• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Stegte ris - opskrift på fried rice med æg

stegte ris fried rice
Stegte ris med æg er super lækkert tilbehør, der er klar på få minutter. På engelsk hedder det fried rice, og de kan serveres til at utal af retter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. september 2024 - Udgivet:  18. november 2021

Del gerne:
493
SHARES
FacebookMessenger493PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.
  2. Opskrift på stegte ris
  3. Stegte ris
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.

Stegte ris (fried rice) er en klassisk asiatisk ret, som kan varieres i det uendelige.

Her er en god og stensikker grundopskrift på risene, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok. Husk god varme på kogepladen.

Du kan blot følge opskriften og opnå en lækker omgang stegte ris med æg, og bruge det som tilbehør til eks. kylling.

Eller tilsætte kylling, kød eller grøntsager direkte i retten, og så har du et lækkert hovedmåltid til aftensmad.

Jeg plejer at stege kylling eller andet kød i tern af først, hvorefter det lægges til side og kommes i til sidst.

Grøntsager som ærter, peberfrugt og andet kan enten steges med sammen med forårsløg, eller også blot varmes med til sidst.

Fried rice er en populær ret hos både børn og voksne.

Se også mine populære opskrifter på:

Stegte ris med kylling og grøntsager

Nasi Goreng

Orientalsk risret a la Knorr

Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

Opskrift på stegte ris

stegte ris fried rice

Stegte ris

Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.
Bedømmelse
4.7 fra 46 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kogte ris

  • 250 g ris - kogte, kolde

Desuden anvendes

  • 5 æg - piskes let sammen
  • olivenolie
  • 1 bundt forårsløg - snittes fint
  • 3 spsk soja

Fremgangsmåde

  • Start med at koge risene, og gør det gerne i god tid, så de kan nå at blive kolde. Det plejer at passe nogenlunde med 250 gram ris til fire personer. Koges som anvist på pakken. Køles lidt af, og det bedste er at anvende kolde ris til de stegte ris - eller fried rice.
  • Forårsløg snittes fint.
  • Pisk æggene let sammen i en skål.
  • Varm en pande eller wok op, og kom en god sjat olie i.
  • Hæld de sammenpiskede æg på og fordel æggemassen rundt i panden. Steges ca. 1 minut og hakkes derefter i stykker på panden med paletkniv.
  • Fordel de kogte ris over æggene og steg videre i et minuts tid.
  • Tilsæt så forårsløg, vend rundt, og kom soja ved. Det bedste er, at du kommer soja rundt langs kanten, så den hurtigt bliver stegt af, og ikke får de stegte ris til at koge. Giv det et lille minut mere, og så er de stegte ris - eller fried rice - klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
312
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
205
mg
68
%
Natrium
 
126
mg
5
%
Kalium
 
191
mg
5
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
447
IU
9
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

De stegte ris serveres straks - enten som tilbehør, eller som et helt måltid.

Fried rice er blandt andet gode til kylling i sur-sød sauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Bang

    marts 01, 2025 at 5:53 pm

    Jeg vil gerne lave stegte ris som tilbehør sammen med grøntsager, men forstår ikke hvorfor der skal æg i?

    Svar
  2. Jolanda

    december 05, 2024 at 5:34 pm

    Hej Holger.
    Har du ikke glemt lidt krydderier i de fried rice? Bare en tanke.

    Svar
  3. Tina

    maj 22, 2022 at 11:02 am

    Hvilken type ris anvendes du til frihed Rice?

    Svar
  4. Lotte Schultz

    april 14, 2022 at 12:17 pm

    Hej
    Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor man køber de aluminiums forme , der bruges i bla kanelstang. Også de runde til linser
    Venlig hilsen Lotte

    Svar
  5. Anne-Merete Nielsen

    marts 04, 2021 at 3:52 pm

    Dejlige opskrifter du kommer med hver dag. I dag skal jeg lave farsbrød.
    Læser dem alle, og knoldselleri fritter skal også i ovnen. Jo, du
    super god. Tak for opskrifterne.
    Hilsen Anne-Merete Nielsen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required