Her er opskriften på sprøde kalkun nuggets, der tilberedes i ovnen. Kalkun nuggets laves kalkunbryst, der paneres med panko rasp.
Indhold på siden
De fleste kender måske nuggets fra burgerrestauranten, men det er faktisk nemt at lave sine egne kalkun nuggets.
Normalt er det kyllingekød, der bruges til nuggets, men kalkunbryst er faktisk glimrende til formålet.
Panko rasp
Her er de vendt i en god panko rasp, men du kan også anvende en helt almindelig rasp.
Panko raspen er dog noget mere grov i konsistensen, og derfor får du en mere sprød panering.
Navnet panko rasp er i øvrigt en sammentrækning af to ord fra Portugal og Japan. Pan fra det portugisiske pao, der betyder brød, og det japanske ko, der betyder mel. Så ved du det.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets i ovn
- Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes
- Fiskenuggets - nuggets med torsk
- Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
Opskrift på kalkun nuggets

Sprøde kalkun nuggets - nem opskrift
Ingredienser
- 500 g kalkunbryst
- 2 æg
- mælk
- 100 g panko rasp
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
- Kalkunbryst filet skæres i mindre tern, gerne 2-3 centimeter på hvert led. Ikke større, fordi du så forlænger tilberedningstiden i ovnen.
- I en dyb tallerken slås æggene ud og piskes sammen med en smule mælk.
- Hæld panko rasp i en anden dyb tallerken, og vend den med salt og peber.
- Dyb nu først kalkunstykkerne i æggene, og derefter grundigt i raspen.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med lidt olie.
- Steg de lækre kalkun nuggets i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter.
- Du kan med fordel vende dem halvvejs i stedetiden, og igen dryppe dem med lidt olivenolie.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
De færdigstegte og sprøde kalkun nuggets serveres eventuelt med disse baconkartofler og en peberfrugtsalat. Du kan eventuelt lave en aioli som dip til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.