Indhold
Spidskålssalat med broccoli
Ingredienser
- 1 lille spidskål snittet
- 1 lille broccoli i små buketter
- 40 g pinjekerner
- 30 g tranebær tørrede
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft friskpresset
- 1 tsk sennep
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 1 lille spidskål snittet fint og kommes i en passende salatskål. Brug ikke stokken.
- 1 lille broccoli skæres i små buketter. Lav dem ikke for store. Jeg bruger ikke stokken til denne spidskålssalat med broccoli, men det er op til dig. Kommes ved kålen.
- 40 gram pinjekerner ristes let på en pande og drysses over. Pas på pinjekernerne ikke bliver for mørke!
- 30 gram tranebær (tørrede) drysses over sammen med pinjekernerne.
- I en anden lille skål røres 4 spiseskefulde olivenolie sammen med 1 spiseskefuld citronsaft, 1 teskefuld sennep, 1 teskefuld sukker. Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
- Dryp dressingen over din spidskålssalat med broccoli, som derefter er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på spidskålssalat med broccoli
Spidskålssalat med broccoli laves med få ingredienser, og den er en god basissalat, der passer som tilbehør til de fleste retter.
Mængden kan jo varieres, så der kan tilsættes mere eller mindre af spidskål og broccoli.
Du kan også tilsætte små tomater i både, og eventuelt udskifte pinjekerner med ristede græskarkerner eller solsikkekerner.
Og vil du gøre det helt simpelt, kan dressingen blot udskiftes med en almindelig olivenolie. Det smager også godt.
Opskriften er beregnet til fire personer. Og den er nem at lave. Husk at skære broccolien ud i små buketter for et bedre resultat.
Se også mine opskrifter på:
Servering
Spidskålssalat med broccoli serveres straks, og salaten er god som tilbehør til mange retter.
Faktisk er spidskålssalaten så mættende, at den eks. kan serveres til frikadeller - uden du behøver andet. Søg opskriften på frikadeller frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Sanne Nielsen skriver
Kan man udskifte pinjekerner med Peanuts?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Sanne
Det kan du sagtens - jeg bruger også ofte hakkede mandler, men peanuts er også fine 🙂
Alt det bedste
Holger