Her finder du den nemme opskrift på stuvet blomkål. Blomkålsstuvningen laves med fløde og pasteuriserede æggeblommer, og serveres som tilbehør.
Stuvet blomkål er en god måde at tilberede blomkålen på, og stuvningen er perfekt som tilbehør i stedet for eksempelvis kartofler.
Sådan et almindeligt blomkål passer fint til fire personer, og kålen bliver her kogt perfekt mørt, hvor der stadig er lidt bid tilbage i den.
Fløden cremes ind, inden den sidst jævnes helt med pasteuriserede æggeblommer. Persillen er med til at give en frisk smag, og så er det selvfølgelig vigtigt at du smager stuvningen til med salt og peber.
Du kan også komme en smule citronsaft i for at holde den lidt fede smag af fløde i ave. Det smager altså godt, men overdriv ikke med citronen.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Blomkålsstuvningen er blandt andet perfekt som tilbehør til medister.
Opskrift på stuvet blomkål
1 blomkål
En spiseskefuld smør
2,5 deciliter fløde
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1 lille potte persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Fjern bladene på blomkålen og del den på midten. Skær så det nederste af stokken af, hvorefter blomkålen brækkes og skæres i små buketter.
- Varm en gryde op ved en middel varme og kom en spiseskefuld smør i.
- Når smørret er brust af kommes blomkålsbuketterne i. Lad det svitse 5-7 minutter uden at blomkålen bliver alt for mørk.Rør rundt undervejs.
- Kom fløden ved og lad det nu creme ind i cirka 10 minutter. Det giver en fyldig omgang stuvet blomkål.
- Tilsæt så pasteuriserede æggeblommer, som nu vil tykne fløden det sidste. Kog et minut mere.
- Persille hakkes fint og vendes i.
- Smag blomkålsstuvningen til med salt og peber.
Servering
Stuvet blomkål serveres straks.
Som sagt er blomkålsstuvningen perfekt som tilbehør til medisterpølse, men prøv den også til pandestegte frikadeller.
Her kan du i øvrigt læse mere om den sunde blomkål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden