Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Sommergryde med kylling, nye kartofler og asparges

Sommergryde med kylling, nye kartofler og asparges

Billede af sommergryde med kartofler og asparges.
4.8 fra 68 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2k
SHARES
FacebookMessenger2kPinterestEmailSMS
Opdateret: 2. juli 2025 - Udgivet: 16. juli 2023

Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.

Sommergryde er mit bud på en nem gryderet, der ikke er tung eller besværlig at lave. Faktisk laves den med ret få ingredienser, og den er allerbedst når vi har kartofler og asparges i sæson.

Den kan dog laves året rundt, og så er det altså sommermad, som du kan lave på en halv times tid.

Med masser af danske råvarer og smagen af sommer - og det er aftensmad, som jeg tror alle vil elske. Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan med fordel servere et stykke hjemmebagt grydebrød til.

Oversigt over indhold
  • Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
  • Sommergryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
  • Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
  • Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)
  • Italiensk kødgryde
  • Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
  • Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sommergryde

4.75 fra 68 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 355
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g kartofler - gerne nye danske kartofler - og ellers de små og nemme kartofler
  • 500 g kyllingebryst - skæret i mindre tern
  • 1 bundt forårsløg - i skiver
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon - hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 bundt grønne asparges - i mundrette stykker
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron - lidt citronsaft af en halv citron
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kartofler kommes i en gryde, og der fyldes vand ved så kartoflerne netop er dækket. Tilsæt også salt og kog kartoflerne møre. Det tager ca. 10-12 minutter.
  2. Imens skæres kyllingebryst fileterne i mindre tern, der brunes godt af i en gryde med lidt smør. Steges 4-5 minutter.
  3. Forårsløg snittes i skiver og svitses med kyllingekødet i et minuts tid.
  4. Knæk roden af de grønne asparges og smid rodstykkerne ud. Asparges skæres i mundrette stykker, der kommes i gryden.
  5. Hæld så madlavningsfløden i og smuldr en bouillonterning i. Lad det koge op og kom finthakket persille i.
  6. De kogte kartofler skæres i mundrette stykker. Er det små og nye kartofler, kan du blot halvere dem. Eller komme dem i som de er.
  7. Varm igennem et par minutter og smag til med salt og friskkværnet peber. Klem også lidt citronsaft i.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 355kcalKulhydrater: 37gProtein: 35gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 95mgNatrium: 957mgKalium: 1422mgKostfibre: 5gSukker: 9gVitamin A: 694IUVitamin C: 51mgCalcium: 204mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige sommergryde serveres straks, og nydes blot som den er.

Du kan i øvrigt sagtens udskifte de grønne asparges med ærter.

Flere inspirerende opskrifter:

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

4.5 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Gå til opskrift
billede med Amagergryde

Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter

5 fra 14 stemmer
Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
Gå til opskrift
forårsgryde

Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)

Gå til opskrift
billede med sommermad

Italiensk kødgryde

4.7 fra 334 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver lækre kødboller med blomkål og ærter. En skøn opskrift på en sommerlige gryderet med kødboller af hakket okse og kylling.
Gå til opskrift
Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

4.7 fra 44 stemmer
Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.
Gå til opskrift
billede med kylling i fad med spidskål

FAQ

Kan man fryse sommergryde?

Ja, du kan sagtens fryse rester af sommergryden ned. Opvarmes igen i en gryde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kan skriver

    august 03, 2025 at 7:17 pm

    Svar
  2. Jolanda skriver

    april 14, 2025 at 1:53 pm

    Dejlig ret. Jeg lavede den sidste år med kalvekød. Den skal bestemt laves igen.

    Svar
  3. John Friis skriver

    juli 19, 2024 at 10:10 pm

    Rigtig skønt godt m citron tog. dog længere tid

    Svar
  4. Anita Marker skriver

    juni 24, 2024 at 10:10 am

    Smager fantastisk og er en dejlig let ret

    Svar
  5. Frieda skriver

    juni 24, 2024 at 8:57 am

    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
  6. Inge Weinoldt skriver

    juni 23, 2024 at 5:55 pm

    Super dejligt / smagen af sommer 👍🤗

    Svar
  7. Ida skriver

    juni 23, 2024 at 11:36 am

    Hvor stort bundt asparges skal man bruge. Nogen gange er bundterne 250g og andre gange 500g?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 02, 2025 at 8:06 am

      Hej Ida
      Så mange du synes 🙂
      Jeg vil sige, jo flere, jo bedre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Merete Grubbe skriver

    juni 18, 2024 at 12:09 pm

    Rigtig god og nem ret, kan laves i god tid.

    Men men …????? Kan man fryse rette ?????

    Svar
  9. Keld Aagesen skriver

    juni 15, 2024 at 10:34 am

    Fin og nem ret at tilberede, flot,flot.

    Svar
  10. Jan Bomholt Kristensen skriver

    juni 04, 2024 at 6:55 pm

    Lækkert. Jeg kom lidt karry i gryden. Perfekt

    Svar
  11. Pia Hebsgaard skriver

    august 06, 2023 at 10:26 pm

    Det er en hel fantastisk ret! Det smagte pragtfuld. Jeg brugte nye asparges kartofler! Det bliver ikke sidste gang jeg laver retten! Tak

    Svar
  12. Christina skriver

    juni 07, 2023 at 3:48 pm

    Stemmer ernæringsindhold virkelig det ser meget voldsomt ud fx ift fedt? Mvh Christina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 07, 2023 at 4:12 pm

      Hej Christina
      Tak for det, og nej, der var lagt en forkert fløde ind. Det skulle nu være rettet 🙂
      Der er anvendt en 8% madlavningsfløde, men man kan jo bruge hvad man synes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  13. Anna Mette skriver

    maj 12, 2023 at 12:05 pm

    Kan retten fryses??

    Svar
  14. Jette skriver

    juli 11, 2021 at 6:01 pm

    Enkelt, nemt og hurtigt. Forsvandt som dug for solen her hjemme. Eneste ændring: kom først asparges i til sidst så de bare nåede at blive varme. Vi kan godt lide at de er helt sprøde.

    Svar
  15. Helle skriver

    juli 09, 2021 at 11:36 pm

    Så lækker og velsmagende ret, den er allerede lavet 3 gange, tak for det👍🏻

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required