Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
Sommergryde er mit bud på en nem gryderet, der ikke er tung eller besværlig at lave.
Faktisk laves den med ret få ingredienser, og den er allerbedst når vi har kartofler og asparges i sæson.
Den kan dog laves året rundt, og så er det altså sommermad, som du kan lave på en halv times tid.
Med masser af danske råvarer og smagen af sommer - og det er aftensmad, som jeg tror alle vil elske.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan med fordel servere et stykke hjemmebagt grydebrød til.
Se også mine lækre opskrifter på:
Opskrift på nem sommergryde
Sommergryde
Ingredienser
- 600 g kartofler - gerne nye danske kartofler - og ellers de små og nemme kartofler
- 500 g kyllingebryst - skæret i mindre tern
- 1 bundt forårsløg - i skiver
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 terning bouillon - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 bundt grønne asparges - i mundrette stykker
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - lidt citronsaft af en halv citron
Fremgangsmåde
- Kartofler kommes i en gryde, og der fyldes vand ved så kartoflerne netop er dækket. Tilsæt også salt og kog kartoflerne møre. Det tager ca. 10-12 minutter.
- Imens skæres kyllingebryst fileterne i mindre tern, der brunes godt af i en gryde med lidt smør. Steges 4-5 minutter.
- Forårsløg snittes i skiver og svitses med kyllingekødet i et minuts tid.
- Knæk roden af de grønne asparges og smid rodstykkerne ud. Asparges skæres i mundrette stykker, der kommes i gryden.
- Hæld så madlavningsfløden i og smuldr en bouillonterning i.
- Lad det koge op og kom finthakket persille i.
- De kogte kartofler skæres i mundrette stykker. Er det små og nye kartofler, kan du blot halvere dem. Eller komme dem i som de er.
- Varm igennem et par minutter og smag til med salt og friskkværnet peber. Klem også lidt citronsaft i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdige sommergryde serveres straks, og nydes blot som den er.
Du kan i øvrigt sagtens udskifte de grønne asparges med ærter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Dejlig ret. Jeg lavede den sidste år med kalvekød. Den skal bestemt laves igen.
John Friis
Rigtig skønt godt m citron tog. dog længere tid
Anita Marker
Smager fantastisk og er en dejlig let ret
Frieda
Tak for mange gode opskrifter
Inge Weinoldt
Super dejligt / smagen af sommer 👍🤗
Ida
Hvor stort bundt asparges skal man bruge. Nogen gange er bundterne 250g og andre gange 500g?
Merete Grubbe
Rigtig god og nem ret, kan laves i god tid.
Men men …????? Kan man fryse rette ?????
Keld Aagesen
Fin og nem ret at tilberede, flot,flot.
Jan Bomholt Kristensen
Lækkert. Jeg kom lidt karry i gryden. Perfekt
Pia Hebsgaard
Det er en hel fantastisk ret! Det smagte pragtfuld. Jeg brugte nye asparges kartofler! Det bliver ikke sidste gang jeg laver retten! Tak
Christina
Stemmer ernæringsindhold virkelig det ser meget voldsomt ud fx ift fedt? Mvh Christina
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Tak for det, og nej, der var lagt en forkert fløde ind. Det skulle nu være rettet 🙂
Der er anvendt en 8% madlavningsfløde, men man kan jo bruge hvad man synes.
Alt det bedste
Holger
Anna Mette
Kan retten fryses??
Jette
Enkelt, nemt og hurtigt. Forsvandt som dug for solen her hjemme. Eneste ændring: kom først asparges i til sidst så de bare nåede at blive varme. Vi kan godt lide at de er helt sprøde.
Helle
Så lækker og velsmagende ret, den er allerede lavet 3 gange, tak for det👍🏻