• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Sovs til svinemørbrad - nem og lækker opskrift

sovs til svinemørbrad
En lækker sovs til svinemørbrad, hvor sovsen passer perfekt til kødet. Den laves bla. af kalvefond, tomatpasta og paprika. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. november 2023 - Udgivet:  7. juni 2022

Del gerne:
805
SHARES
FacebookMessenger805PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en nem opskrift på sovs til svinemørbrad. Sovsen laves blandt andet med paprika og kalvefond, og passer perfekt til mørbrad.
  2. Opskrift på sovs til svinemørbrad
  3. Sovs til svinemørbrad - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.8 fra 21 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på sovs til svinemørbrad. Sovsen laves blandt andet med paprika og kalvefond, og passer perfekt til mørbrad.

Denne sovs til svinemørbrad er meget nem at lave, og den passer virkelig godt til ovn- eller pandestegt mørbrad.

Ja, sovsen er selvfølgelig også god til en grillet svinemørbrad, og den tager ikke lang tid at lave.

Grundingredienserne er blandt andet paprika, balsamico og kalvefond, og det giver altså sovsen en virkelig fin smag.

Bemærk, at sovsen ikke skal jævnes - det klares af tomatpastaen. Tykkelsen på sovsen afgør du ved at koge sovsen ind til den ønskede konsistens.

Se flere lækre opskrifter:

  • Grydestegt svinemørbrad
  • Mørbrad med bløde løg
  • Svinemørbrad med spidskål

Opskrift på sovs til svinemørbrad

sovs til svinemørbrad

Sovs til svinemørbrad - nem opskrift

Her får du en nem opskrift på sovs til svinemørbrad. Sovsen laves blandt andet med paprika og kalvefond, og passer perfekt til mørbrad.
Bedømmelse
4.8 fra 21 stemmer
RetSovs og saucer
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 3 spsk tomatpasta
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 4 dl vand
  • 2 spsk kalvefond - koncentreret
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 dl fløde
  • friskkværnet peber - friskkværnet

Fremgangsmåde

  • Kom olivenolie i en lille gryde sammen med balsamico og tomatpasta. Lad det sautere ganske kort ved en god varme.
  • Tilsæt så paprika, løgpulver og hvidløgspulver, og lad det sautere 30 sekunder mere under omrøring.
  • Derefter kommes vand ved sammen med kalvefond, sukker og engelsk sauce.
  • Lad det nu koge ved en god varme så sovsen reduceres ind til næsten halvdelen.
  • Derefter tilsættes fløde, og din sovs til svinemørbrad reduceres indtil passende konsistens. Sovsen skal ikke være hverken for tyk eller tynd.
  • Smag din mørbradssovs til med friskkværnet peber, og eventuelt også sukker og mere kalvefond. Alt efter dine egne smagsløg.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
269
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
197
mg
9
%
Kalium
 
233
mg
7
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1001
IU
20
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige sovs til svinemørbrad serveres straks, og den passer altså perfekt til eks. en ovnstegt svinemørbrad med bacon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Klavs Christensen

    februar 19, 2022 at 7:41 pm

    Super sovs!!! Min knægt sagde at den mindede ham om sovsen hos Jensens. Bare meget bedre. 5 stjerner herfra.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 20, 2022 at 7:21 am

      Hej Klavs
      Tak for det, og dejligt at høre. Hils sønnike.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required