Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Svampeflødesauce med æble

Svampeflødesauce med æble

svampeflødesauce med æble
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMS

Svampeflødesauce er en nem sovs med blandt andet kantareller og champignon. Den lækre sovs passer perfekt til oksekød som bøffer og oksestege.

Sådan laver du en lækker svampeflødesauce med æble, der passer perfekt til mange kødretter.

Brug den til en god bøf, culottesteg og mange andre retter, og ønskes en lidt mere fedtfattig version kan du erstatte piskefløde med en mere mager madlavningsfløde.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på svampeflødesauce

Svampeflødesauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Svampeflødesauce er en nem sovs med blandt andet kantareller og champignon. Den lækre sovs passer perfekt til oksekød som bøffer og oksestege.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille løg hakkes fint
  • 2 fed hvidløg hakkes fint
  • 150 g kantareller deles i mindre stykker
  • 200 g champignon deles i mindre stykker
  • 1 æble i små tern
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl hønsebouillon
  • 2,5 dl fløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløgsfed hakkes fint, mens kantareller og champignon børstes fri for jord (må ikke skylles under vandhanen), og skæres i mindre stykker.
  2. Varm en pande op ved god varme, og sauter kantareller og champignon i et par minutter, så de bliver brunet godt af.
  3. Kom løg og hvidløg på og sauter et minut mere, hvor du hele tiden vender det rundt. Tilsæt evt. en lille sjat olie.
  4. Kom hvidvin på panden og lad hvidvinen koge ind til cirka den halve mængde.
  5. Kom bouillon på og kog igen lidt ind.
  6. Tilsæt derefter fløde til din svampeflødesauce, og du skal bruge cirka en kvart liter fløde. Skru lidt ned for varmen, og lad saucen creme lidt ind. Du kan også tilsætte mere fløde, hvis du ønsker en lidt større mængde sauce.
  7. Skær æblet i tern og kom i den færdige svampeflødesauce, som du også lige smager til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier405kcalKulhydrater23gProtein6gFedt29gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol71mgNatrium4859mgKalium567mgKostfibre5gSukker12gVitamin A1034IUVitamin C21mgCalcium71mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Svampeflødesauce er fremragende til en god bøf eller oksestege.

Kantareller kan erstattes med andre svampe, herunder østershatte.

Se også mine opskrifter på:

Kantarelsauce opskrift - kåret som Danmarks bedste sovs

4.7 fra 34 stemmer
Kantarelsauce er Danmarks bedste sovs. Mixet af friske kantareller, kalvefond, hvidvin og fløde er helt og aldeles perfekt. Og i øvrigt vinder af DM i Sauce.
Gå til opskrift
billede med kantareller til kantarelsauce

Champignonsuppe

4.8 fra 5 stemmer
Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
Gå til opskrift
champignonsuppe

Svamperisotto med tørrede Karl Johan svampe

4.8 fra 9 stemmer
Her er opskriften på en lækker svamperisotto, der laves med tørrede Karl Johan svampe. Friske svampe kan også anvendes, og du kan også bruge andre svampe.
Gå til opskrift
En lækker svamperisotto, der er lavet med tørrede Karl Johan svampe. Svamperisottoen kan spises som den er, eller anvendes som tilbehør til blandt andet kylling eller en culottesteg. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Ehlers Sonne skriver

    december 31, 2023 at 7:39 pm

    Superlækker smovsesovs til kongebøf 😋
    Du har glemt at skrive piskefløde på under ingredienser 🤓 øv, at jeg kan ikke printe opskriften, selvom jeg er MV-abonnent

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 01, 2024 at 6:58 am

      Hej Helle
      Tak for det - og så er den rettet til og opdateret, så den kan printes 🙂
      Alt det bedste - og rigtig godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required