• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede resultat for kalkun nuggets.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. august 2025 - Udgivet: 13. august 2025

Her er opskriften på sprøde kalkun nuggets, der tilberedes i ovnen. Kalkun nuggets laves kalkunbryst, der paneres med panko rasp.

Indhold på siden
  • Her er opskriften på sprøde kalkun nuggets, der tilberedes i ovnen. Kalkun nuggets laves kalkunbryst, der paneres med panko rasp.
  • Opskrift på kalkun nuggets
  • Sprøde kalkun nuggets - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Kommentarer

De fleste kender måske nuggets fra burgerrestauranten, men det er faktisk nemt at lave sine egne kalkun nuggets.

Normalt er det kyllingekød, der bruges til nuggets, men kalkunbryst er faktisk glimrende til formålet.

Panko rasp

Her er de vendt i en god panko rasp, men du kan også anvende en helt almindelig rasp.

Panko raspen er dog noget mere grov i konsistensen, og derfor får du en mere sprød panering.

Navnet panko rasp er i øvrigt en sammentrækning af to ord fra Portugal og Japan. Pan fra det portugisiske pao, der betyder brød, og det japanske ko, der betyder mel. Så ved du det.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets i ovn
  • Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes
  • Fiskenuggets - nuggets med torsk
  • Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter

Opskrift på kalkun nuggets

Billede resultat for kalkun nuggets.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sprøde kalkun nuggets - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på sprøde kalkun nuggets, der tilberedes i ovnen. Kalkun nuggets laves kalkunbryst, der paneres med panko rasp.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 290
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g kalkunbryst
  • 2 æg
  • mælk
  • 100 g panko rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Kalkunbryst filet skæres i mindre tern, gerne 2-3 centimeter på hvert led. Ikke større, fordi du så forlænger tilberedningstiden i ovnen.
  2. I en dyb tallerken slås æggene ud og piskes sammen med en smule mælk.
  3. Hæld panko rasp i en anden dyb tallerken, og vend den med salt og peber.
  4. Dyb nu først kalkunstykkerne i æggene, og derefter grundigt i raspen.
  5. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med lidt olie.
  6. Steg de lækre kalkun nuggets i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter.
  7. Du kan med fordel vende dem halvvejs i stedetiden, og igen dryppe dem med lidt olivenolie.

Næringsindhold

Kalorier: 290kcalKulhydrater: 18gProtein: 33gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.02gKolesterol: 150mgNatrium: 1055mgKalium: 388mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 150IUCalcium: 81mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De færdigstegte og sprøde kalkun nuggets serveres eventuelt med disse baconkartofler og en peberfrugtsalat. Du kan eventuelt lave en aioli som dip til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 13, 2025 at 11:13 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat
  • billederesultat for pasta bolognese
    Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

billederesultat for chokolade panna cotta

Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften
ølmarinerede revelsben
Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade→ Se opskriften
kikærtesalat med gulerødder og avocado
Kikærtesalat med gulerødder og avocado (vegetarisk)→ Se opskriften
Billede af små hasselback kartofler med rasp.
Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp→ Se opskriften
Blåbærmuffins
Blåbærmuffins med friske eller frosne blåbær→ Se opskriften
billederesultat for chokolade panna cotta
Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required