Opskrift på verdens bedste kanelgifler, der smager himmelsk godt. Giflerne laves med en lækker kanelremonce, og de er gode at fryse ned.
Her får du en nem opskrift på verdens bedste kanelgifler. Det synes jeg i hvert fald de er.
Lækre gifler med en lækker kanelremonce, og giflerne kan sagtens fryses ned.
Opskriften giver ca. 50 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du ønsker dem.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på nemme kanelgifler
Kanelgifler - nem opskrift
Ingredienser
- 3 dl sødmælk - svarende til 300 g
- 20 g gær
- 1 æg
- 50 g rørsukker
- 1 tsk kardemomme - en lille teske!
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 75 g smør - blødt
Remonce til kanelgifler laves af
- 75 g rørsukker - eller alm. sukker
- 100 g brun farin
- 100 g smør - blødt
- 3 tsk kanel
Pynt på kanelgiflerne
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- Lidt rørsukker - elle alm. sukker
Fremgangsmåde
- Lun sødmælken til den er cirka 38 grader, og hæld den i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør den ud. Brug dejkrogen. Tilsæt så æg og rørsukker, og rør det ud.
- I en anden skål vejer du mel af, tilsætter kardemomme, vaniljesukker og salt, og blander det sammen. Rør det nu gradvist ind i dejen.
- Til sidst ælter du det bløde smør i. Lad dejen ælte ved lavere hastighed i 10 minutter, overdæk med et viskestykke, og lad den hæve i en time.
- Lav remoncen ved at blande rørsukker med brun farin, blødt smør og kanel, og ælt det sammen med fingrene.
- Del dejen i to lige store stykke. Tril den første dejklump til en lang pølse på cirka 65-70 centimeter. Rul den lidt flad på den lange led - og derefter ud til en bredde på cirka 10 centimeter.
- Tag halvdelen af remoncen, og fordel den ud over dejen.
- Fold nu en tredjedel af dejen op, og den sidste tredjedel over denne. Som en klassisk giffel.
- Skær ud med en skarp kniv så dine kanegifler er cirka 2,5 centimeter lange, og læg dem på en bageplade med foldningen nedad. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 20 minutter.
- Fortsæt på samme måde med den anden dejklump.
- Lige før bagning pensles kanelgiflerne med æggeblomme, og de drysses med lidt rørsukker.
- Bag verdens bedste kanelgifler i cirka otte minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem derefter køle af inden de nydes.
- Vær ikke forskrækket over, at noget af fyldet er løbet ud under turen i ovnen. Løft dem over på et andet stykke bagepapir et par minutter efter at de er kommet ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Verdens bedste kanelgifler smager fantastisk når de er nybagte - men de er også gode at fryse ned.
Så har du altid lækre gifler ved hånden - og hvem kan ikke altid bruge sådan en, når man er blevet lidt lækkersulten. Så giflerne med er altså fryseegnet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Camilla
Beklager, men det var en stor skuffelse.
Dejen var alt for klistret og meget svær at arbejde med. Og da de var bagt, var al remoncen gledet ud og efterlod en tør og kedelig giffel.. 👎😟
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Tak for feedback, og jeg ved ikke lige hvad der er sket hos dig. Men med dej kan det desværre indimellem være, at der skal lidt mere eller mindre mel til, hvilket kan afhænge af flere forhold.
Du må prøve igen 🙂
Alt det bedste
Holger
Camilla
Undskyld, men svaret, 'at der skal lidt mere eller mindre mel til, hvilket kan afhænge af flere forhold.', kan jeg ikke bruge til noget. Hvilke forhold snakker du om?? Og til en dej som skal hæve, skal melet være ordentligt afstemt - jeg kan jo ikke putte mere mel i, efter den er hævet uden af ødelægge den.
Jo, jeg prøver igen, men en anden opskrift.
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Det kan eks. være størrelsen på æg, typen af hvedemel eller hvor præcis din vægt eller målebæger er. Så der er en række forhold der spiller ind.
Tilsæt mel indtil dejen slipper kanten af røreskålen, hvorefter den er klar til hævning.
Jeg har bagt disse kanelgifler mange gange, og de plejer at sidde lige i skabet 🙂
Alt det bedste
Holger
Charlotte
Hold da op, hvor er de gode. Men næste gang laver jeg dem noget bredere, da de hæver op i ovnen og vælter, da tyngdepunktet er forkert, når de er højere end de er brede. Men de skal helt klart bages igen. Snart 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Super godt at høre, og jo - kanelgiflerne kan sagtens varieres i størrelse. Og nu fik jeg helt lyst til en nybagt kanelgiffel 🙂
Alt det bedste
Holger
Marianne
Hej. Hvorfor skal det være past. æggeblommer til pensling og ikke i opskriften? Sker der noget ved at dele opskriften til det halve?Hilsen Marianne
Julie Isabella Søegaard Hansen
De ser så gode ud😋Jeg synes kanelgifler er så gode! Men hjemmelavede er selfølgelig bedst. Jeg skal lave kanelgifler i morgen, og glæder mig.
Tak for opskriften!