Hvidløgsolie får pizzaen til at smage fantastisk, salatdressingen ditto. Her er to opskrifter. Begge er lette og lynhurtige at lave.
Hvidløgsolie kan vi købe overalt, men hvorfor købe det, når man kan lave det selv på ingen tid?
Der er ingen grænser for, hvad man kan bruge sin hvidløgsolie til i køkkenet:
På pizzaen, lige efter den er kommet ud af ovnen, i salatdressinger, vendt med stegte kartofler, serveret i små skåle, så folk kan dyppe deres brød i den og meget andet.
Og da det ikke tager mere end ti minutter at lave den mest tidskrævende af disse to opskrifter, er det bare om at komme i gang.
I den ene opskrift skal hvidløgene simre i olie i ti minutter, den anden trækker de rå hvidløg blot i olivenolie et par timer før brug.
Uanset hvilken model du vælger, kan du tilsætte for eksempel rosmarinkviste, tørrede chilier og timian, hvis du har lyst.
Vær opmærksom på, at den mest holdbare af de to olier er den, hvor hvidløgene har været varmet op. Den anden skal bruges samme dag.
Ikke fordi den mister smag, men der sidder bakterier i rå hvidløg, som kan udvikle sig til giftstoffer, når de rå løg ligger i olie.
Opskrift på hvidløgsolie med stegte hvidløg
Hvidløgsolie med opvarmede hvidløg
Ingredienser
- 2 dl olivenolie
- 6 fed hvidløg
- 2 tørrede chilifrugter - el. chiliflager
Sådan gør du
- Tag skallerne af hvidløgsfeddene og skær hvidløgene i halve, giv dem et lille gok med bagsiden af kniven.
- Varm olien op i en lille, tykbundet gryde.
- Når olien er varm, hælder du hvidløgene og evt. et par tørrede, hele chilifrugter - el. chiliflager - ned i den og lader dem stege i ti minutter. De må ikke blive brændte, blot gyldne. Så din hvidløgsolie skal nok kun stege ved 3-4 på komfuret.
- Hæld olien op i et rent glas eller en lille flaske, når den er kølet lidt af. Opbevar i køleskabet.
- Lad hvidløgene trække i olien et par timer inden brug. Si chili og hvidløg fra og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på olie som skal bruges med det samme
Her og nu hvidløgsolie
Ingredienser
- 2 dl jomfruolivenolie
- 4-6 fed hvidløg
- salt
Sådan gør du
- Tag skallerne af hvidløgsfeddene.
- Mos feddene med bagsiden af en kniv eller i en morter. Du kan også give dem en hurtig tur i minihakkeren.
- Bland dem med olivenolie. Da denne olie ikke er holdbar mere end et døgns tid, kan du også nøjes med en dl. olie, alt efter hvor meget du skal bruge.
- Opbevar dem i et lille glas eller en skål og vent en times tid, før du bruger den, så olien kan suge hvidløgssmagen til sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Brug eventuelt din hvidløgsolie på en af disse pizzaer eller bruschettaer.
Del dine ideer og tanker med os andre her: