• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Spinatpandekager - den lækre og nemme opskrift

Spinatpandekager - den lækre og nemme opskrift

spinatpandekager
Lækre og sunde spinatpandekager, der kan spises med forskelligt slags fyld. Pandekagedejen blendes med frisk spinat, og det giver den flotte grønne farve. Foto: iStock.com/Mila Naumova.

Opdateret:  13. september 2024 - Udgivet:  11. januar 2022

Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på spinatpandekager med kylling. Lækre og sunde madpandekager med spinat, og fyldet er bla. kylling og avocado.
  2. Opskrift på spinatpandekager
  3. Spinatpandekager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Sunde spinatpandekager
  10. Vegetariske spinatpandekager
  11. Med havregryn
  12. Med fuldkornsmel
  13. Med dadler
  14. Shrek pandekager med kødsovs
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på spinatpandekager med kylling. Lækre og sunde madpandekager med spinat, og fyldet er bla. kylling og avocado.

Spinatpandekager er ikke kun nemme at lave, de er også flotte at stille på bordet. Her har jeg lavet spinatpandekager med kylling og avocado, og de smager altså fremragende.

Samtidig er opskriften virkelig nem, da den grønne pandekagedej blot blendes sammen, og derefter er klar til brug. Nemmere bliver det ikke. Husk endelig også at servere frisk spinat til. Det her er pandekager som Skipper Skræk elsker dem.

Og de flotte grønne pandekager vækker altid glæde hos både store og små, og så er de jo altså rimelig sunde.

Opskriften er beregnet som hovedmåltid til aftensmad til fire personer. Men de kan også bruges til frokost, som mellemmåltid eller til en god madpakke.

Faktisk bør du lave rigeligt, så du er sikker på der er nok til madpakken dage efter. For spinatpandekagerne smager også godt når de er kolde. Se også video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags pandekager

Stuvet spinat

Madpandekager

Pandekager med øl

Opskrift på spinatpandekager

spinatpandekager

Spinatpandekager

Min bedste opskrift på spinatpandekager med kylling. Lækre og sunde madpandekager med spinat, og fyldet er bla. kylling og avocado.
Bedømmelse
4.8 fra 37 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Pandekagedej

  • 350 g mælk
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk salt - lille
  • 3 æg
  • 2 spsk olie - gerne en smagsneutral
  • 100 g spinat - frisk
  • smør - til stegning

Ovnbagt kylling

  • 4 kyllingebryst
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika

Fyld

  • 2 avocado
  • 250 g tomater - små
  • 100 g spinat

Fremgangsmåde

  • Det nemmeste er at lave dejen til dine spinatpandekager i en blender. Så find den frem.
  • Vej mælk af sammen med hvedemel og kom det i blenderen.
  • Tilsæt så salt, æg, olie og spinat, hvorefter pandekagedejen blendes grundigt, så den er jævn og flot grøn. Lad den lige stå og hvile fem minutter.
  • Kyllingebryst filet får lige et par små snit på oversiden, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Dryp dem godt med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber og paprika. Bages cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft. Stegetiden afhænger af størrelsen på kyllingefileterne, så måske skal de have et par minutter mindre. Læg dem til side.
  • Varm en pande op og kom en klat smør på. Spinatpandekager kan også bages med olie, men jeg synes smør giver dem en bedre smag.
  • Kom dej på panden, og bag spinatpandekagen cirka et minut på hver side og læg til side på en tallerken. Fortsæt på samme måde med de øvrige pandekager. Du skal lave otte styk af denne opskrift. Husk at vippe panden rundt når dejen er kommet på så dejen flyder mere ud og pandekagerne ikke bliver for tykke.
  • Skræl avocado og snit dem i tynde skiver. Tomater (små) skæres i kvarte. Kyllingebryst fileterne skæres i tynde skiver. Anrettes sammen med frisk spinat.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
672
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
221
mg
74
%
Natrium
 
1461
mg
64
%
Kalium
 
1602
mg
46
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
5801
IU
116
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
208
mg
21
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Servér spinatpandekager med kylling, avocado og øvrigt fyld.

De kan spises, som de er, eller du kan servere en hjemmelavet aioli til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Sunde spinatpandekager

Netop på grund af spinaten er disse pandekager selvfølgelig noget mere sunde end de traditionelle pandekager.

Spinat indeholder jo store mængder vitaminer og mineraler, men derudover tilfører den også en dejlig smag til spinatpandekagerne.

Samtidig er de nemme at lave, fordi dejen blot kommes i en blender.Nemmere bliver det altså ikke, og du kan sagtens bruge dem som et måltid til aftensmaden.

Vegetariske spinatpandekager

Opskriften her er lavet med kylling, og det smager altså super godt.

Men du kan sagtens lave dem vegetarisk, altså helt uden kød.

Her skæres 250 gram champignon i skiver og steges på panden.

Tilsæt et finthakket løg og steg videre et minut mere.

Så tilsættes 150 gram spinat, der lige falder sammen - inden du kommer 200 ricotta ost i. Smag til med salt og peber.

Derefter kan det vegetariske fyld kommes på spinatpandekagerne. Det smager godt.

Med havregryn

Du kan også lave spinatpandekagerne med havregryn, hvor det jo så er en mere fuldkornsagtig opskrift.

Her tilsætter du blot 75 gram grovvalsede havregryn til opskriften. Skær mængden af mel ned til 150 gram.

Derefter blendes den grønne dej som anvist længere oppe. Vær opmærksom på, at du måske også skal komme lidt mælk i, så konsistensen bliver perfekt til de sunde pandekager med havregryn.

Med fuldkornsmel

Vil du lave en endnu sundere omgang pandekager med spinat, kan du udskifte noget af melet med fuldkornsmel.

Prøv at tilsætte 50 gram fuldkornsmel sammen med 125 gram hvedemel, og så skal der også en smule mere mælk i når du blender dejen.

Fuldkornsmelet er med til at gøre pandekagerne endnu mere sunde. Men prøv dig frem med fuldkornsmelet, næste gang kan du så måske komme lidt mere af det i dejen.

Med dadler

Et andet tip er at komme lidt dadler i dejen til spinatpandekagerne.

Overdriv ikke, men start med en 5-6 almindelige dadler.

Husk dog at pille en eventuelle sten ud af dadlerne inden de kommes i blenderen.

Dadlerne giver en dejlig smag til de grønne pandekager.

Shrek pandekager med kødsovs

En skøn og populær børneret er Shrek pandekager med kødsovs. Altså spinatkandekagerne med en mild kødsovs til.

Du laver pandekagerne som i opskriften længere oppe, og så koger du nemt denne kødsovs.

400 gram hakket oksekød brunes godt af i en gryde med lidt olie.

Svits så et finthakket løg og et par pressede hvidløg fed med.

En peberfrugt skæres i små tern og kommes ved sammen med en dåse tomater og fire spiseskefulde tomatpasta.

Skyl også dåsen af med lidt vand og kom det ved. Tilsæt ligeledes en bouillonterning og lidt finthakket timian. Kog op, og lad det simre i 15 minutter.

Smages til med salt og peber, og husk at kødsovsen ikke må være for tynd, da den skal serveres inden i de grønne pandekager (deraf navnet Shrek pandekager).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    januar 09, 2024 at 10:18 am

    Hej Holger.
    Når man skal blende spinaten til pandekagerne, er det så muligt at bruge spinat fra frost, hvis vandet presses fra.
    Godt nytår.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 1:27 pm

      Hej Jolanda
      Ja, det bør du sagtens kunne, men pres vandet godt fra 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Margit Gjerlufsen

    september 22, 2023 at 12:14 pm

    Er det cremefraiche du har med i fyldet til spinatpandekagerne

    Svar
  3. Tina

    december 11, 2021 at 7:52 pm

    Prøvet denne opskrift for første gang. Giver virkelig lækre vafler.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required