• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Hvidløgsolie - den nemme og den virkelig nemme

Hvidløgsolie - den nemme og den virkelig nemme

Hvidløgsolie
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. marts 2021 - Udgivet: 5. marts 2021

Hvidløgsolie får pizzaen til at smage fantastisk, salatdressingen ditto. Her er to opskrifter. Begge er lette og lynhurtige at lave.

Hvidløgsolie kan vi købe overalt, men hvorfor købe det, når man kan lave det selv på ingen tid?

Der er ingen grænser for, hvad man kan bruge sin hvidløgsolie til i køkkenet:

På pizzaen, lige efter den er kommet ud af ovnen, i salatdressinger, vendt med stegte kartofler, serveret i små skåle, så folk kan dyppe deres brød i den og meget andet.

Og da det ikke tager mere end ti minutter at lave den mest tidskrævende af disse to opskrifter, er det bare om at komme i gang.

I den ene opskrift skal hvidløgene simre i olie i ti minutter, den anden trækker de rå hvidløg blot i olivenolie et par timer før brug.

Uanset hvilken model du vælger, kan du tilsætte for eksempel rosmarinkviste, tørrede chilier og timian, hvis du har lyst.

Vær opmærksom på, at den mest holdbare af de to olier er den, hvor hvidløgene har været varmet op. Den anden skal bruges samme dag.

Ikke fordi den mister smag, men der sidder bakterier i rå hvidløg, som kan udvikle sig til giftstoffer, når de rå løg ligger i olie.

Opskrift på hvidløgsolie med stegte hvidløg

Hvidløgsolie med chiliflager
Karen SenecaKaren Seneca

Hvidløgsolie med opvarmede hvidløg

5 fra 4 stemmer
Hvidløgsolie med chiliflager eller tørrede, hele chilifrugter - stegt i olivenolie og holdbar et par uger i køleskabet.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Trækketid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 1 glas
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 2 tørrede chilifrugter - el. chiliflager

Fremgangsmåde
 

  1. Tag skallerne af hvidløgsfeddene og skær hvidløgene i halve, giv dem et lille gok med bagsiden af kniven.
  2. Varm olien op i en lille, tykbundet gryde.
  3. Når olien er varm, hælder du hvidløgene og evt. et par tørrede, hele chilifrugter - el. chiliflager - ned i den og lader dem stege i ti minutter. De må ikke blive brændte, blot gyldne. Så din hvidløgsolie skal nok kun stege ved 3-4 på komfuret.
  4. Hæld olien op i et rent glas eller en lille flaske, når den er kølet lidt af. Opbevar i køleskabet.
  5. Lad hvidløgene trække i olien et par timer inden brug. Si chili og hvidløg fra og server.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrift på olie som skal bruges med det samme

Hvidløgsolie
Karen SenecaKaren Seneca

Her og nu hvidløgsolie

5 fra 1 stemme
Denne hvidløgsolie skal bruges samme dag, du laver den - eller dagen efter, Den giver masser af smag til pizza, bruschetta og andre retter.
Trækketid 1 time t
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 1 glas
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl olivenolie
  • 4-6 fed hvidløg
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Tag skallerne af hvidløgsfeddene.
  2. Mos feddene med bagsiden af en kniv eller i en morter. Du kan også give dem en hurtig tur i minihakkeren.
  3. Bland dem med olivenolie. Da denne olie ikke er holdbar mere end et døgns tid, kan du også nøjes med en dl. olie, alt efter hvor meget du skal bruge.
  4. Opbevar dem i et lille glas eller en skål og vent en times tid, før du bruger den, så olien kan suge hvidløgssmagen til sig.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Brug eventuelt din hvidløgsolie på en af disse pizzaer eller bruschettaer.

Chicken Pizzaiola - ret med kylling, pepperoni og ost

5 fra 3 stemmer
Chicken Pizzaiola er en lækker ret til aftensmad, og den laves blandt andet med kyllingefilet, pepperoni og ost i en tomatsovs. Serveres med pasta.
Gå til opskrift
billederesultat for Chicken Pizzaiola
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required