• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Sojamarineret laks med sesam på 25 minutter

billederesultat for sojamarineret laks med sesam
Sojamarineret laks er en super dejlig måde at tilberede laksen på, og den steges cirka 18 minutter i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. januar 2021 - Udgivet:  1. januar 2021

Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få min opskrift på sojamarineret laks med sesamfrø. Den laves med en hel side laks, der marineres med soja og bages i ovnen i ca. 18 min.
  2. Opskrift på sojamarineret laks
  3. Sojamarineret laks med sesam på 25 minutter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Honningmarineret laks
  9. Laks med porrer og spidskål
  10. Ovnbagt laks - laks i ovn
4.7 fra 27 stemmer
Gå til opskrift

Få min opskrift på sojamarineret laks med sesamfrø. Den laves med en hel side laks, der marineres med soja og bages i ovnen i ca. 18 min.

Sojamarineret laks er en af mine favoritter, når vi taler om tilberedning af laks.

Sojaen giver den fede laks det perfekte modspil, og så er det en ret nem opskrift.

Sojamarinaden laver du ved at koge sojasauce op sammen med blandt andet brun farin, hvorefter marinaden fordeles over laksen.

Du kan lade laksen stå og trække med sojamarinaden i en halv time, men dette er ikke nødvendigt for at få et godt resultat.

Nederst kan du se et par forslag til tilbehør sojamarineret laks.

Opskriften er beregnet til fire person som en hovedret.

Her kan du iøvrigt læse hvad sojasauce er.

Opskrift på sojamarineret laks

billederesultat for sojamarineret laks med sesam

Sojamarineret laks med sesam på 25 minutter

Få min opskrift på sojamarineret laks med sesamfrø. Den laves med en hel side laks, der marineres med soja og bages i ovnen i ca. 18 min.
Bedømmelse
4.7 fra 27 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 12 minutter minutter
Tilberedning: 18 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 side laks
  • salt
  • 1 dl soja
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 citron - lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  • Tjek at laksen er fri for ben, og fjern ellers disse med en pincet. Det er meget nemt.
  • Læg laksen på bagepapir i et ildfast fad eller en bradepande - bagepapiret sparer dig for en masse rengøring!
  • Salt laksen grundigt.
  • Kog soja op i en lille gryde sammen med brun farin.
  • Når det koger kommes hvidløgspulver i sammen med sesamfrø og et par spiseskefulde citronsaft.
  • Rør indtil sukkeret er helt opløst, og tag gryden af.
  • Fordel nu sojamarinaden jævnt ovenpå laksen.
  • Stil den ind i ovnen, hvor en sojamarineret laks skal have cirka 18 minutter. Man skal aldrig tilberede laks for længe.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
225
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sojamarineret laks anrettes med det samme.

Du kan eventuelt servere den sammen med kikærter og spinat.

En dåse kikærter kommes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af.

Kom en sjat olie på en varm pande og rist kikærterne hurtigt. Tilsæt 200 gram frisk og skyllet spinat, og lad spinaten falde sammen. Krydr med salt og peber og servér til laksen.

Eller server med de lækreste kartoffelbåde og denne skønne og nemme sovs til laks.

Se også mine opskrifter på:

Honningmarineret laks

4.7 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    marts 27, 2025 at 1:23 pm

    Altid dejlig med laks, men jeg synes, den mangler lidt smag. Jeg kom lidt ingefær sammen med soja og lagde citronskiver over laksen. Ellers en nem og dejlig ret.

    Svar
  2. Helle

    september 21, 2022 at 6:29 pm

    Du skriver, at man skal salte laksen grundigt, og derefter hælde soyamarinaden over. Jeg har lavet retten flere gange, men undlader at salte, da soyaen i sig selv er salt. Synes det fungerer rigtig fint.
    Vh Helle

    Svar
  3. janolsen687@gmail.com

    december 30, 2020 at 11:59 am

    Hvordan får man denne opskrift over på huskelisten?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 01, 2021 at 3:57 pm

      Hej Jan
      Opskriften var ikke opdateret i det nye system, men det er den nu. Så nu kan du gemme den 🙂
      Sig til hvis der er andre opskrifter, hvor du mangler muligheden for at gemme.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Malene

    august 04, 2020 at 8:37 pm

    Hej
    Har kigget på dine opskrifter på helsidet laks, kan de laves ved middagstid og så blive serveret kolde med lækkert brød til om aftenen?
    Vh. Malene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 05, 2020 at 7:08 am

      Hej Malene
      Ja da - det kan du sagtens. Jeg synes laksen er god når den er kold 🙂
      God fornøjelse
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required