• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Speltkerneboller bagt med speltkerner og speltmel

Speltkerneboller bagt med speltkerner og speltmel

Speltkerneboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. november 2024 - Udgivet:  18. november 2024

Indhold

  1. Her får du min opskrift på speltkerneboller, som er bagt med speltkerner, speltmel og havregryn. Virkelig lækre, grove boller.
  2. Opskrift på speltkerneboller
  3. Speltkerneboller
  4. Tips

Her får du min opskrift på speltkerneboller, som er bagt med speltkerner, speltmel og havregryn. Virkelig lækre, grove boller.

Speltkerneboller er skønne grovboller bagt med speltkerner, som du koger først, inden de kommer i dejen med speltmel og havregryn.

Du får skønne boller med masser af bløde kerner, som giver en dejlig mæthed.

Speltkernerne skal koges i 18-20 minutter, før de kommer i dejen. Husk, at de skal køle lidt af, inden de kommer ned i dejen, så de ikke slår gærcellerne ihjel.

Se også disse opskrifter:

Speltboller

Koldhævede speltboller

Speltsalat - nem salat med speltkerner

Hjemmebagte boller med smør

Opskrift på speltkerneboller

Speltkerneboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Speltkerneboller

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på speltkerneboller, som er bagt med speltkerner, speltmel og havregryn. Virkelig lækre, grove boller.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 50 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 225
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g speltkerner
  • 500 g vand - koldt
  • 15 g gær
  • 50 g havregryn
  • 500 g speltmel
  • 10 g salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom en liter vand i en gryde, og kog det op. Tilsæt speltkernerne, og lad dem koge i 18-20 minutter uden salt. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe og køle af.
  2. Kom koldt vand i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren ud i. Du kan også godt røre speltkernebollerne i hånden med en grydeske.
  3. Vej havregryn, speltmel og salt af i en anden skål, og vend det sammen. Kom det ned i gærvandet, og rør det godt sammen.
  4. Tilsæt de afkølede speltkerner. De behøver ikke være helt kolde, de må blot ikke være meget varme, så de ødelægger gærcellerne.
  5. Dejen skal blot røres sammen, ikke æltes. Den er forholdsvis flydende og klistret i konsistensen.
  6. Dæk nu skålen til med et stykke film og et viskestykke, så fugten ikke fordamper, mens dejen hæver til dobbelt størrelse i cirka 2 timer.
  7. Kom en bageplade i ovnen, og tænd den på 230 grader varmluft.
  8. Når ovnen er helt varm, tager du bagepladen ud og beklæder den med bagepapir.
  9. Form nu bollerne med to skeer. Det nemmeste er at tage en skål vand, som du kan dyppe skeerne i mellem hver bolle. Så slipper bollerne nemmere.
  10. Du skal lave i alt 12 boller.
  11. Bag dine speltkerneboller i cirka 20 minutter ved 230 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 225kcalKulhydrater: 47gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 328mgKalium: 128mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 2IUVitamin C: 0.001mgCalcium: 14mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens bruge rester af kogte speltkerner i dine boller, hvis du har kogt speltkerner til salat til aftensmaden eller lignende.

Du skal dog være opmærksom på, om de i så fald er saltede, så du skal skære ned på saltet i selve dejen.

Du kan godt vælge at bruge lidt færre kerner, end der står i opskriften, hvis du har en mindre rest tilbage.

Billede af speltkerneboller
Spis for eksempel speltkernebollerne lune med koldt smør. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    november 18, 2024 at 4:00 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required