Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Soltørrede tomater - opskrift, fakta og næringsindhold

Soltørrede tomater - opskrift, fakta og næringsindhold

soltørrede tomater
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Hvad er soltørrede tomater, og hvordan laver man dem selv? Her kan du læse mere om de skønne tomater, og der er også en opskrift på soltørrede tomater.

Soltørrede tomater er noget af det mest lækre, og tomaterne kan virkelig give god smag til meget mad.

Netop fordi tomaterne er tørret helt ind og væsken er stort set væk, bliver de soltørrede tomater meget koncentrede i smagen.

Hvad er soltørrede tomater?

Soltørrede tomater er som navnet siger tomater, der bliver tørret i solen.

Sådan produceres de mange steder, blandt andet i Italien, men der er også en stor produktion, hvor tomaterne tørres i store ovne ved lav temperatur.

Tomaterne halveres og lægges i store fade eller bakker.

Derefter drysses de med salt, der er med til at trække væden ud af tomaterne.

De kan også tilføres forskellige krydderier, og i Italien er det ofte rosmarin eller timian, der anvendes. Meget anvendte krydderier i netop det italienske køkken.

Derefter skal tomaterne tørres i solen, og det tager flere dage, hvor tomaterne lægges i solen fra morgen til aften.

Når tomaterne er tørre udenpå, men stadig har lidt saft indvendigt, kommes de på glas - typisk med olivenolie eller solsikkeolie.

Nu kan de så holde i rigtig lang tid.

Læs mere om den skønne olivenolie her.

Opskrift på soltørrede tomater

Du kan nemt lave dine egne soltørrede tomater, som dog ikke tørrer i solen.

I stedet skal de tørres i ovnen, og det kræver ikke de vilde ting.

Ingredienser

1 kilo cocktailtomater
Olivenolie
Salt
Timian
Sukker

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 100 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft her.
  2. Tomaterne halveres og kommes i en skål.
  3. Kom en god sjat olivenolie ved og vend forsigtigt tomaterne rundt.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg tomaterne på med skæresiden opad.
  5. Drys dem med lidt salt, finthakket timian og sukker.
  6. Bag de soltørrede tomater (eller rettere ovntørrede) i cirka fire timer.
  7. Tag tomaterne ud og kom dem i et glas og fyld op med olivenolie.
  8. Sæt låget på og stil på køl. Nu har du dine hjemmelavede soltørrede tomater.

Anvendelse

Soltørrede tomater kan anvendes til utrolig mange ting.

For det første er de gode til en forret, hvor de serveres ovenpå et stykke ristet hvedebrød. Klassisk italiensk forret - eller antipasto, som italienerne kalder det.

Men prøv også at strimle soltørrede tomater fint, og vend dem sammen med kogt pasta. Det er også mums.

Derudover anvender jeg ofte soltørrede tomater i gryderetter, hvor de virkelig tilfører mere dybde og smag i retten.

Eksempelvis i min italienske kødgryde, som du absolut skal prøve.

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram soltørrede tomater i olie

Kalorier: 450

Fedt: 15 gram
Kulhydrater: 12 gram
Protein: 9 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. viviannehrkorn@gmail.com skriver

    juni 28, 2021 at 1:07 pm

    Hej, har du erfaring med opbevaring af soltørrede tomater uden ar lægge dem i olie? Det er lige nu aktuelt pga indkøb af fantastiske soltørrede tomater lokalt i Italien. Og må da være andet end olie

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.