• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Svampeflødesauce med æble

Svampeflødesauce med æble

svampeflødesauce med æble
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. januar 2024 - Udgivet: 27. september 2019

Svampeflødesauce er en nem sovs med blandt andet kantareller og champignon. Den lækre sovs passer perfekt til oksekød som bøffer og oksestege.

Sådan laver du en lækker svampeflødesauce med æble, der passer perfekt til mange kødretter.

Brug den til en god bøf, culottesteg og mange andre retter, og ønskes en lidt mere fedtfattig version kan du erstatte piskefløde med en mere mager madlavningsfløde.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på svampeflødesauce

svampeflødesauce med æble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svampeflødesauce

5 fra 1 stemme
Svampeflødesauce er en nem sovs med blandt andet kantareller og champignon. Den lækre sovs passer perfekt til oksekød som bøffer og oksestege.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 405
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 lille løg - hakkes fint
  • 2 fed hvidløg - hakkes fint
  • 150 g kantareller - deles i mindre stykker
  • 200 g champignon - deles i mindre stykker
  • 1 æble - i små tern
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl hønsebouillon
  • 2,5 dl fløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron

Fremgangsmåde
 

  1. Løg og hvidløgsfed hakkes fint, mens kantareller og champignon børstes fri for jord (må ikke skylles under vandhanen), og skæres i mindre stykker.
  2. Varm en pande op ved god varme, og sauter kantareller og champignon i et par minutter, så de bliver brunet godt af.
  3. Kom løg og hvidløg på og sauter et minut mere, hvor du hele tiden vender det rundt. Tilsæt evt. en lille sjat olie.
  4. Kom hvidvin på panden og lad hvidvinen koge ind til cirka den halve mængde.
  5. Kom bouillon på og kog igen lidt ind.
  6. Tilsæt derefter fløde til din svampeflødesauce, og du skal bruge cirka en kvart liter fløde. Skru lidt ned for varmen, og lad saucen creme lidt ind. Du kan også tilsætte mere fløde, hvis du ønsker en lidt større mængde sauce.
  7. Skær æblet i tern og kom i den færdige svampeflødesauce, som du også lige smager til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 405kcalKulhydrater: 23gProtein: 6gFedt: 29gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 4859mgKalium: 567mgKostfibre: 5gSukker: 12gVitamin A: 1034IUVitamin C: 21mgCalcium: 71mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Svampeflødesauce er fremragende til en god bøf eller oksestege.

Kantareller kan erstattes med andre svampe, herunder østershatte.

Se også mine opskrifter på:

Kantarelsauce opskrift - kåret som Danmarks bedste sovs

4.7 fra 34 stemmer
Kantarelsauce er Danmarks bedste sovs. Mixet af friske kantareller, kalvefond, hvidvin og fløde er helt og aldeles perfekt. Og i øvrigt vinder af DM i Sauce.
Gå til opskrift
billede med kantareller til kantarelsauce

Champignonsuppe

4.8 fra 5 stemmer
Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
Gå til opskrift
champignonsuppe

Svamperisotto med tørrede Karl Johan svampe

4.8 fra 9 stemmer
Her er opskriften på en lækker svamperisotto, der laves med tørrede Karl Johan svampe. Friske svampe kan også anvendes, og du kan også bruge andre svampe.
Gå til opskrift
En lækker svamperisotto, der er lavet med tørrede Karl Johan svampe. Svamperisottoen kan spises som den er, eller anvendes som tilbehør til blandt andet kylling eller en culottesteg. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Ehlers Sonne

    december 31, 2023 at 7:39 pm

    Superlækker smovsesovs til kongebøf 😋
    Du har glemt at skrive piskefløde på under ingredienser 🤓 øv, at jeg kan ikke printe opskriften, selvom jeg er MV-abonnent

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 01, 2024 at 6:58 am

      Hej Helle
      Tak for det - og så er den rettet til og opdateret, så den kan printes 🙂
      Alt det bedste - og rigtig godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required