvidløgsfed og så skal de bare stå og trække i køleskabet to-tre uger, før de spises.

Jeg bruger selv hvidløgsfeddene til tapasanretninger, skåret i skiver og blandet i salater men også som tilbehør til kød.

Vil du have en mere spicy smag, kan du tilsætte en halv frisk chilifrugt til lagen eller et drys chiliflager. Her kan du læse mere om de sunde hvidløg.

Noter

Vent med at spise de syltede hvidløg, til de har været på køl i mindst to uger - gerne længere.

Det betyder, at svovlindholdet er blevet neutraliseret, så man får den sødlige, dejlige smag af hvidløg uden at den brænder i munden.

Honningen understøtter denne smag, men kan selvfølgelig udelades.

Se også vores opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie, der er perfekte til marinering af lam og oksekød.

Se også disse opskrifter:

  • Syltede rødløg (nem, lækker og hurtig opskrift)
  • Agurkesalat (nem og lækker opskrift på syltede agurker)
  • Nem opskrift på syltede peberfrugter
  • Syltede rødbeder (opskrift på gammeldags rødbede i lage)
  • Syltede grønne tomater (hurtig og nem opskrift)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dalia skriver

    juni 11, 2023 at 7:27 pm

    Er der tale om en spiseske fint salt eller groft salt?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required