Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Syltede hvidløg med dild - lækkert tilbehør

Syltede hvidløg med dild - lækkert tilbehør

Syltede hvidløg
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Opdateret: 10. juni 2023 - Udgivet: 10. juni 2023

Syltede hvidløg er virkelig lækre som tilbehør til en middagsret, i salater eller som del af en tapas. Her med korianderfrø og dild.

Syltede hvidløg kender du måske fra de glas, vi kan købe i supermarkeder. Men hvorfor købe, når man kan sylte dem selv?

Det er nemlig supernemt. Krydderier blandes med en eddike- og saltlage, hældes over hvidløgsfed og så skal de bare stå og trække i køleskabet to-tre uger, før de spises.

Jeg bruger selv hvidløgsfeddene til tapasanretninger, skåret i skiver og blandet i salater men også som tilbehør til kød.

Vil du have en mere spicy smag, kan du tilsætte en halv frisk chilifrugt til lagen eller et drys chiliflager.

Opskrift på syltede hvidløg

Karen SenecaKaren Seneca

Syltede hvidløg med dild

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 3 deciliter
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Spansk
Kalorier: 117
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g hvidløg - ca. 5 løg
  • 1.25 dl vand
  • 1.25 dl lagereddike - klar
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk honning
  • 5 stk peberkorn
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 potte dild - klippet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at koge vand, eddike og salt, så saltet opløses. Tilsæt honning og rør rundt. Sluk for varmen.
  2. Tilsæt peberkorn, korianderfrø og dild, som du kan klippe direkte ned i eddikevæsken. Rør rundt.
  3. Nu skal du pille alle hvidløgsfeddene, så der ikke er nogen skaller tilbage.
  4. Skyl et patentglas med kogende vand og tør det af. Kom nu alle hvidløgsfeddene i glasset og hæld væsken henover. Rør rundt.
  5. Kom låg på glasset og sørg for, at det er godt forseglet. Placer derefter de syltede hvidløg i køleskabet og lad dem marinere i 2-3 uger, før du spiser dem.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 117kcalKulhydrater: 24gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 2341mgKalium: 315mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 41IUVitamin C: 21mgCalcium: 146mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Vent med at spise de syltede hvidløg, til de har været på køl i mindst to uger - gerne længere.

Det betyder, at svovlindholdet er blevet neutraliseret, så man får den sødlige, dejlige smag af hvidløg uden at den brænder i munden.

Honningen understøtter denne smag, men kan selvfølgelig udelades.

Se også vores opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie, der er perfekte til marinering af lam og oksekød.

Se også disse opskrifter:

Urtebrød med parmesan og hvidløg

Opskrift på lynhurtig middag: Hvidløgsnudler

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dalia skriver

    juni 11, 2023 at 7:27 pm

    Er der tale om en spiseske fint salt eller groft salt?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required