• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spansk pølseret med chorizo og kartofler

Spansk pølseret med chorizo og kartofler

Spansk pølseret
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  15. februar 2022

Spansk pølseret har mere smag end den svenske variant. Det er en skøn one-pot med bl.a. chorizo, oliven, kartofler og peberfrugt.

Spansk pølseret er simpelthen en skøn ret til aftensmad. Og så er den smart at lave, da du får hele retten i en pande.

Her er både kartofler, peberfrugt, løg, chorizo og oliven i en servering, så den kan reelt spises uden tilbehør.

Hvis du tænker på svensk pølseret lige nu, så er det naturligt. Denne ret er nemlig inspireret af svensk pølseret - den er blot tilsat flere krydderier og den gode, stærke chorizopølse.

Se andre nemme opskrifter på aftensmad:

  • Spaghetti bolognese
  • Spansk æggekage - tortilla
  • Kyllingeret med ris i ovn

Opskrift på spansk pølseret

Spansk pølseret
Karen SenecaKaren Seneca

Spansk pølseret - nem opskrift

4.78 fra 9 stemmer
Spansk pølseret har mere smag end den svenske variant. Det er en skøn one-pot med bl.a. chorizo, oliven, kartofler og peberfrugt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Spansk
Kalorier: 591
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler - kogte i store tern
  • olivenolie - til stegning
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 stort rødløg - i både
  • 2 fed hvidløg - hakkede
  • 200 g chorizo - i skiver
  • 1 rød peberfrugt - el. 2 paprikapebre
  • 50 g tomatpure
  • 2 dl mælk - eventuelt mere
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g oliven - gerne kalamata
  • bredbladet persille - groft hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl og kog kartoflerne. De skal have fem minutter mindre kogetid end normalt, ca. 15 minutter. Skær dem i store tern, når de er kølet lidt af.
  2. Imens kartoflerne koger, skærer du løget i tynde både, hakker hvidløgsfed og skærer chorizo i skiver. Skær peberfrugten ud i tykke strimler.
  3. Når kartoflerne er klar, varmer du olivenolie på panden, tilsætter chiliflagerne og løgbåde.
  4. Steg ved medium til høj varme i fem minutter, så løgene bliver bløde.
  5. Tilsæt chorizoskiver og hakket hvidløg. Steg tre-fire minutter og tilsæt nu peberfrugt og kartofler.
  6. Rør rundt og svits kartoflerne i nogle minutter.
  7. Tilsæt nu tomatpure, mælk samt paprika, salt og peber. Lad det hele simre i ti minutter.
  8. Nu kommer du oliven i, rører rundt og lader retten varme op til kogepunktet. Server med grofthakket persille. Gerne bredbladet, som passer fint til spansk pølseret.

Næringsindhold

Kalorier: 591kcalKulhydrater: 50gProtein: 15gFedt: 37gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gKolesterol: 33mgNatrium: 1224mgKalium: 1239mgKostfibre: 6gSukker: 6gVitamin A: 433IUVitamin C: 53mgCalcium: 107mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du har kogt for mange kartofler dagen før, kan du altid lave denne ret. Chorizo kan købes overalt, og så kan du jo bare bruge de grøntsager, du har.

Spansk pølseret kan serveres sammen med groft brød eller grøntsagsstave af gulerod, peberfrugt og agurk.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte

    april 27, 2025 at 8:40 pm

    Mums! 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required