• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Stuvet spidskål - nem opskrift på stuvning af spidskål

stuvet spidskål
Stuvet spidskål er mormormad af den bedste salgs. Lavet med en hvid stuvning. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. november 2024 - Udgivet:  1. december 2021

Del gerne:
295
SHARES
FacebookMessenger295PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
  2. Opskrift på stuvet spidskål
  3. Stuvet spidskål
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift

Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.

Stuvet spidskål er så utrolig nem at lave, og så smager det altså bare så godt.

Spidskålen er rigtig god at stuve, og den passer super godt til frikadeller og en medisterpølse. Det er mormormad på den helt rigtige måde, og så er det en god måde at spise mere kål på.

Stuvningen er populær hos både børn og voksne, og den er mild i smagen, men altså med masser af vitaminer fra den sunde spidskål.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Krebinetter med stuvet spidskål
  • Stuvet hvidkål
  • Sommerstuvning

Opskrift på stuvet spidskål

stuvet spidskål

Stuvet spidskål

Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Bedømmelse
4.7 fra 76 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 spidskål - gerne økologisk
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl kogevand fra kålen
  • 2 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne det yderste blad på spidskålen. Del den derefter i to halve, og skær stokken fri. Den kasseres. Snit derefter kålen fint fra spidsen og ind. Det kan du se i videoen.
  • Kog en gryde med lidt letsaltet vand op, og når det koger kommer du spidskålen i. Lad den nu koge i tre minutter under låg - ikke længere, da udkogt kål nemt kommer til at smage af prut. For at sige det lige ud.
  • Hæld kålen i et dørslag, hvor kogevandet løber i en skål under dørslaget. Kogevandet bruger du nemlig til den hvide sovs til kålen. Mål tre deciliter kogevand af.
  • Smelt så smørret i en tykbundet gryde, eventuelt den du lige har kogt spidskålen i, og tilsæt melet. Pisk det rundt i 30 sekunder, og pisk så gradvist de tre deciliter kålvand ud i jævningen.
  • Derefter pisker du mælk i indtil stuvningen har den rette konsistens. Du skal sikkert bruge ca. to deciliter mælk, men vurdér det lige selv, da den hvide sovs ikke må blive for tynd! Så det er en ca. mængde.
  • Lad sovsen simre i fem minutter under omrøring, så du fjerner smagen af mel, men pas på den ikke brænder på.
  • Smag til med reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt citronsaft og en teskefuld sukker.
  • Vend så den kogte spidskål i, og rør det forsigtigt rundt. Lad lige spidskålen blive varm i stuvningen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
123
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
84
mg
4
%
Kalium
 
305
mg
9
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
367
IU
7
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Servér gerne stuvet spidskål til slagterens hjemmelavede frikadeller, men den passer også til mange andre kødretter. Herunder også medister.

Spidskål kan i øvrigt nemt udskiftes med hvidkål, og så du naturligvis en stuvet hvidkål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Andersen

    maj 10, 2025 at 6:40 pm

    Det er ikke den samme opskrift, som på appen. Jeg synes den her er bedre, kortere kogetid, så det ikke smager af prut.

    Svar
  2. Ole Rafn Sørensen

    marts 30, 2024 at 4:39 pm

    Altid gode opskrifter.

    Svar
  3. Sus

    marts 16, 2024 at 7:12 pm

    Mums.. 😊

    Svar
  4. Sanne

    februar 18, 2024 at 6:39 pm

    Det her er virkelig en lækker ret, har aldrig smagt kogt kål før, men nu er jeg fan 😃

    Kan man mon fryse det ? Og så varme det i mikroovnen ?

    Venlig hilsen Sanne.

    Svar
  5. Ingrid

    maj 29, 2023 at 1:52 pm

    Perfekt opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til😊

    Svar
  6. Ingrid

    december 30, 2021 at 5:44 pm

    Rigtig god opskrift.

    Svar
  7. henning

    november 14, 2021 at 2:45 pm

    perfekt

    Svar
  8. Madensverden.dk

    januar 19, 2018 at 10:25 am

    Kære Inger-Margrethe

    Tak for din tilbagemelding, og det er noget der skal laves. Vi laver en opdatering inden alt for længe, hvor det forhåbentlig bliver bedre.

    Med de bedste hilsner

    Holger

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required