Lav en lækker squashlasagne, der er en kødfri lasagne med masser af squash. En nem opskrift med bechamel, der samtidig er meget mættende.
Squashlasagne er en nem og lidt sundere variant af den klassiske og populære italienske lasagne, og denne er uden kød.
I stedet er denne udgave proppet med squash, eller det som italienerne jo kalder for zucchini.
Mængden af grøntsagerne behøver du ikke tage helt så målfaste, og knoldselleri kan for eksempel sagtens bare erstattes med samme mængde gulerødder og bladselleri.
Der findes mange udgaver af squashlasagnen, hvor man blandt andet kan lave tynde skiver af squash, der så bruges i stedet for lasagnepladerne, men jeg foretrækker denne måde her, hvor du blot tilfører en masse squash til fyldet.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på squashlasagne
Squashlasagne
Ingredienser
Fyldig squashsauce
- 1 stort rødløg - finthakket
- 6 fed hvidløg - finthakket
- 3 spsk olivenolie - til stegning
- 500 g squash - i små tern
- 150 g bladselleri - i små tern
- 150 g gulerødder - i små tern
- 150 g knoldselleri - i små tern
- 700 g tomatpassata - svarende til 1 glas
- 3 dl vand - måske lidt mere
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 3 tsk oregano - tørret
- 1 spsk balsamico - kan udelades
- 1 citron - lidt friskpresset saft
- salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce
- 1 portion bechamelsauce
Desuden
- 18 pastaplader
Fremgangsmåde
- Til squashlasagne starter du med, at gøre alle grøntsager klar som beskrevet. Knoldselleri kan sagtens erstattes med en tilsvarende mængde gulerødder og bladselleri.
- I god gryde steges løg og hvidløg i lidt olie uden at tage farve. Giv det gerne 3 minutter.
- Derefter kommes de øvrige grøntsager i gryden, og der steges videre i fem minutter, hvor grøntsagerne vendes rundt undervejs.
- Tilsæt så tomatpassata sammen med vand og et par bouillonterninger. Kom også oregano og lidt balsamico i gryden. Måske skal der tilsættes lidt mere vand, da grøntsagssaucen ikke må være alt for tyk. Lasagnepladerne skal have noget væske at opsuge.
- Lad grøntsagssaucen simre mens du laver bechamelsauce, hvor du blot følger linket til opskriften. Smør smeltes og mel piskes i, hvorefter mælk piskes i indtil den rette konsistens er opnået. Riv muskatnød i og smag til med lidt citronsaft, sukker, salt og peber. Lad sovsen simre fem minutter.
- Smør et ildfast fad, og du kan med fordel bruge et lasagnefad. Størrelse må gerne være ca. 25 gange 18 centimeter.
- Byg nu din squashlasagne op med et lag grøntsagssauce nederst, lasagneplader, grøntsagsauce, bechamel, lasagneplader og så videre. Slut af med et lag grøntsagssauce og bechamel. Der kan også drysses med lidt ost.
- Bag squashlasagnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan med fordel lade den bagte squashlasagne stå i 10-15 minutter inden servering.
Dels når den at sætte sig, og dels er den knap så varm.
Du kan servere en klassisk tomatsalat til din lasagne med squash.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Margit Faarup
Hvad er tomatpassata? Kan der i stedet bruges hakkede tomater med smag og i så fald hvor meget eller koncentreret tomat på dåse og hvis så hvor meget? På forhånd tak.